Erhvervsministeriet

Ny rapport: Erfaring er en vigtig parameter for vækstsucces

Del
Copenhagen Economics har undesøgt, hvad der skal til for at få en ny virksomhed til at vokse hurtigt.

Der er større sandsynlighed for at blive en succesfuld iværksætter, hvis man starter en spin-off virksomhed eller har en videregående uddannelse. 

Det viser en ny rapport, som Erhvervsministeriet har fået udarbejdet af Copenhagen Economics. Rapporten afdækker, hvilke forhold, der har betydning for at blive en særligt hurtigvoksende iværksætter - en vækstiværksætter. Som det ser ud i dag udvikler 0,2 pct. af alle danske iværksættere sig til vækstiværksættere.

Flere forhold gør sig gældende

Rapporten konkluderer, at der er flere forhold, der øger sandsynligheden for at blive en vækstiværksætter. Personer, der har arbejdet med ledelse, har større sandsynlighed for at få succes, ligesom det er en fordel, hvis iværksætteren kan drage nytte af branchekendskab ved at oprette en spin-off virksomhed. Erfaring er nemlig vigtigt, hvis iværksættere skal skabe en særligt hurtigtvoksende vækstvirksomhed.

Nødvendigheden af at skabe et tiltrækkende miljø med gode rammevilkår, der fastholder, engagerer og udvikler iværksætterne, er dermed klar.

Initiativer på plads

Regeringen har i 2019 introduceret flere initiativer, der skal gøre det nemmere og mere attraktivt at være iværksætter i Danmark. Med erhvervsfremmereformen og Iværksætterpanelets anbefalinger er der blevet indført et investorfradrag og et matchfinansieringsprogram i Vækstfonden. Samtidig er mulighederne for at aflønne med medarbejderaktier blevet forbedret, ligesom der er blevet skabt et mere sammenhængende erhvervsfremmesystem.

De nye vilkår skal være med til at skabe en stærkere iværksætterkultur, hvor også danskere, der sidder i trygge og velbetalte jobs, tør tage springet ud i en tilværelse som iværksættere. Udover ledelses- og brancheerfaring øger en videregående uddannelse og en vis opstartskapital nemlig også sandsynligheden for at blive en vækstiværksætter.

Copenhagen Economics undersøgelse af vækstiværksættere er offentliggjort i dag og kan findes her.

Nøgleord

Kontakter

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye