Kvote 2: Flere søger mod ingeniøruddannelserne
Igen i år oplever ingeniøruddannelserne en lille stigning i ansøgertallet. Dette års opgørelse over kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser viser, at der sammenlignet med 2018 er sket en stigning på 9 procent for antallet af kvote 2-ansøgere til diplomingeniøruddannelserne, mens lidt færre end sidste år har søgt mod civilingeniøruddannelserne. Samlet set holder ansøgertallet dog niveau og giver en pæn fremgang.
Formand for Ingeniørforeningen IDA og Engineer the Future, Thomas Damkjær Petersen, ser med glæde på årets ansøgertal for kvote 2.
”Det er en meget positiv tendens, at flere unge søger mod ingeniørstudierne via kvote 2. Den seneste undersøgelse fra Engineer the Future viser, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for teknologi, naturvidenskab og IT. De danske ingeniørvirksomheder har hårdt brug for flere unge med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer på CV’et. Derfor håber jeg også, at den aktuelle interesse for ingeniørstudierne kommer til udtryk i årets samlede optag på ingeniøruddannelserne,” udtaler han.
SNC-Lavalin Atkins: Behov for øget fokus på ingeniøruddannelserne
Hos SNC-Lavalin Atkins, der er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder, glæder man sig over, at stadig flere unge søger mod ingeniørstudierne. Det fortæller Eva Rindom, administrerende direktør for SNC-Lavalin Atkins i Danmark.
”Det er afgørende for os som virksomhed, at flere dygtige unge mennesker specialiserer sig inden for teknologi og naturvidenskab. Derfor er vi også meget begejstrede over den stigende interesse for ingeniørfaget,” fortæller hun.
Samtidig ser Eva Rindom med bekymring på fremtidens ingeniørmangel og påpeger, at der er behov for en målrettet indsats for at skabe balance mellem udbud og efterspørgsel på arbejdskraft inden for teknologiske område.
”Der er ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver en udfordring at skaffe de specialister, vi har behov for. Derfor er det nødvendigt allerede i dag at sætte fokus på, hvor sjovt og spændende det faktisk er at arbejde som ingeniør. Hos SNC-Lavalin Atkins er vi en af landets førende inden for infrastrukturrådgivning – og skal vores rejse fortsætte, er det nødvendigt, at flere unge får øjnene op for ingeniørverdenens mange muligheder,” udtaler hun.
Nøgleord
Kontakter
Thomas Damkjær Petersen, formand Engineer the Future og IDA, tlf. 21 70 87 84
Rikke Kofoed Hansen, kommunikationskonsulent SNC-Lavalin Atkins, tlf. 23 95 48 77
Sara Rosendal, presseansvarlig Engineer the Future, tlf. 23 37 34 94
Ulrik Frandsen, presserådgiver IDA, tlf. 23 65 09 69
Links
Information om Engineer the future
Følg pressemeddelelser fra Engineer the future
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Engineer the future
Et år efter ansøgningsrekord: Tilbagegang for ingeniøruddannelserne5.7.2021 16:25:22 CEST | Pressemeddelelse
Efter rekordåret 2020 falder det samlede antal ansøgere til ingeniøruddannelserne i år en del. Det viser årets opgørelse over ansøgere til de videregående uddannelser. Tallene vækker bekymring hos vindmøllegiganten Siemens Gamesa.
Elever designer smarte pakkeløsninger29.10.2020 09:30:58 CET | Pressemeddelelse
På Engineering Day 2020 skal elever i grundskoler over hele Danmark afprøve ingeniørens arbejdsmetoder ved at give deres bud på, hvordan man designer effektive løsninger til transport af pakker.
Rekordmange vil læse til ingeniør5.7.2020 16:50:33 CEST | Pressemeddelelse
Markant stigning i antal ansøgere til ingeniøruddannelserne. Det viser årets opgørelse over ansøgere til de videregående uddannelser.
Piger vælger naturfag til i gymnasiet, men fra på de videregående uddannelser15.6.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse fra Engineer the Future viser, at piger er glade for de naturfaglige linjer på gymnasiet, men når de skal sætte kryds ved en videregående uddannelse, går overraskende mange uden om naturfag og teknologi.
50.000 elever skal arbejde med engineering i skolen5.12.2019 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det kan styrke elevernes motivation og samarbejdsevner at arbejde eksperimenterende med virkelighedsnære problemer i naturfagene. Derfor støtter VILLUM FONDEN Engineering i skolen med 18,7 mio. kr., der over de næste år skal komme 2000 lærere og 50.000 elever til gavn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum