Undgå UFO'er - Uforsikrede Flyvende Objekter

Droner er på kort tid blevet meget populære blandt danskerne.
De flyvende objekter er rigtig god underholdning for både store og små, de giver spændende læring, og så kan de efterhånden købes både på nettet og i mange detailbutikker helt ned til nogle få hundrede kroner.
Men inden din drone letter næste gang, er det en rigtig god ide, at du sætter dig ind i reglerne. Og undersøger hvordan du er forsikret, hvis uheldet er ude.
Ødelægger du din drone ved kollision med eksempelvis et træ, eller kommer du til at ridse naboens bil, så kan det der skulle have været en sjov og hyggelig udendørsaktivitet, nemlig udvikle sig til en både dyr og træls affære.
- Vi mærker også hos GF Forsikring, at dronerne er blevet meget populære blandt private. Samtidig oplever vi, at mange ikke kender forsikringsreglerne for dronerne eller ved, hvordan de skal forholde sig, hvis uheldet er ude, siger Martin Rundager, fagleder i GF Forsikrings skadeafdeling.
Forbered din dronefærd
- Har man en drone, der vejer over 250 gram, så kræver det først og fremmest, at man har en lovpligtig ansvarsforsikring. Og hvis du har en dyr drone og dyrt ekstraudstyr, er det en god ide at undersøge, hvordan den er dækket, hvis den bliver skadet eller stjålet.
- Vi anbefaler altid, at folk udover forsikring af dronen også sætter sig godt ind i lovgivningen og følger reglerne for droneflyvning. På den måde forebygges langt de fleste uheld, og man har lagt fundamentet for, at oplevelsen bliver sjov og lærerig i stedet for en trist affære, slutter Martin Rundager.
Flyv sikkert med din drone
1) Flyv ikke med din drone, hvis det blæser mere end 5 sekundmeter
2) Flyv aldrig højere end 100 meter op og hav altid visuel kontakt med dronen
3) Flyv aldrig i regnvejr, medmindre dronen er bygget specielt til det
4) Flyv aldrig over andre mennesker, medmindre de har givet tilladelse til det
5) Tjek altid om du må flyve der, hvor du ønsker: www.droneluftrum.dk
6) Sørg for at have en ansvarsforsikring på de skader, dronen kan forvolde
Værd at vide om droner og mikrodroner
Der er forskellige regler for droner afhængig af dronens vægt. Vejer dronen mindre end 250 gram kaldes den en mikrodrone og ifølge loven må den ikke kunne flyve mere end 50 km/t.
Drone (over 250 g):
- Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for droner over 250 g. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du kommer til at skade andre personer eller andre personers ting med din drone.
- Vil du gerne have sikret din drone i tilfælde af skader eller tyveri, kan du købe en kaskoforsikring til din drone.
- Det er lovpligtigt at registrere dig som droneejer hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvis du ejer en drone på mere end 250 g.
- Før du må flyve med din drone, skal du tage dronetegn. Det kan du gøre online. Er du under 15 år, skal dronetegnet tages sammen med en værge.
- Vejer dronen over syv kg, skal du være fyldt 16 år for at flyve med den
- Din drone skal kunne identificeres, og den skal derfor være mærket med dit navn, telefonnummer og det registreringsnummer, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har tildelt dig.
- Du må maksimalt flyve 100 meter op i luften, og dronen skal under hele flyvningen være inden for synsvidde.
- Som privatperson må du ikke flyve med din drone i byområder.
- Mikrodrone (under 250 g)
- Hvis din mikrodrone har været meget dyr, kan du overveje at kaskoforsikre den, så du får dækket tyveri, skader opstået under flyvning og transportskader.
- Der er ikke krav om ansvarsforsikring til en mikrodrone. Hvis du kommer til at skade andre personer eller andre personers ting med din mikrodrone, er det sådan at den hos GF er dækket af ansvarsforsikringen, som er en del af indboforsikringen.
- Mikrodronen kræver ikke registrering, og du må flyve med din mikrodrone uden et dronetegn.
- Som privatperson må du ikke flyve med din mikrodrone i byområder.
Kilder: Droner.dk og GF Forsikring
Kontaktinformation
Rasmusgade, kommunikationskonsulent, 22 30 30 90, gade@gfforsikring.dk
Kontakter
Rasmus GadePresse og kommunikation
Tlf:+45 25 57 20 20presse@gfforsikring.dkBilleder

Information om GF Forsikring
Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring
Vagtskifte hos GF Forsikring i Østsjælland11.4.2025 10:34:55 CEST | Pressemeddelelse
NY FORMAND: Efter fem år som formand har Lykke Outzen Mørk valgt at træde tilbage og i stedet hellige sig posten som næstformand i GF Østsjælland. Hendes afløser er Magnus Therkildsen, der i forvejen er aktiv i bestyrelsen.
Undgå indbrud: Tyvene ser danskernes boligannoncer på Facebook10.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
GF Forsikring oplever i stigende grad, at indbrud i danske hjem og sommerhuse sker i forbindelse med boligsalg. Tyvene holder øje med sociale medier og boligsider – og når de spotter designermøbler og dyr kunst, slår de til.
GF Forsikring fortsætter medlemsfremgangen og melder om fortsat ro på priserne8.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
ÅRSRAPPORT: På baggrund af et ”meget tilfredsstillende” årsregnskab melder adm. direktør Mark Palmberg, at GF Forsikring ikke kommer med ekstraordinære prisforhøjelser på nogen forsikringer i 2025.
GF: Fortsat ingen prisvarslinger på bilforsikring26.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
GF Forsikring melder sig nu på banen i debatten om bilforsikringsprisernes himmelflugt, som TV 2 i denne uge har sat i gang. Meldingen fra GF er klar: - Vi ønsker at bidrage til størst mulig tryghed i vores medlemmers privatøkonomi, og vi kan nu melde, at der ikke kommer ekstraordinære prisstigninger på bilforsikringen i år, siger adm. direktør Mark Palmberg. Dermed kan GF-bilisterne køre gennem endnu et år uden udsigt til varslinger om prisstigninger.
Svindlere fisker danskernes data: Her er gode råd til at undgå at blive snydt11.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
70 procent af danskerne har prøvet at blive udsat for forsøg på identitetstyveri. En af de mest udbredte metoder er såkaldt ’phishing’, hvor svindleren udgiver sig for at være en myndighed, virksomhed eller bekendt. GF Forsikring har samlet de bedste tips til at spotte faren i tide.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum