Tivoli A/S

Tivoli lancerer klassisk Fyrværkerifestival mellem jul og nytår

Del
Over fem dage trakterer Tivoli gæsterne mellem jul og nytår med en overdådig fyrværkerifestival, hvor der bl.a. bliver affyret 2300 stjerner, 1600 bombetter, 1000 luftbomber og 120 romerlys. I år folder temaet sig ud som en hyldest til det klassiske fyrværkeri, hvor kæmpe sole, romerlys og tju-bang farvebomber indtager himlen. Alle fem shows kulminerer i bombardementer, hvor gæsterne bliver vidner til en overflod af krudt, knald og lysbomber i 100 meters højde. Det sker alt sammen fra kl. 20:45 2. juledag til og med 30. december.

Efter en række år, hvor tidens musikhits har akkompagneret romerlys og kometers leg på himlen træder det klassiske fyrværkeri i karakter og indtager hovedrollen. Fyrværkerimesteren har udfordret sig selv med ønsket om at sætte nye standarder for overrumplende knald, krudt- og farvekombinationer, så selv den mest ambitiøse nytårsfest bliver grøn af misundelse. 

Tradition og fornyelse
Alle shows starter med en intro af klassisk fyrværkeri, som  glider over i dagens udvalgte fyrværkerielement, hvorefter der afsluttes med et bombardement. Der lægges ud 2. juledag med et farveorgie af luftsole og farfallas i forsølvede hvirvler. Herefter går det slag i slag med alt fra farverige langtidsbrandbare palmebombe stjerner til klassiske crosetter, der deler sig i flere stykker på himlen. Festivalens sidste dag afsluttes med et klassisk nytårs fyrværkeri, hvor sole, romerlys og dahlia blomster mikses. Fyrværkerifestivalen i Tivoli afvikles for 6. gang i træk mellem Jul og Nytår.

Program for Fyrværkerifestival i Tivoli i dagene 26. - 30. december

26.12: Luftsole og farfallas bomber skyder festivalen i gang
27.12: Romerlys og palmebomber får deres solooptræden under festivalen.
28.12: "Put â feu" som består stjerner der affyres som hagl og brocadebomber med guldstjerner.
29.12:Crosset stjerner der med høj fart stiger til vejs samt blomstrende Dahlia kombinationer.
30.12: Udvidet Tju-bang-nytårsfyrværkeri, hvor de 4 foregående klassiske elementer mikses.

Alle shows starter med en intro af klassisk fyrværkeri kl. 20:45 og afsluttes med et bombardement 

Royal krudtkonge står bag Fyrværkerifestival i Tivoli
Hver aften bliver knap 80 - 130 kilo ren krudt skudt af fra taget på Koncertsalen. Fyrværkeren Gunnar B. Knudsen er 47 år og kommer fra Holstebro. Han har tidligere vundet guldmedalje i en fyrværkerifestival i St. Brevin i Frankrig.  Sikkerhed, miljø, oplevelse og kvalitet er de fire elementer, som han sætter højest. Han har gennem årene løst mange opgaver. Blandt opgaverne kan nævnes festfyrværkeriet til HKH Prins Henrik af Danmarks 70 og 75 års fødselsdag på Fredensborg.   

Fyrværkerens gode råd:

  1. Der er mere underholdning for pengene i batterier frem for raketter.
  2. Hold afstand. Et godt batteri nydes bedst på 40 - 50 meters afstand.
  3. Hellere få gode ting end mange billige.
  4. Fyrværkeri i butikkerne kan man stole på - ikke det fra bagagerummet i en bil.
  5. Pris og kvalitet hænger ofte sammen.
  6. Vær ikke bange for fyrværkeri, men hav dyb respekt og udvis påpasselighed.
  7. Køb fontæner og sole, hvis der er udsigt til en tåget nytårsaften.
  8. Afskyd aldrig fyrværkeri uden beskyttelsesbriller.
  9. Drik champagnen når fyrværkeriet er slut.
  10. Tænk på dyr, børn og berusede folk.  

Fakta og fyrværkeri i Tivoli
Fyrværkeri har en lang tradition i Tivoli. Havens grundlægger, Georg Carstensen, arrangerede forestillinger med "bengalske flammer" som trækplaster før Tivolis første sæson i 1843.

Dengang lå der en fyrværkerifabrik ved Stadsgraven lige bag Divan 2. Selve afbrændingen af fyrværkeriet foregik på en estrade lige uden for Haven. Grunden til det arrangement var, at man ikke kunne transportere fyrværkeri over store afstande, men man kunne på den anden side heller ikke skyde det af midt imellem folk; kemikalierne var ikke sikre nok.

Fyrværkerierne fandt sted på særlige festaftener, hvor der også var såkaldt brillant illumination.
Det indebar, at der blev tændt lys på bygninger og i træer og bede. Dette var ingen enkel sag, for der var tale om glas fyldt med olie med en lille flydevæge i monteret  i forskellige holdere.

Hver eneste lampe skulle altså tændes manuelt. En aften med festbelysning sluttede med fyrværkeri.
Tivolis første, faste fyrværker var Gaëtano Amici, som Carstensen havde inviteret fra Italien.
Det er ham, der har givet navn til Amicisvej på Frederiksberg. 

Tip:
Gunnar B Knudsen vil være at træffe i Tivoli den 26..12.11.

Og alt det andet i Tivoli mellem jul og Nytår...
Det er jul på russisk med en Tivoli udgave af Vasilij-katedralen, kendt fra den Røde Plads i Kreml i Moskva med et 21 meter højt tårn, stribede løgkupler i knitrende frostlys på Plænen, mens den danske julehygge omkranser den nye 2000 m2 store russiske by. Det er 18. gang, at Haven slår portene op for Jul i Tivoli. Det russiske tema er inspireret af byggestilen i Zarens tid med overdådige løgkupler, tårne og kostbare klokkespil.  Titanic - The Exhibition" lukker og slukket den 30. december og herefter flytter udstillingen der giver et indblik i en række af de mennesker, som var ombord på luxuslineren, da det berømte skib sank i 1912 til Barcelona. Udstillingen er set af mere end 80.000 gæster.

Info: Du kan læse meget mere på www.tivoli.dk samt finde fotos til redaktionelt brug på http://www.tivoli.dk/foto

Med venlig hilsner

Tivoli
Torben Plank - Presseansvarlig
tpl@tivoli.dk / 22 23 74 40 

Billeder

Klassisk Fyrværkeri
Klassisk Fyrværkeri
Download

Information om Tivoli A/S

Tivoli A/S
Tivoli A/S
Vesterbrogade
1630 København V

http://www.tivoli.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tivoli A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tivoli A/S

Tivoli satser på musikken i 201221.2.2012 09:42:27 CET | Pressemeddelelse

I 2012 bruger Tivoli over 50 mio. kr. på kulturelle tilbud, der spænder fra alt fra rock, jazz, ballet, børnemusik, verdensmusik til live klassiske koncerter på Plænen. Det sker alt sammen, når Tivoli tager hul på sommersæsonen 2012, hvor der bliver indført en ny musikuge, der sikrer plads til flere musikalske genrer i respekt for Havens historie gennem 168 år. Strukturen for den nye musikuge har til formål at give gæsterne et bedre overblik over Havens voksende kulturudbud og træder i kraft fra 12. april.

Brdr. Price åbner restaurant i Tivoli31.1.2012 14:34:57 CET | Pressemeddelelse

Adam og James Price og deres samarbejdspartnere fra Dragsholm Slot har netop indgået aftale med Tivoli om at åbne restaurant i lokalerne i Glassalen, som tidligere rummede The Paul. Restauranten, der slår dørene op på Tivolis åbningsdag d. 12. april, kommer til at byde på de bedste, danske smørrebrød til frokost og livretter fra det klassiske, danske køkken om aftenen. ”Da Tivoli henvendte sig og tilbød os de fantastiske lokaler i Glassalen og nogle fornemme muligheder, var det svært at holde ideerne og begejstringen tilbage. Det giver utrolig god mening for os at indlede et samarbejde med Tivoli – ikke mindst da Price-familien har mere end 160 års historie til fælles med Haven. Det var sådan set Tivoli, der udkonkurrerede vores forfædres teater på Vesterbrogade i 1840’erne. Pricerne rykkede dengang med ind i Carstensens Tivoli og blev stjerner på Pantomimeteatret. At vi nu åbner restaurant i Haven næsten 170 år efter, kan ses som et udtryk for samme ræsonnement:

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye