
VM: KOKKELANDSHOLDET henter endnu en guldmedalje til Danmark

Det var ikke blot Cateringlandsholdet, der hentede guldmedaljer til Danmark i går ved VM for Kokkelandshold i Luxembourg. Her til formiddag er det blevet offentliggjort, at også KOKKELANDSHOLDET (senior) har hentet guld.
Det er sket i varmt køkken – hvor man serverede en tre retters menu for 110 gæster.
- Det føles fedt. Der er selvfølgelig altid nogle småfejl. Vi havde en god mavefornemmelse, da vi tog hjem i går, og den blev så forløst i dag, siger holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen.
Holdet hentede dermed de guldmedaljer, man havde har arbejdet på de seneste to år.
- Man kan godt mærke, at sejren giver et enormt boost til holdet i forhold til, hvis det havde været en sølv- eller bronzemedalje, lyder det fra Nicolas Min Jørgensen.
Kokkelandsholdets CEO Sten Slot kan næsten ikke få armene ned.
- To gange guld ud af to mulige indtil nu, er helt vildt. Vi kan ikke få armene ned, og det er et kæmpe skulderklap til dansk gastronomi og til de danske kokke. De har de sidste to år arbejdet hårdt, og rammer så niveauet på forbilledlig vis. Det her resultat er med til at cementere Danmarks styrkeposition indenfor gastronomi, og det kan med fordel udnyttes fx i forbindelse med eksportfremstød i udlandet, siger Sten Slot.
KOKKELANDSHOLDET (senior) har slet ikke haft tid til at fejre sejren. De fik beskeden om guldet mandag formiddag, da man var i gang med forberedelserne til konkurrencen i koldt bord, der afvikles onsdag.
Guldmedaljen i varmt køkken betyder ikke, at KOKKELANDSHOLDET (senior) har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.
TV-billeder til frit brug – fotograf : Anders Wiuff
Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen om guldet i varmt køkken:
https://vimeo.com/302809023
Dækbilleder fra KOKKELANDSHOLDETS konkurrence søndag aften
https://vimeo.com/302811958
Video credit og stills : Anders Wiuff
Her er KOKKELANDSHOLDET (senior) – vindermenuen:
Forret:
Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar
Hovedret:
Lammeryg rullet med svampe og salvie
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler
Honningglaserede gulerødder i sprød tærte
Ægte sauce og Portvins Jus
Dessert:
Lun mandelkage i aromatisk karamel
Chokolademousse med æblefyld
Æble terrin
Youghurt is og mandel nougatine
Sådan beregnes pointene ved konkurrencerne:
Hvert hold får 100 point ved start. Dommerne trækker herefter points fra, når de foretager bedømmelserne. Der uddeles guldmedaljer, hvis man opnår mellem 91-100 point, 81-90 point udløser sølvmedaljer mens 71-80 udløser bronzemedaljer.
Det hold der kommer tættest på 100 point til slut, bliver verdensmester og udløser en placering på verdensranglisten. Verdensranglisten offentliggøres torsdag.
KOKKELANDSHOLDET (senior) ved VM 2018 er:
Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus)
Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)
Martin Sørensen (Hounö, Randers)
Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)
Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)
Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)
Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)
Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)
Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)
Frederik Pedersen (Hotel Danica i Horsens)
Nøgleord
Kontakter
Pressekontakt:
Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen, KOKKELANDSHOLDET (senior), tlf. 2521 9482
CEO Sten Slot, KOKKELANDSHOLDET, tlf. 4029 1550
For kontakt til øvrige kokke og stab:
Kommunikationschef Christian Kjeldsen, KOKKELANDSHOLDET, tlf. 2621 1145
Billeder






Information om KOKKELANDSHOLDET

Cookery, C. F. Tietgens Boulevard 26-28
5250 Odense SØ
+45 2621 1145http://www.kokkelandsholdet.dk
Sekretariat for KOKKELANDSHOLDET (Senior), KOKKELANDSHOLDET (Junior) CATERINGLANDSHOLDET samt TJENERLANDSHOLDET.
Følg pressemeddelelser fra KOKKELANDSHOLDET
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KOKKELANDSHOLDET
Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet går sammen30.4.2019 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet er gået sammen. Det skal effektivisere administration, fundraising, kommunikation og styrke den fremtidige rekruttering til både kokke- og tjenerfagene.
Morten Juul Andersen ny CEO for Kokkelandsholdet19.3.2019 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det bliver den 51-årige Morten Juul Andersen, der bliver ny CEO for Kokkelandsholdet. Han kommer til Kokkelandsholdet med national og international erfaring indenfor gastronomi, forretningsudvikling og ledelse.
Christian Wellendorf ny holdkaptajn for Kokkelandsholdet13.3.2019 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
22 årige Christian Wellendorf, der var assistent for Kenneth Hansen, da han vandt det individuelle VM for kokke, Bocuse d'Or i januar i år, vandt samtidigt prisen som verdens bedste Kommis - altså kokkens højre hånd. Nu gælder det Kokkelandsholdet og næste års OL.
Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet10.2.2019 17:41:58 CET | Pressemeddelelse
Det danske Cateringlandshold, der vandt bronze ved VM i Luxembourg i 2018, har udpeget det hold, der skal hente medaljer ved OL i 2020 i Tyskland. Ni håbefulde kokke var søndag igennem stenhård audition i Odense.
Kokkelandsholdet skal have ny direktør17.1.2019 09:18:49 CET | Pressemeddelelse
Efter otte år på posten forlader Sten Slot Knudsen posten for at trappe ned.