DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Nu får du vejret 601 steder i Grønland

Del
DMI’s hjemmeside er opgraderet med et hav af forbedringer og et nyt design. Den nye hjemmeside gør det nemmere for borgerne at få de vigtigste vejrinformationer, der hvor de færdes, på en simpel måde.

DMI’s nye hjemmeside har undergået en gennemgribende opgradering, som gør det nemmere for borgerne i Grønland at få de vigtigste vejrinformationer, så de kan være forberedt på det kommende vejr. Blandt andet kan borgerne hente vejrinformationer om langt flere steder end tidligere i Grønland.

Skræddersyet brugeroplevelse

Med den nye version af hjemmesiden bliver det muligt at tilpasse brugerfladen til den enkelte borger, så uanset om man bor i Nuuk, Nuugaatsiaqeller et helt tredje sted, hjælper hjemmesiden med at træffe vejrrelaterede beslutninger der, hvor man færdes i hverdagen. Hjemmesiden er til det formål stærkt opgraderet med steder, som tilbyder vejrinformationer - tidligere var der 47 steder med vejr, nu er der hele 601 steder i Grønland, hvilket giver endnu mere nøjagtige vejrudsigter.

”Vi skal klæde folk på til fremtidens vejr – kommer det til at sne eller blæse - er vejrforholdene gunstige i forhold til fx fiskeri eller jagt. Borgerne efterspørger vejrprodukter, som rummer de mest relevante og nøjagtige vejrinformationer, der hvor de færdes. Derfor kan man nu gemme de områder, der har ens særlige interesse, som favoritsteder. Befinder man sig fx i Nanortalik, så kan man automatisk få vejrinformationer knyttet til området. På den nye hjemmeside får borgerne populært sagt mulighed for at skræddersy brugerfladen til dem selv,” fortæller direktør for Danmarks Meteorologiske Institut Marianne Thyrring, der dækker hele Rigsfællesskabet.

Nyt enkelt design

På den nye hjemmeside er de mest kendte og benyttede vejrprodukter såsom temperatur, vejrikoner, lufttryk, nedbør, vind og bølger samlet i ét kort. Kortet er zoombart, så borgerne kan se flere detaljer og det er nu placeret på forsiden - alt sammen for at styrke overblikket over hele vejrpakken. Hjemmesiden er desuden blevet responsiv, så den tilpasser sig computer, tablet eller mobil.

”DMI er til for borgerne i hele Rigsfællesskabet, vi skal hjælpe folk med at træffe de rigtige dagligdagsbeslutninger på den mest enkle måde. Designet har derfor fået en grundig overhaling, og det er blevet mere brugervenligt med mulighed for at tilpasse hjemmesiden, så man får viden om vejret, de steder man har brug for det,” forklarer Marianne Thyrring.

Og hører man til dem, som elsker at fordybe sig i vejret, så er DMI’s vejrarkiv fortsat spækket med alskens nyheder om vejr.Alt i alt er der arbejdet på at forbedre hjemmesiden, så brugerne får overblik over vejret på den mest simple måde.

Kontakter

Billeder

Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Lyngbyvej 100
1610 København Ø

http://www.dmi.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.

Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.

Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI’s AI-model trænet på Gefion-supercomputeren forudsiger vejret på få minutter med høj præcision17.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter blot få måneders træning på Gefion-supercomputeren nærmer DMI's nye AI-baserede vejrmodel sig hastigt ydeevnen for den erfarne, traditionelle vejrudsigtsmodel, samtidig med at den forbedrer hastighed og effektivitet ved at køre på minutter i stedet for timer. Pilotprojektet fortsætter nu i en treårig samarbejdsaftale med Danish Centre for AI Innovation (DCAI) for at udvikle næste generation af vejrudsigtsmodeller på Gefion.

Ny vejledning til udledningsscenarier styrker grundlag for klimatilpasning i Danmark29.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF) på Danmarks Meteorologiske Institut har i samarbejde med Center for Klimatilpasning i Miljøstyrelsen i dag opdateret Vejledning i anvendelse af udledningsscenarier til klimatilpasning. Ændringen følger udgivelsen af nye udledningsscenarier fra FN’s Klimapanel og DMI’s Klimaatlas. Opdateringen afspejler også, hvilke fremtidige drivhusgasudledninger vi kan forvente med nuværende klimapolitik på tværs af verdens lande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye