Dansker er blandt verdens mest lovende inden for teoretisk Datalogi
Komiteen, der enstemmigt har udvalgt Karl Bringmann og Kasper Green Larsen, består af anerkendte internationale forskere. Og netop det faktum at det er højt estimerede kollegaer, der har peget på Kasper gør ham meget stolt, ”Jeg er meget overvældet over at modtage prisen. Flere af de tidligere modtagere var mine helt store idoler da jeg var ph.d.-studerende. Jeg er meget beæret over at mine internationale kollegaer finder min forskning værdig til at modtage en så fornem pris”.
Presburger prisen bliver givet ved den største europæiske konference inden for teoretisk Datalogi, ICALP (The International Colloquium on Automata, Languages and Programming), og modtagerne anerkendes for deres banebrydende bidrag til forskningen inden for teoretisk Datalogi.
Komiteen begrunder deres valg således: Kasper har lavet en række fremragende bidrag til vores forståelse af, hvor effektivt algoritmer, og dermed computere, kan løse beregningsproblemer. Igennem hans forskning har Kasper udviklet informations-teoretiske teknikker, der sætter os i stand til at finde grænserne for, hvor effektivt et beregningsproblem kan løses. Disse teknikker har i mange tilfælde brudt barrierer, som forskere har kæmpet med i årtier. Kasper har udforsket computerens begrænsninger inden for mange grene af Datalogi, og har lavet banebrydende bidrag blandt andet inden for data strukturer, kryptografi og machine learning.
”Ud over anerkendelsen, vil prisen have stor betydning, når jeg i fremtiden skal søge forskningsmidler og tiltrække nye postdocs og ph.d.-studerende”, forklarer Kasper Green Larsen.
Læs mere om Presburger prisen her: http://eatcs.org/index.php/presburger
Læs den originale begrundelse her: http://eatcs.org/index.php/component/content/article/1-news/2801-presburger-award-2019-laudatio-for-karl-bringmann-and-kasper-green-larsen?fbclid=IwAR0UFqRYMBQDNBpo2ESo9gO8foPPjo_dnOtOJFYIAhAUFnRm6JBXDbR1uNI
--- Fakta om Kasper Green Larsen ---
Kasper Green Larsen har begået en række fundamentale og internationalt anerkendte bidrag publiceret i 36 artikler, heraf 25 ved de absolut højest rangerede konferencer indenfor teoretisk Datalogi. I 2017 blev han optaget i Det Unge Akademi ved Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Modtager af Hartmann Fondens Diplompris 2017. I 2016 modtog han bevillinger fra Villum Young Investigator Programmet (5 mio. kr.) og Aarhus Universitets Forskningsfond (1.6 mio. kr.) til at starte sin egen forskningsgruppe ved Aarhus Universitet. Modtager af Aarhus Universitets Ph.d. pris i 2014. I 2013 blev han tildelt Videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendie, som blev brugt til et udlandsophold ved Princeton University. Han har desuden modtaget flere priser for bedste forskningsartikel ved de højest rangerede internationale konferencer i teoretisk Datalogi. Kasper Green Larsen er 31 år gammel og bosat i Viborg med sin hustru og to børn.
Nøgleord
Kontakter
Kasper Green Larsen, larsen@cs.au.dk
Marianne Dammand Iversen, dammand@cs.au.dk, 2447 1117
Billeder
Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Faget Datalogi blev oprettet på Aarhus Universitet i 1971 som en del af Matematisk Institut. Instituttet står stærkt inden for både teoretisk og eksperimentel datalogi.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Forskning i et nyt stof kan være en vej til hjælp, der forhindrer tilbagefald i kokainmisbrug2.10.2024 15:38:12 CEST | Nyhed
Ny forskning har udviklet et stof, der kan være med til at behandle kokainafhængighed på en måde, der er mindre risikabel og mere kontrolleret end eksisterende behandlinger for opioidmisbrug.
Professor i grøn energi får 60 mio. kroner til at sætte strøm til verden1.10.2024 07:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Drømmen om den grønne omstilling er under pres. Jordens lagre af råstoffer tømmes, og en energikrise af hidtil ukendte dimensioner kan være konsekvensen, hvis vi ikke finder nye måder at producere og lagre energi og strøm.
Byparker er effektive værn mod farlig varme – men de mangler i de byer, hvor varmen er farligst6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Grønne områder kan redde menneskeliv, ikke mindst i byer, hvor de kan køle overfladetemperaturen ned med omkring 3°C, både ved at give skygge og ved fordampning. Men byer i det globale syd, hvor varmen bliver mest ekstrem og livstruende, er ikke nær så velforsynede med grønne områder som byer i det globale nord. Det viser et nyt internationalt studie med deltagelse fra AU.
Forskere vil genbruge nylon ved hjælp af enzymer fra bakterier10.7.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Millioner af tons nylonaffald genereres årligt fra kilder som tøj og fiskenet. Forskere fra Aarhus Universitet, i samarbejde med Teknologisk Institut, DTU og University of Porto, vil nedbryde nylonaffald ved hjælp af enzymer fra bakterier. ENCORE-projektet, ledet af professor Daniel Otzen, har modtaget 6 millioner DKK fra Novo Nordisk Fonden for at omdanne nylon til genanvendelige materialer.
Beviserne hober sig op: Mennesket stod bag udryddelsen af store pattedyr1.7.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Menneskets jagt, ikke klimaet, spillede en afgørende rolle i udryddelsen af store pattedyr gennem de sidste ca. 50.000 år. Det konkluderer forskere fra Aarhus Universitet i en review artikel efter at have analyseret over 300 videnskabelige artikler.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum