Dansker er blandt verdens mest lovende inden for teoretisk Datalogi

Komiteen, der enstemmigt har udvalgt Karl Bringmann og Kasper Green Larsen, består af anerkendte internationale forskere. Og netop det faktum at det er højt estimerede kollegaer, der har peget på Kasper gør ham meget stolt, ”Jeg er meget overvældet over at modtage prisen. Flere af de tidligere modtagere var mine helt store idoler da jeg var ph.d.-studerende. Jeg er meget beæret over at mine internationale kollegaer finder min forskning værdig til at modtage en så fornem pris”.
Presburger prisen bliver givet ved den største europæiske konference inden for teoretisk Datalogi, ICALP (The International Colloquium on Automata, Languages and Programming), og modtagerne anerkendes for deres banebrydende bidrag til forskningen inden for teoretisk Datalogi.
Komiteen begrunder deres valg således: Kasper har lavet en række fremragende bidrag til vores forståelse af, hvor effektivt algoritmer, og dermed computere, kan løse beregningsproblemer. Igennem hans forskning har Kasper udviklet informations-teoretiske teknikker, der sætter os i stand til at finde grænserne for, hvor effektivt et beregningsproblem kan løses. Disse teknikker har i mange tilfælde brudt barrierer, som forskere har kæmpet med i årtier. Kasper har udforsket computerens begrænsninger inden for mange grene af Datalogi, og har lavet banebrydende bidrag blandt andet inden for data strukturer, kryptografi og machine learning.
”Ud over anerkendelsen, vil prisen have stor betydning, når jeg i fremtiden skal søge forskningsmidler og tiltrække nye postdocs og ph.d.-studerende”, forklarer Kasper Green Larsen.
Læs mere om Presburger prisen her: http://eatcs.org/index.php/presburger
Læs den originale begrundelse her: http://eatcs.org/index.php/component/content/article/1-news/2801-presburger-award-2019-laudatio-for-karl-bringmann-and-kasper-green-larsen?fbclid=IwAR0UFqRYMBQDNBpo2ESo9gO8foPPjo_dnOtOJFYIAhAUFnRm6JBXDbR1uNI
--- Fakta om Kasper Green Larsen ---
Kasper Green Larsen har begået en række fundamentale og internationalt anerkendte bidrag publiceret i 36 artikler, heraf 25 ved de absolut højest rangerede konferencer indenfor teoretisk Datalogi. I 2017 blev han optaget i Det Unge Akademi ved Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Modtager af Hartmann Fondens Diplompris 2017. I 2016 modtog han bevillinger fra Villum Young Investigator Programmet (5 mio. kr.) og Aarhus Universitets Forskningsfond (1.6 mio. kr.) til at starte sin egen forskningsgruppe ved Aarhus Universitet. Modtager af Aarhus Universitets Ph.d. pris i 2014. I 2013 blev han tildelt Videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendie, som blev brugt til et udlandsophold ved Princeton University. Han har desuden modtaget flere priser for bedste forskningsartikel ved de højest rangerede internationale konferencer i teoretisk Datalogi. Kasper Green Larsen er 31 år gammel og bosat i Viborg med sin hustru og to børn.
Nøgleord
Kontakter
Kasper Green Larsen, larsen@cs.au.dk
Marianne Dammand Iversen, dammand@cs.au.dk, 2447 1117
Billeder

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Faget Datalogi blev oprettet på Aarhus Universitet i 1971 som en del af Matematisk Institut. Instituttet står stærkt inden for både teoretisk og eksperimentel datalogi.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Målet er en pille mod Huntingtons sygdom20.9.2023 12:27:09 CEST | Pressemeddelelse
Med et ”Frontier Grant” på 4,3 mio. kr. fra Lundbeckfonden kan lektor Ulf Andersson Vang Ørom fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, forfølge sin ambition om at udvikle et lægemiddel til behandling af den sjældne og uhelbredelige Huntingtons sygdom. Og samtidig være med til at bane vejen for en helt ny type lægemidler.
Ken Pfeuffers forskning bliver til virkelighed i Apple's Vision Pro Headset13.9.2023 13:04:51 CEST | Pressemeddelelse
Ken Pfeuffer, en ung banebrydende datalog, er i gang med en bemærkelsesværdig forskningsrejse, der nåede nye højder under Apples præsentation af det nye Vision Pro headset. Det viser sig, at enheden bruger en teknologi meget lig det "gaze+pinch" interaktionsprincip, som Ken offentliggjorde tilbage i 2017. Han er nu ansat som tenure-track adjunkt ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.
Dansk kultur i rummet med Andreas Mogensen23.7.2023 12:09:29 CEST | Pressemeddelelse
Kulturting kommer på rumrejse fra august
Nye tal for Jordens biologiske bæreevne4.7.2023 10:50:34 CEST | Pressemeddelelse
Rent biologisk forbrænder mennesker omtrent den samme mængde energi som gennemsnittet af alle arter på Jorden, hvis man går ud fra stofskifte pr. kilo. Men vi bruger 18 gange mere end gennemsnittet, hvis vi medregner vores teknologiske energiforbrug. Et nyt internationalt studie analyserer forholdet mellem alle Jordens levende organismer og den mængde energi, de har adgang til.
Forskere har opdaget en ny tilgang til at styrke immunforsvaret28.6.2023 09:29:30 CEST | Pressemeddelelse
Et fælles samarbejde mellem forskere fra spin-out-virksomheden Commit Biologics, Christian-Albrechts-Universitetet i Kiel og Aarhus Universitet har ført til en bedre forståelse af funktionen af det såkaldte komplementsystem. Resultaterne viser en ny tilgang til udvikling af immunterapier, der kan booste immunsystemet til at bekæmpe sygdomme såsom kræft. Spin-out-satsningen, der er resultatet af dette samarbejde, har til formål at omsætte forskningsresultaterne, så de kan bruges hos patienterne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum