
Amagerforbrændings bestyrelse: Beklageligt at blive sat på pause
I stedet pålagde København sine to bestyrelsesmedlemmer at bede bestyrelsen om at afklare yderligere spørgsmål, inden man endeligt behandler sagen. Et bestyrelsesflertal i Amagerforbrænding afviser, at mere skal undersøges efter fredagens ekstraordinære bestyrelsesmøde.
- Det er en ærgerlig situation, at vi nu må konstatere, at projekt Amager Bakke er sat på pause. Konsekvensen af dette bliver ringere miljø, og at affalds og fjernvarmekunderne i København skal betale en højere pris, siger bestyrelsesformand Mogens Lønborg.
Ikke flere undersøgelser
Sammen med det andet københavnske medlem af Amagerforbrændings bestyrelse, Iben Wiene Ratje, blev han pålagt at gå tilbage til sin bestyrelse og bede om, at der bliver foretaget yderligere undersøgelser, inden Borgerrepræsentationen kan tage stilling til lånet. Pålægget fra København blev nedstemt af de fire andre ejere og blev dermed afvist.
- Amager Bakke er et godt projekt fra ende til anden. Bestyrelsen arbejder for at det virkeliggøres, men det kræver at Købehavn nu besinder sig. De fire øvrige ejere af Amagerforbrænding har positivt støttet op om Amager Bakke i deres kommunalbestyrelser. Det er Købehavn, der her går enegang, siger Mogens Lønborg.
Håber på hurtig afklaring
Han og den øvrige bestyrelse håber på en hurtig afklaring i København, så projektet igen kan få fremdrift.
- Vi må se i øjnene, at der nu er en pause i processen med at etablere verdens mest visionære energianlæg baseret på affald, men jeg er og forbliver optimist på Amager Bakkes vegne, siger bestyrelsesformanden.
Flertallet i bestyrelsen peger på, at Amager Bakke vil reducere mængden af CO2 i København med 107.000 ton per år, og at det er et projekt, der understøtter visionerne om vækst og grønne investeringer, som vil resultere i eksportmuligheder for danske virksomheder.
- Økonomien i projektet er kernesund, og selv hvis vi vil se affaldsmængderne falde dramatisk, når København lykkes med at få sorteret mere affald fra, og vi om nogle år kan introducere nye teknologier, vil der være overskud i Amager Bakke, siger Mogens Lønborg.
FAKTA
Amager Bakke:
• Skaber grøn vækst, sikrer 200 nuværende arbejdspladser og skaffer yderligere 4600 mandeår i forbindelse med opførelsen af anlægget.
• Sikrer en CO2-besparelse på mere end 100.000 ton per år og minimal partikeludledning i København
• Bliver en international showcase for danskproduceret miljøteknologi midt i hovedstaden
• Er en investering, der giver en gevinst på 676 mio. kr. for ejerne ifølge beregninger fra Deloitte.
Kontakt formandskabet for kommentarer:
Mogens Lønborg, Borgerrepræsentationsmedlem og formand i Amagerforbrændingsbestyrelse: 28 10 67 67
Henrik Zimino, Borgmester i Tårnby og næstformand i Amagerforbrændings bestyrelse: 30 76 02 01
Steen Ørskov Larsen, Kommunalbestyrelsesmedlem og næstformand i Amagerforbrændings bestyrelse: 20 89 57 50
For baggrund se www.amfor.dk og kontakt kommunikationschef Vivi Nør Jacobsen på 26 39 46 26
Information om Amagerforbrænding
Følg pressemeddelelser fra Amagerforbrænding
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Amagerforbrænding
Politisk aftale vækker glæde hos Amagerforbrænding4.9.2012 17:10:11 CEST | Pressemeddelelse
Amagerforbrænding har med glæde modtaget budskabet om, at der er indgået en politisk aftale, der bakker op om, at Amagerforbrænding bygger erstatningsanlæg for det udtjente energianlæg i hovedstaden.
Granat fundet på Borgervænget Genbrugsstation3.8.2012 14:27:11 CEST | Pressemeddelelse
I går eftermiddags blev en granat fundet på Borgervænget Genbrugsstation på Østerbro.
En lørdag i affaldets tegn25.8.2010 14:40:45 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer er det 40 år siden, at det første læs affald blev brændt i ovnene på Amagerforbrænding, og siden da har mere end 12 millioner ton været igennem ovnene. Det fejrer vi lørdag den 28. august ved at slå portene op for alle, der vil møde nye sider af skraldespanden.