Smag med alle sanser, når Michelin-stjernerne overrækkes i Aarhus
Qian Janice Wang har en baggrund i eksperimenterende psykologi og computervidenskab, men er også vinkender og uddannet konditor – og så arbejder hun med det multisensoriske, dvs. hvordan vores sanser påvirker hinanden, f.eks. hvordan elementer i omgivelserne som duft, lys og lyd påvirker vores smagsoplevelse. Hun er bl.a. uddannet fra Oxford Universitet og har afholdt alt fra parfumekoncerter til musikalske madmalerier, og hun har i sin forskning bl.a. fokuseret på interaktionen mellem lyd og smag.
Nedenunder er nogle af de events, som Janice og hendes kolleger fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved AU-FOOD er del af i forbindelse med The MICHELIN Guide Nordic countries Awards.
ARoS Masterclass: At spise med alle sanser
Mandag den 18. februar kl. 16.00 på kunstmuseet ARoS holder Janice en masterclass om, hvordan vores sanser spiller sammen, når vi spiser. Her kan du få svar på, hvorfor smager mad forskelligt alt afhængig af, hvor du indtager det. Du kan ved denne workshop med egne smagsløg opleve, hvordan alle sanser kommer i spil. Janice vil gøre os klogere på, hvordan både synssansen, høresansen, følesansen og hukommelsen aktiveres, når vi indtager et måltid, og der bliver krydret med masser af eksempler undervejs. Sessionen slutter med en unik smagsoplevelse i Regnbuen på toppen af ARoS.
Master Class’en er for alle, der har lyst til at blive overrasket og vil vide mere om, hvordan sanserne påvirker hinanden. Masterclass’en afholdes på engelsk, og billetter kan købes her.
Musik til din chokolade
Fra lørdag den 16. februar til mandag den 18. februar klokken 14.00-17.00 byder AU Food på chokoladesmagning i lobbyerne på hotellerne: Radisson Blu, Scandic the Mayor og Scandic City. Her kan man få en chokoladesmagsprøve og akkompagnere smagsprøven med forskellige lydspor, der hver fremhæver forskellige aspekter af chokoladens smag. Denne chokoladesession er åben for alle.
Kulinariske lydlandskaber i Musikhuset
Ved receptionen i forbindelse med stjerneuddelingen i Musikhuset d. 18 februar vil to unikke lydlandskaber blive afspillet. Her kan gæsterne eksperimentere med at smage på fødevarer, mens de vandrer ind og ud af de to lydlandskaber og dermed opleve, hvordan lyden påvirker smagen.
Janice Wang siger: -Vi på Institut for Fødevarer er rigtig glade for samarbejdet med de forskellige aktører involveret i The MICHELIN Guide Nordic countries Award-ceremonien og alle sideevents. Det er fantastisk at få denne mulighed for at demonstrere vores forskning i praksis. Vi håber at give folk nogle spændende oplevelser, der skaber et nyt syn på, hvordan smagsoplevelser bliver til, og forhåbentligt bliver man også inspireret til selv at eksperimentere lidt, næste gang man har gæster til middag.
Yderligere oplysninger fås hos:
Janice Wang Tlf.: 87 15 48 86
Mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Janice Wang er en del af gruppen Institut for Fødevarer - Fødevarekvalitet, Perception & Samfund som blandt andet forsker i forståelsen af fødevarekvalitet og perception i samspillet mellem multi-sensorisk fødevareanalyse, hvor mennesket bruges som måleredskab, eksperimentel psykologi, fysiologisk respons og kognitiv neuro-videnskab. Du kan læse mere om gruppen her: http://food.au.dk/foedevareforskning/forskergrupper/meta-sens/ Og mere om Janice Wangs forskning her: http://pure.au.dk/portal/da/qianjanice.wang@food.au.dk
Læs om hendes øvrige arbejde her: http://www.qianjanicewang.com/
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos:
Janice Wang Tlf.: 87 15 48 86
Mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Billeder
Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Janice Wang er en del af gruppen Institut for Fødevarer - Fødevarekvalitet, Perception & Samfund, Aarhus Universitet, som blandt andet forsker i forståelsen af fødevarekvalitet og perception i samspillet mellem multi-sensorisk fødevareanalyse, hvor mennesket bruges som måleredskab, eksperimentel psykologi, fysiologisk respons og kognitiv neuro-videnskab.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
DCE bringer satellitter længere ind i miljøovervågningen1.5.2024 09:31:07 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet tilbyder hjælp til brug af europæiske satellitdata og går i dialog med amerikanske myndigheder om overvågningen af miljø og natur.
Stor energiudvikler går sammen med forskere fra Aarhus Universitet om biodiversitet og miljø1.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gæs og grøn energi skal kunne eksistere side om side i projektet Viborg Go Green i Vinge ved Viborg. En samarbejdsaftale i millionklassen og ansættelsen af en ph.d. skal sikre, at projektet og andre tilsvarende projekter kan udvikles under iagttagelse af gældende fuglebeskyttelsesregler.
Sjældne gæs står i vejen for den grønne omstilling1.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En gruppe sjældne gæs overvintrer på én bestemt mark ved Viborg, hvor kommunen og en virksomhed har planer om at opføre en energi-park. Men hvordan flytter man en stædig gås, der ikke gider lette rumpetten?
Orme kan gøre fiskeopdræt langt grønnere29.4.2024 08:47:42 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle masseproduktion af orme, der kan erstatte både kosttilskud og vaccinere fiskene tidligere end hidtil. Noget, der gør opdræt mere effektivt og dermed nedsætter CO2-aftrykket.
Forsker: Aktivistiske enkeltindivider spænder ben for den forskning, der kan sikre dyrevelfærd26.4.2024 08:42:45 CEST | Pressemeddelelse
Når aktivistiske enkeltindivider tilskudsfodrer heste i naturpleje og chikanerer dyreholderne, spænder de ben for den forskning, der skal sikre netop den velfærd, de hævder at gå op i.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum