
Ny uddannelse på KEA; Professionsbachelor i smykker, teknologi og business
”Vi er rigtigt stolte af, at Uddannelsesministeren har givet KEA godkendelse til at udbyde denne uddannelse. KEA har arbejdet benhårdt i flere år på at få udviklet en moderne smykkeuddannelse, der både lægger vægt på det gode håndværk samtidig med at den teknologiske og forretningsmæssige dimension er tænkt ind fra starten. Uddannelsen vil derfor give de kommende studerende kendskab til hele processen fra idé til solgt smykke,” siger Ingo Østerskov, rektor på KEA – Københavns Erhvervsakademi.
Glæde i Guldsmedebranchen
Danmarks position internationalt er helt unik og skabt af virksomheder som Georg Jensen, Ole Lynggaard Copenhagen, Pilgrim, Dyrberg Kern, Spinning Jewelry og selvfølgelig Pandora, der i dag er en af verdens tre største smykkevirksomheder. For at fastholde og udbygge den stærke position internationalt, er der i den nye uddannelse fokus på produktionsudvikling, produktionsstyring og kommunikation
”Danmark har i øjeblikket i hvert fald to håndfulde brands med international rækkevidde og endnu flere med potentiale for et gennembrud uden for landets grænser. Vi har allerede i dag en velfungerende ædelsmedsuddannelse, der varetager de faglige og håndværksmæssige kompetencer. Dem er der forsat et tydeligt behov for i Danmark. Endvidere er der behov for kandidater, der kan tænke kommercielt, materialisere nye kollektioner og formgive de tendenser, der vokser ud af modeverden”, siger Therese Juncker, chefkonsulent i Guldsmedebranchens Leverandørforening i Danmark.
Opbakning fra DI
”Den danske smykkeindustri er i stærk vækst og oplever i disse år en nærmest eksplosiv udvikling, som for alvor har sat den danske smykkebranche på det internationale landkort. For DI har det været vigtigt, at uddannelsen bliver udbudt og gennemført i det rette faglige miljø, hvor der er en stærk tilknytning til virksomhederne og til beslægtede uddannelser som ædelsmedsuddannelsen. Det er afgørende for, at uddannelsen får det indhold og niveau, som vores medlemsvirksomheder efterspørger”, siger Lars B. Goldschmidt, Direktør i DI.
Uddannelsen Professionsbachelor i smykker, teknologi og business er planlagt til at starte efter sommerferien 2012. Det er derfor muligt at søge om optagelse på uddannelsen i løbet af foråret og sommeren. Uddannelsen er i første omgang dimensioneret til 40 studerende. KEA er eneste godkendte udbyder af uddannelsen.
Information om KEA - Københavns Erhvervsakademi
Følg pressemeddelelser fra KEA - Københavns Erhvervsakademi
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KEA - Københavns Erhvervsakademi
Ny uddannelse får overvældende debut30.7.2014 00:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Uddannelsen til byggekoordinator har fået overraskende mange ansøgere. Københavns Erhvervsakademi overvejer nu at starte to spor på den populære uddannelse, der skal sikre byggerier af høj kvalitet leveret til tiden.
Øger ikke optaget trods skyhøje ansøgertal30.7.2014 00:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Datamatikeruddannelsen på Københavns Erhvervsakademi har haft en stigning i ansøgertallet på 22 procent (dansk) og 30 procent (international). Men KEA øger ikke optaget tilsvarende – en beslutning, der bunder i kvalitet. Og bundesliga-hår.
Milepæl for KEAs optag30.7.2014 00:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Erhvervsakademi øger optaget med 3 procent i forhold til sidste år. Den beskedne stigning bunder i et ønske om at bevare det høje kvalitetsniveau og høje beskæftigelse blandt dimittenderne.
KEA indgår nyt partnerskab i Brasilien2.12.2013 11:33:23 CET | Pressemeddelelse
Et nyt strategisk partnerskab mellem KEA og den brasilianske uddannelsesinstitution Senac er netop indgået i Sao Paolo. Det betyder øget globalt udsyn til gavn for KEA’s studerende og undervisere.
KEA ansætter fem topchefer12.9.2013 11:35:48 CEST | Pressemeddelelse
KEA omstrukturerer ledelsen. Der er ansat fem programchefer, som sammen med direktionen skal stå i spidsen for et endnu tættere samarbejde mellem erhvervslivet og KEAs uddannelser.