Beskæftigelsesministeriet

Færre børn oplever, at mor eller far er på kontanthjælp

Del
Der er over 60.000 børn, hvis forældre er afgået fra kontanthjælpssystemet i perioden april 2016 til september 2018. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Færre børn oplever, at deres forældre er på kontanthjælp. Fra april 2016 til september 2018 er der knap 61.700 børn, som lever i familier, hvor én eller begge forældre har forladt kontanthjælpssystemet, og som ikke er vendt tilbage til systemet i september 2018. Af de børn har 31 pct. forældre, som har fundet et arbejde, mens 28 pct. har forældre, der er begyndt på en uddannelse.

Siden indførelsen af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen i april 2016 til november 2018 er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med 32.400 fuldtidspersoner.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg er virkelig glad for at se, at flere kommer væk fra kontanthjælp, og at mange enten kommer i job eller tager en uddannelse. Det handler ikke bare om økonomi. Det giver noget at stå op til, at være en del af et arbejdende fælleskab, hvor man gør en forskel. Samtidig bliver man en god rollemodel for ens børn. Det er også vigtigt i forhold til at bryde den sociale arv. Vi har set, at der desværre lader til at være en sammenhæng mellem, at ens forældre har været på kontanthjælp og risikoen for, at man selv ender på offentlig forsørgelse. Regeringens politik handler helt grundlæggende om, at der skal være et økonomisk incitament til at tage et arbejde.” 

Siden regeringen tiltrådte i sommeren 2015 er der blevet skabt næsten 160.000 flere private job. Udover kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen har regeringen lavet en række andre tiltag for at få flere væk fra offentlig forsørgelse. Senest er det aftalt, at sanktionerne for kontanthjælpsmodtagere, der godt kan, men som alligevel ikke stiller sig til rådighed for arbejdsmarkedet, skal skærpes, og så er kommunerne blevet introduceret for et nyt benchmarksystem, hvor de kan se, i hvilke kommuner der er potentiale for at forbedre beskæftigelsesindsatsen.

Derudover har regeringen sammen med satspuljepartierne i 2017 afsat en kvart milliard kroner til projektet ”Flere skal med”, som skal hjælpe udsatte ledige med mere end fem år i kontanthjælpssystemet. Foreløbig er der positive resultater af projektindsatsen, hvor godt én ud af ti er kommet i ustøttet beskæftigelse, uddannelse eller fleksjob. Der er imidlertid også udfordringer, idet mange fejlagtigt har været visiteret til kontanthjælpssystemet og derfor ikke har fået den rette hjælp og indsats. Denne gruppe er visteret til at skulle have deres sag forelagt rehabiliteringsteamet, idet de vurderes at være i målgruppen for førtidspension, fleksjob eller ressourceforløb.

Med satspuljeaftalerne for 2018 og 2019 har regeringen og satspuljepartierne afsat en samlet ramme på godt 165 millioner kroner til ”Flere skal med II”, hvor man vil udbrede de gode erfaringer til flere udsatte og syge borgere i kontanthjælpssystemet.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse

I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer

Tæt på uændret ledighed i maj 202519.6.2025 09:02:03 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.300 fuldtidsledige i maj 2025. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed tæt på uændret i forhold til måneden før med et lille fald på 300 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er fortsat uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Det er virkelig opsigtsvækkende, at vi fortsat formår at holde ledigheden på under tre procent i Danmark. Det er ikke nogen selvfølge i betragtning af, at vi lever i en verden med stigende politisk uforudsigelighed og økonomisk utryghed. - Vi skal dog være opmærksomme på, at ledigheden udvikler sig forskelligt i landet, og at det i nogle områder er sværere at skaffe jobs til alle end andre. Jeg ser frem til, at kommuner landet over lancerer Ungeløftet, så de alt for mange unge uden job og uddannelse får bedre hjælp til at komme tættere på et meningsfuldt fællesskab. Jeg er stolt af, at alle kommuner har sagt ja til Ungeløftet, og sammen med virksomheder og civilsamfund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye