Dansker er blandt verdens mest lovende inden for teoretisk Datalogi

Komiteen, der enstemmigt har udvalgt Karl Bringmann og Kasper Green Larsen, består af anerkendte internationale forskere. Og netop det faktum at det er højt estimerede kollegaer, der har peget på Kasper gør ham meget stolt, ”Jeg er meget overvældet over at modtage prisen. Flere af de tidligere modtagere var mine helt store idoler da jeg var ph.d.-studerende. Jeg er meget beæret over at mine internationale kollegaer finder min forskning værdig til at modtage en så fornem pris”.
Presburger prisen bliver givet ved den største europæiske konference inden for teoretisk Datalogi, ICALP (The International Colloquium on Automata, Languages and Programming), og modtagerne anerkendes for deres banebrydende bidrag til forskningen inden for teoretisk Datalogi.
Komiteen begrunder deres valg således: Kasper har lavet en række fremragende bidrag til vores forståelse af, hvor effektivt algoritmer, og dermed computere, kan løse beregningsproblemer. Igennem hans forskning har Kasper udviklet informations-teoretiske teknikker, der sætter os i stand til at finde grænserne for, hvor effektivt et beregningsproblem kan løses. Disse teknikker har i mange tilfælde brudt barrierer, som forskere har kæmpet med i årtier. Kasper har udforsket computerens begrænsninger inden for mange grene af Datalogi, og har lavet banebrydende bidrag blandt andet inden for data strukturer, kryptografi og machine learning.
”Ud over anerkendelsen, vil prisen have stor betydning, når jeg i fremtiden skal søge forskningsmidler og tiltrække nye postdocs og ph.d.-studerende”, forklarer Kasper Green Larsen.
Læs mere om Presburger prisen her: http://eatcs.org/index.php/presburger
Læs den originale begrundelse her: http://eatcs.org/index.php/component/content/article/1-news/2801-presburger-award-2019-laudatio-for-karl-bringmann-and-kasper-green-larsen?fbclid=IwAR0UFqRYMBQDNBpo2ESo9gO8foPPjo_dnOtOJFYIAhAUFnRm6JBXDbR1uNI
--- Fakta om Kasper Green Larsen ---
Kasper Green Larsen har begået en række fundamentale og internationalt anerkendte bidrag publiceret i 36 artikler, heraf 25 ved de absolut højest rangerede konferencer indenfor teoretisk Datalogi. I 2017 blev han optaget i Det Unge Akademi ved Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Modtager af Hartmann Fondens Diplompris 2017. I 2016 modtog han bevillinger fra Villum Young Investigator Programmet (5 mio. kr.) og Aarhus Universitets Forskningsfond (1.6 mio. kr.) til at starte sin egen forskningsgruppe ved Aarhus Universitet. Modtager af Aarhus Universitets Ph.d. pris i 2014. I 2013 blev han tildelt Videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendie, som blev brugt til et udlandsophold ved Princeton University. Han har desuden modtaget flere priser for bedste forskningsartikel ved de højest rangerede internationale konferencer i teoretisk Datalogi. Kasper Green Larsen er 31 år gammel og bosat i Viborg med sin hustru og to børn.
Nøgleord
Kontakter
Kasper Green Larsen, larsen@cs.au.dk
Marianne Dammand Iversen, dammand@cs.au.dk, 2447 1117
Billeder

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Faget Datalogi blev oprettet på Aarhus Universitet i 1971 som en del af Matematisk Institut. Instituttet står stærkt inden for både teoretisk og eksperimentel datalogi.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Klimaet spillede afgørende rolle for menneskets udvandring fra Afrika6.12.2023 15:16:53 CET | Pressemeddelelse
En grøn korridor gennem Sahara opstod netop i den periode, hvor vores tidligste forfædre udvandrede fra Afrika. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.
Danmark var ikke dækket af tæt skov, før mennesket ankom14.11.2023 12:08:13 CET | Pressemeddelelse
I årtier har vi troet, at den oprindelige natur i Danmark bestod af tæt skov fra kyst til kyst. Nu viser nyt studie, at der har været langt mere hel- og halvåben natur.
Faculty of Natural Sciences på Aarhus Universitet ansætter to nye prodekaner8.11.2023 12:11:39 CET | Pressemeddelelse
To erfarne AU-profiler er som nyudnævnte prodekaner udset til at styrke fakultetet for naturvidenskab på Aarhus Universitet inden for karriere, forskning og samarbejde med erhvervslivet.
Velkendt proteins dobbeltrolle kaster lys over mekanismerne bag Parkinsons sygdom3.11.2023 10:37:47 CET | Pressemeddelelse
I årevis har klumpdannelser af alfa-synuclein-proteinet (aSN) været kendt som en central spiller i sygdomme, der nedbryder hjernen og dens funktioner. Funktionen af naturligt, opløseligt aSN har imidlertid været ukendt. Men ny forskning fra Aarhus Universitet med internationale samarbejder har afsløret, at naturlig aSN aktiverer en vigtig calciumpumpe i cellemembranen. Regulering af calciumsignaler forstyrres dermed af sammenklumpningen af aSN. Denne opdagelse er et vigtigt skridt i retning af at forstå den komplekse biologiske mekanisme bag sygdomme såsom Parkinsons for i sidste ende at kurere disse.
Så meget anti er det heller ikke: Antistof følger også tyngdeloven28.9.2023 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nu er det endeligt bevist, at stof og antistof ikke frastøder hinanden. Forskere på CERN har med en videnskabelig og teknologisk kraftpræstation påvist, at Jorden tiltrækker atomer af antibrint
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum