Political Festival of Europe

13 professorer og lektorer fra Aalborg Universitet deltager på Political Festival of Europe

Del

Political Festival of Europe er et nyt Europæisk Folkemøde, der afvikles for første gang den 25.- 28. august 2022 i Mariager. Festivalens mål er at samle borgere og beslutningstagere på tværs af grænser for at styrke den demokratiske samtale. Overordnede temaer, der vil præge folkemødets mange events, omfatter business, demokrati, klima, kultur, udenrigspolitik, sundhed og teknologi. Udover de mange politiske events, er Festivalen også et sted for fest og kulturelle oplevelser.

Political Festival of Europe er glad for, at i alt 13 professorer og lektorer fra Aalborg Universitet deltager i Festivalens debatprogram som speakers. De deltagende professorer og lektorer arbejder i en række forskellige afdelinger, alt fra politik og samfund til elektroniske systemer. De vil blandt andet deltage i debatter om grøn energi, mindretalsrettigheder, migration og cybersikkerhed.

Derudover vil Søren Dosenrode, Jean Monnet-professor, og Brian Vejrum Wæhrens, professor ved Institut for Materialer og Produktion, slutte sig til Festivalen som moderatorer.

”Political Festival of Europe er en hyldest til demokratiet og ytringsfriheden. En frihed, som vi skal værne om, da flere og flere forskere oplever personangreb fra beslutningstagere og meningsdannere og intimidering på de sociale medier. Derfor har vi mere end nogensinde brug for fora, hvor vi kan diskutere demokratiets ”sande” tilstand. Vi er nødt til at være skarpe på, hvad vores fundamentale værdier er, så vi har noget fælles at stå på i EU. Political Festival of Europa giver os en unik mulighed herfor, og derfor ser jeg meget frem til de politiske events,” siger dekan Rasmus Antoft fra Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

“Political Festival of Europe glæder sig over deltagelsen af ​​de mange AAU-repræsentanter. Som eksperter inden for hvert deres speciale bidrager de til Festivalen med værdifuld viden og perspektiver. Vi ser frem til de udvekslinger, der vil finde sted på scenen under de mange debatter,” lyder det fra Jan Bertelsen, CEO ved Political Festival of Europe.

Se programmet her, og følg med i Folkemødets udvikling og nyheder på sociale medier og i det månedlige nyhedsbrev.

Nøgleord

Kontakter

Susanne Clement JustesenStrategisk kommunikationsrådgiverAAU

scj@adm.aau.dk

Billeder

Links

Information om Political Festival of Europe

Political Festival of Europe
Political Festival of Europe
Torvet 1A
9550 Mariager

+4570605072http://www.pfoe.org

Political Festival of Europe/Det Europæiske Folkemøde er en årlig festival, der fejrer demokratiet og er platform for den demokratiske samtale. På Festivalen vil vi diskutere de mest presserende emner på den europæiske dagsorden. Udover de mange politiske events, vil Festivalen være et sted hvor deltagerne kan opleve musik, kultur, mad og drikke fra hele Europa.

Følg pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Velkommen til Political Festival of Europe25.8.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er dagen kommet, hvor vi for første gang kan byde velkommen på Political Festival of Europe 2022, der klokken 11, i formiddag, bliver skudt i gang med åbningstaler fra Udenrigsminister Jeppe Kofod, bestyrelsesformand for Festivalen Stine Bosse, Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen, og, ikke mindst, Magrethe Vestager, næstformand i Europa-Kommissionen på video. Velkomsttalerne fra nær og fjern bliver båret trygt igennem af Leif Lønsmann, næstformand for den Danske Helsinki-Komité for menneskerettigheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum