Halsnæs Kommune

130 bud på fremtidens friluftsliv

Del

Borgerne har vist stor interesse for at præge de kommende års investeringer i idræts- og friluftslivet i Halsnæs. De mange idéer kommer nu til at hjælpe med at gøre kommunens nye idrætsstrategi levende.

Hundested Rugby Klub er blandt stillerne af de mange, gode forslag. Arkivfoto: Jan Gjerlev Pedersen/Halsnæs Kommune
Hundested Rugby Klub er blandt stillerne af de mange, gode forslag. Arkivfoto: Jan Gjerlev Pedersen/Halsnæs Kommune

Nye mountainbikeruter? Mulighed for at spille padeltennis? Eller hvad med et udekøkken?

Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune kommer ikke til at mangle gode idéer, når politikerne over de næste år skal se på, hvor idræts- og friluftslivet i kommunen skal styrkes.

I forbindelse med budgetforhandlingerne i 2020 blev det således afsat ekstra midler til investeringer på netop dette område. Men i stedet for blot selv at udstikke retningen har udvalget taget borgerne med på råd. Det er der kommet hele 130 forslag ud af, som forleden blev præsenteret for et begejstret udvalg.

”Det er fantastisk at opleve det engagement, som borgerne har for idræts- og fritidslivet i Halsnæs, og det afspejler sig i de virkelig mange spændende idéer, vi nu har fået ind. De giver os meget bedre muligheder for at udvikle kommunen, og jeg vil derfor gerne sige tak til alle, der har bidraget med små og store input,” siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati Helle Vibeke Lunderød.

”Det ligger os meget på sinde i udvalget, at vi kan imødekomme så mange behov som muligt, hvor de gør mest glæde og gavn for borgerne. Og så kommer vi til at invitere aktører på tværs af byer og foreninger til dialog om, hvordan vi skal prioritere vores nye anlæg,” pointerer Helle Vibeke Lunderød.

Allerede ved mødet i maj blev en række idéer og projekter prioriteret, og de første bevillinger er på vej.

”Det er bevillinger fra de to idrætspuljer, hvor udvalget godkender indstillinger fra bl.a. Idrætsforum, men også fra den pulje, udvalget helt selv råder over. Så vi arbejder målrettet på, at forslag følges op af handling,” siger Helle Vibeke Lunderød.

Strategi giver muskler til idrætten

Når fremtidens idræts- og friluftsliv skal styrkes i Halsnæs, sker det inden for rammerne af den idrætsstrategi, som Udvalget for Kultur, Idræt, Demokrati og Erhverv netop har vedtaget. Den nye strategi gælder fire år frem og har som mål at give idræt, friluftsliv og motion en aktiv og tydelig rolle i kommunen.

Med en ny strategi på plads og investeringer på vej glæder idrættens aktører sig over mulighederne for et liv med idræt og andre friluftsaktiviteter i Halsnæs.

”Vi sætter stor pris på, at idrætten prioriteres de kommende år. Specielt håber vi på, at idrætsstrategiens fokusområder og handleplaner samt de afsatte midler til idrætsinvesteringer kan medvirke til at gøre strategien levende og fungere som rettesnor for investeringerne”, siger Idrætsrådets formand, Kim Daugbjerg.

Også senioridrætten har fået en fremtrædende plads i idrætsstrategien. Det glæder formand for idrætsforeningen Krolffolket Jørgen Hansen.

”De ældre er mere aktive end tidligere, og vi kan mærke en stor interesse for krolf og anden idræt blandt de ældre. Kommunen vil om få år være en af de kommuner i landet med flest ældre borgere, og vi håber og tror på, at idrætsstrategien, handleplanerne og de afsatte midler kan forbedre forholdene for senioridræt i kommunen,” siger Jørgen Hansen.  

Ud over ekstrabevillingen, som UKID disponerer over, kan foreningerne fortsat selv søge midler direkte gennem Halsnæs Kommunes store og lille idrætspuljer i takt med, at der åbnes for ansøgninger.

Læs mere om puljerne, den nye idrætsstrategi og de 130 forslag på www.halsnaes.dk/fritid/strategier-og-politikker-for-idraet-fritid-og-kultur/idraetsstrategi-2021-2025

Kontakter

Helle Vibeke Lunderød
Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati
helu@halsnaes.dk

Torben Møller-Hansen
Leder af Kultur, Idræt, Demokrati og Erhverv
tormh@halsnaes.dk

Billeder

Hundested Rugby Klub er blandt stillerne af de mange, gode forslag. Arkivfoto: Jan Gjerlev Pedersen/Halsnæs Kommune
Hundested Rugby Klub er blandt stillerne af de mange, gode forslag. Arkivfoto: Jan Gjerlev Pedersen/Halsnæs Kommune
Download

Vedhæftede filer

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum