Træt af dårligt mobilsignal – dit headset kan hjælpe dig mærkbart
Vi kender det alle sammen. Problemet med mobilsamtaler, der falder ind og ud af signalet. Stemmen i den anden ende af røret hakker og skratter til stor irritation for begge parter.
Men nu er der hjælp på vej, hvis du er mere end træt af dårligt signal. En ny undersøgelse af de mest populære mobiltelefoner og smartphones viser, at der er stor forskel på, hvilken telefon du benytter på steder, hvor mobilsignalet er dårligt. Faktisk viser undersøgelse, at den klassiske mobiltelefon med synlig antenne klarer sig mærkbart bedre end de populære smartphones, hvor antennen er bygget ind i telefonen. Samtidig viser undersøgelsen, at antennerne er blevet en smule bedre i kvaliteten, end resultaterne viste for to år siden.
”Som forbrugernes minister har jeg, siden jeg trådte til, været optaget af at få så god mobildækning i Danmark som overhovedet muligt. Derfor er jeg glad for, at den nye undersøgelse nu viser, at det ikke alene er teleselskabernes dækning, der er afgørende for et godt mobilsignal, men at mobilens antenne også har stor betydning. Det kan forhåbentlig hjælpe forbrugerne til at træffe mere kvalificerede valg af telefon fremover”, siger teleminister Lars Chr. Lilleholt (V).
Få gang i dit headset
Et af de mest bemærkelsesværdige resultater af undersøgelsen er, at dit headset kan blive din nye ven, når mobilsignalet driller. For når du holder telefonen almindeligt op til øret og taler, så ”skygger” dit hoved og arm for signalets styrke og dermed kvalitet. Derfor skal du få gang i dit headset fremover, hvis signalet driller. På den måde får du nemlig telefonen væk fra kroppen, og signalet kan dermed komme bedre igennem til telefonen. En anden opsigtsvækkende detalje i undersøgelsen er, at nogle telefoners signal er markant forskelligt i forhold til, om du holder telefonen i højre eller venstre hånd.
”Hvis du står i den situation, og du oplever dårlig dækning, så kan det være en god idé at læse undersøgelsen grundigt og følge de gode råd. Du kan også spørge til antennekvaliteten, når du køber en ny mobiltelefon”, siger teleministeren.
De 16 telefoner i undersøgelsen er udvalgt af Energistyrelsen i samarbejde med Teleindustrien. Undersøgelsen er udført af Aalborg Universitet for Energistyrelsen, og du kan finde hele undersøgelsen her: https://ens.dk/ansvarsomraader/telefoni/undersoegelse-af-antennekvalitet.
Fakta:
- Der er stor forskel på antennekvaliteten, når mobiltelefonerne benyttes til tale.
- Mobiltelefoner er generelt blevet lidt bedre, siden Energistyrelsen gennemførte en tilsvarende undersøgelse i 2016.
- Man kan ikke konkludere, at én bestemt mobiltelefon er bedst. Det afhænger af, hvad man skal bruge telefonen til, og hvor man bruger den.
- Kroppen, hovedet og hænderne svækker mobilsignalet, fordi de skygger for antennen.
- Undersøgelsen viser også, at der for nogle mobiltelefoner er stor forskel på, om den holdes i højre eller venstre hånd under samtale.
- Kvaliteten i mobilforbindelsen kan forbedres ved at formindske kroppens påvirkning. Det kan man fx gøre ved at benytte headset, hvor mobiltelefonen kan placeres længere væk fra kroppen.
- Hvis mobiltelefonen især benyttes til data (facebook, browsing, mail), er der også mobiltelefoner, der fungerer bedre end andre, men forskellen er mindre end for tale.
Nøgleord
Kontakter
Pressekontakt: Lasse Bendtsen, M:4172 3884, lasab@efkm.dk
Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.
Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Ungeklimarådet har fået syv nye medlemmer2.5.2025 12:26:04 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med resten af Ungeklimarådet skal de syv nye medlemmer af Ungeklimarådet rådgive og udvikle anbefalinger til klima-, energi- og forsyningsministeren.
KF25: Fundamentet til klimamålet for 2030 er styrket30.4.2025 12:01:43 CEST | Pressemeddelelse
Klimastatus og -fremskrivning 2025 viser, at Danmarks CO2-udledning nu forventes at ramme målet i 2030. Det er især appetit på elbiler og udsigten til et grønnere landbrug, der giver en mere sikker grund.
Presseinvitation: Teknisk brief om Klimastatus og -fremskrivning 202525.4.2025 11:54:49 CEST | Presseinvitation
Pressen inviteres til teknisk gennemgang af årets udgivelse om Danmarks udledninger og klimamål. Onsdag 30/4 kl. 11.15 i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Holmens Kanal 20, 1060 København K. Tilmelding via pressekontakt@kefm.dk og husk pressekort.
Presseinvitation til Copenhagen Climate Ministerial 7.-8. maj24.4.2025 14:06:56 CEST | Presseinvitation
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard er vært, når ministre og beslutningstagere fra hele verden kommer til Copenhagen Climate Ministerial d. 7. og 8. maj.
Slut med elbranchens brodne kar: Det skal være tryggere for danskerne at købe el3.4.2025 07:20:00 CEST | Pressemeddelelse
Alt for mange danskere har oplevet at blive snydt, når de har skiftet elselskab. Derfor kommer regeringen nu med en række tiltag med blandt andet mulighed for karantæne og bøder - alt sammen for at gøre det både mere trygt og gennemsigtigt for forbrugerne at skifte elselskab.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum