
Tivoli lancerer klassisk Fyrværkerifestival mellem jul og nytår
Efter en række år, hvor tidens musikhits har akkompagneret romerlys og kometers leg på himlen træder det klassiske fyrværkeri i karakter og indtager hovedrollen. Fyrværkerimesteren har udfordret sig selv med ønsket om at sætte nye standarder for overrumplende knald, krudt- og farvekombinationer, så selv den mest ambitiøse nytårsfest bliver grøn af misundelse.
Tradition og fornyelse
Alle shows starter med en intro af klassisk fyrværkeri, som glider over i dagens udvalgte fyrværkerielement, hvorefter der afsluttes med et bombardement. Der lægges ud 2. juledag med et farveorgie af luftsole og farfallas i forsølvede hvirvler. Herefter går det slag i slag med alt fra farverige langtidsbrandbare palmebombe stjerner til klassiske crosetter, der deler sig i flere stykker på himlen. Festivalens sidste dag afsluttes med et klassisk nytårs fyrværkeri, hvor sole, romerlys og dahlia blomster mikses. Fyrværkerifestivalen i Tivoli afvikles for 6. gang i træk mellem Jul og Nytår.
Program for Fyrværkerifestival i Tivoli i dagene 26. - 30. december |
Royal krudtkonge står bag Fyrværkerifestival i Tivoli
Hver aften bliver knap 80 - 130 kilo ren krudt skudt af fra taget på Koncertsalen. Fyrværkeren Gunnar B. Knudsen er 47 år og kommer fra Holstebro. Han har tidligere vundet guldmedalje i en fyrværkerifestival i St. Brevin
i Frankrig. Sikkerhed, miljø, oplevelse og kvalitet er de fire elementer, som han sætter højest. Han har gennem årene løst mange opgaver. Blandt opgaverne kan nævnes festfyrværkeriet til HKH Prins Henrik af Danmarks 70 og 75 års fødselsdag på Fredensborg.
Fyrværkerens gode råd:
- Der er mere underholdning for pengene i batterier frem for raketter.
- Hold afstand. Et godt batteri nydes bedst på 40 - 50 meters afstand.
- Hellere få gode ting end mange billige.
- Fyrværkeri i butikkerne kan man stole på - ikke det fra bagagerummet i en bil.
- Pris og kvalitet hænger ofte sammen.
- Vær ikke bange for fyrværkeri, men hav dyb respekt og udvis påpasselighed.
- Køb fontæner og sole, hvis der er udsigt til en tåget nytårsaften.
- Afskyd aldrig fyrværkeri uden beskyttelsesbriller.
- Drik champagnen når fyrværkeriet er slut.
- Tænk på dyr, børn og berusede folk.
Fakta og fyrværkeri i Tivoli |
Tip:
Gunnar B Knudsen vil være at træffe i Tivoli den 26..12.11.
Og alt det andet i Tivoli mellem jul og Nytår...
Det er jul på russisk med en Tivoli udgave af Vasilij-katedralen, kendt fra den Røde Plads i Kreml i Moskva med et 21 meter højt tårn, stribede løgkupler i knitrende frostlys på Plænen, mens den danske julehygge omkranser den nye 2000 m2 store russiske by. Det er 18. gang, at Haven slår portene op for Jul i Tivoli. Det russiske tema er inspireret af byggestilen i Zarens tid med overdådige løgkupler, tårne og kostbare klokkespil. Titanic - The Exhibition" lukker og slukket den 30. december og herefter flytter udstillingen
der giver
et indblik i en række af de mennesker, som var ombord på luxuslineren, da det berømte skib sank i 1912 til Barcelona. Udstillingen er set af mere end 80.000 gæster.
Info:
Du kan læse meget mere på www.tivoli.dk
samt finde fotos til redaktionelt brug på http://www.tivoli.dk/foto
Med venlig hilsner
Tivoli
Torben Plank - Presseansvarlig
tpl@tivoli.dk /
22 23 74 40
Billeder

Information om Tivoli A/S
Følg pressemeddelelser fra Tivoli A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Tivoli A/S
Tivoli åbner med mere end 20 nyheder4.4.2012 10:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Under temaet ”blomsterne og bierne” tager et forårsklædt Tivoli imod gæsterne til sommersæson 170 den torsdag 12. april. I den anledning holder Tivoli pressemøde onsdag den 10. april kl 11:00. Læs her om udvalgte nyheder og så præsenterer vi et par ekstra nyheder på pressemødet!
Klassisk koncert i Tivoli for 5 kr.12.3.2012 17:09:39 CET | Pressemeddelelse
Tivoli Festival er ét af Tivolis mange musiktilbud i sommermånederne – og i år byder den klassiske musikfestival på hele 83 koncerter fra 1. maj til 31. august. For mange er det dog stadig en velbevaret hemmelighed, at der er gratis entré til over halvdelen af festivalens koncerter med et Tivoli Årskort.
Tivoli satser på musikken i 201221.2.2012 09:42:27 CET | Pressemeddelelse
I 2012 bruger Tivoli over 50 mio. kr. på kulturelle tilbud, der spænder fra alt fra rock, jazz, ballet, børnemusik, verdensmusik til live klassiske koncerter på Plænen. Det sker alt sammen, når Tivoli tager hul på sommersæsonen 2012, hvor der bliver indført en ny musikuge, der sikrer plads til flere musikalske genrer i respekt for Havens historie gennem 168 år. Strukturen for den nye musikuge har til formål at give gæsterne et bedre overblik over Havens voksende kulturudbud og træder i kraft fra 12. april.
NIMB udvikler gourmetkonceptet: nye navne, nyt design, udvidet brasserie 3.2.2012 12:33:57 CET | Pressemeddelelse
På Nimb går det godt! Så godt at gourmethuset, der åbnede i 2008, ser fremgangen som en enestående mulighed for at udvide og udvikle dele af huset i løbet af de kommende måneder.
Brdr. Price åbner restaurant i Tivoli31.1.2012 14:34:57 CET | Pressemeddelelse
Adam og James Price og deres samarbejdspartnere fra Dragsholm Slot har netop indgået aftale med Tivoli om at åbne restaurant i lokalerne i Glassalen, som tidligere rummede The Paul. Restauranten, der slår dørene op på Tivolis åbningsdag d. 12. april, kommer til at byde på de bedste, danske smørrebrød til frokost og livretter fra det klassiske, danske køkken om aftenen. ”Da Tivoli henvendte sig og tilbød os de fantastiske lokaler i Glassalen og nogle fornemme muligheder, var det svært at holde ideerne og begejstringen tilbage. Det giver utrolig god mening for os at indlede et samarbejde med Tivoli – ikke mindst da Price-familien har mere end 160 års historie til fælles med Haven. Det var sådan set Tivoli, der udkonkurrerede vores forfædres teater på Vesterbrogade i 1840’erne. Pricerne rykkede dengang med ind i Carstensens Tivoli og blev stjerner på Pantomimeteatret. At vi nu åbner restaurant i Haven næsten 170 år efter, kan ses som et udtryk for samme ræsonnement: