Aalborg Universitet

Kunst i verdensklasse til Aalborg Universitet

Del
296 stykker glas svæver fra det høje loft i Aalborg Universitets hovedbygning Create på havnefronten i Aalborg. Den internationalt anerkendte kunstner Spencer Finch har skabt en på en gang spektakulær og poetisk kunstnerisk udsmykning, der forbinder den nye bygnings indre med naturen og ikke mindst Limfjorden udenfor. Kunstværket, som indvies mandag 28. maj, er skænket af Ny Carlsbergfondet.

Den amerikanske kunstner Spencer Finch (f. 1968) hører til den internationale kunstscenes superliga. Han har udstillet verden over, ligesom han står bag en række monumentale kunstneriske udsmykninger i det offentlige rum, bl.a. den meget roste installation Trying to Remember the Color of the Sky on That September Morning til National September 11 Memorial and Museum i New York.

At sanse verden
Forud for det konkrete arbejde med værket til Aalborg Universitet har Spencer Finch nøje studeret naturen uden for universitetet. De godt 300 specialdesignede glasplader, som installationen består af, er monteret ud mod det store vinduesparti i bygningen Create, så de på en og samme tid bliver en del af og en fortolkning af udsigten til Limfjorden. Synkront med naturfænomenerne udenfor skifter Spencer Finchs myldrende glasinstallation karakter under dagens skiftende lys- og vejrforhold.

”Med Spencer Finch lander en international stjernekunstner i Aalborg. Hans store glasinstallation er smukt integreret i det nye universitetsbyggeri. Værket er som en fjer, der kildrer os på kinden og beder os om at være tilstede i vores umiddelbare sansning af verden. Det får os til at lægge mærke til skyerne udenfor og tågebrisen, som letter over Limfjorden om morgenen,” siger medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse, Stine Høholt.

Luftstrømme i det store rum betyder ligeledes, at glasinstallationen hele tiden bevæger sig i en stille rytme, der mimer naturens foranderlighed udenfor.

”Spencer Finch har formået at integrere mange elementer i sit værk, og det samlede resultat er formidabelt. Værket spiller på fornemste vis sammen med både bygningens indre og med fjorden udenfor. Det er konstant foranderligt med en enorm virkning i rummet”, siger rektor ved Aalborg Universitet, Per Michael Johansen.

Indvielse

Udsmykningen indvies ved en reception mandag 28. maj kl. 16 i Create, Nyhavnsgade 16 i Aalborg. Taler af Spencer Finch, Stine Høholt og Per Michael Johansen. Pressen er velkommen.

Ny Carlsbergfondet – for kunstens betydning

  • Ny Carlsbergfondet blev oprettet i 1902 af Carl Jacobsen og finansieres fra hans andel af Carlsberg-bryggerierne. I dag arbejder fondet fortsat med at realisere Jacobsens vision om at gøre kunsten tilgængelig for det bredest mulige publikum.
  • Ny Carlsbergfondet styrker kunsten i samfundet.

Nøgleord

Kontakter

Niels-Henrik Gylstorff, formand for AAU's kunstudvalg
Mobil: 21 20 93 47
Mail: nhg@aub.aau.dk

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye