Nu plantes der træer i statens første folkeskove

For 20 kroner per træ har alle siden november 2017 kunne støtte, at der bliver plantet nye, statslige folkeskove i et samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation. Skovene skal primært beskytte grundvandet og give danskerne nye frilufts- og naturoplevelser tæt på deres bopæl.
Det har flere borgere og virksomheder benyttet sig af, og nu skal der plantes træer i den første statslige folkeskov i Greve. Derfor tager skoleelever og andre lokale fat i spaden onsdag den 25. april for at hjælpe med at plante nye træer og buske i forlængelse af den eksisterende skov.
- Vi har i en årrække samarbejdet med Greve Kommune og HOFOR A/S om at rejse en stor bynær skov ved Greve. Interessen for at donere penge til endnu flere træer fra både private og virksomheder viser, at der er stor folkelig opbakning til skovrejsning. Greve Skov er allerede et yndet udflugtsmål, og indvielsen af den nye folkeskov på 14 hektar betyder, at man fremover får mulighed for at besøge den skov, man selv har doneret træer til, siger Kim Søderlund, skovrider i Naturstyrelsen.
Statslige folkeskove på vej
Siden november er der doneret 16.000 træer til Greve Folkeskov. Resten af træerne er i første omgang finansieret af staten som en del af den langsigtede plan for skovrejsning i Greve. Alle kan stadig hjælpe med at donere penge til skoven, hvilket vil betyde, at de statslige midler, der er afsat til Greve Skov, i stedet vil blive brugt til at rejse statslig skov andre steder. Det betyder, at der kan rejses endnu mere skov i Danmark fremover.
I alt plantes der 45.600 træer og buske i den nye folkeskov i Greve i løbet af april. 15.000 af træerne er eg og 11.000 af dem er bøg. Målet er at skabe en varieret skov med overvejende løvskov samt flere åbne områder.
Der plantes også træer i nye statslige folkeskove i henholdsvis Himmerig Skov ved Hinnerup på Skovens Dag den 6. maj og i Oksbøl Skov ved Nordborg den 7. maj.
Program for indvielse af Greve Folkeskov:
Onsdag den 25. april kl. 8.30 byder skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen velkommen, inden 150 skoleelever fra Karlslunde Skole synger, og Greves borgmester Pernille Beckmann og Lars Heiselberg Vang Jensen fra Growing Trees Network Foundation holder taler. Derefter går skoleeleverne i gang med at plante den nye del af området med brug af spader. Der vil være bål med snobrød, og skoleeleverne vil desuden gøre noget ekstra for fuglene i den nye skov ved at opsætte fuglekasser og rovfuglepinde.
Kl. 15.00 – 17.00 kan alle borgere, der har lyst være med til at håndplante træer i den første statslige folkeskov. Her vil man også kunne møde flere af de virksomheder, der valgt at donere træer som en del af deres CSR-tiltag.
Se mødested og hele programmet for dagen.
Fakta: Greve Skov
Etableringen af Greve Skov er sket siden 2006, og den er resultatet af en samarbejdsaftale mellem Greve Kommune, HOFOR A/S og Naturstyrelsen. I alt har samarbejdspartnerne opkøbt 158 hektar ud af projektområdets 205 hektar. Heraf er de 144 hektar tilplantet i perioden 2006-2017.
Den nye folkeskov i Greve bliver i første omgang på 14 hektar og kommer til at ligge i forlængelse af den eksisterende skov.
Læs mere om muligheden for at donere penge til statslige folkeskove: www.nst.dk/folkeskov
Kontakter
For spørgsmål til Greve Folkeskov:
Kim Søderlund
Skovrider
Naturstyrelsen Østsjælland
KSL@nst.dk
21219700
Billeder
Information om Naturstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Unik naturalliance: Offentlige og private parter skal skabe Danmarks største sammenhængende naturareal i Nordvestjylland2.6.2025 13:35:34 CEST | Pressemeddelelse
Naturen i Thy og Han Herred skal have de bedst mulige vilkår til gavn for dyr, planter, mennesker samt klimaet og miljøet. Derfor går Danmarks største naturfonde sammen med Naturstyrelsen, Thisted og Jammerbugt Kommuner samt Nationalpark Thy for at skabe Danmarks største sammenhængende naturområde indenfor et område på 150.000 hektar.
Presseinvitation: Offentlige og private parter skal skabe stor og sammenhængende natur i Nordvestjylland i en unik naturalliance28.5.2025 11:21:53 CEST | Presseinvitation
Den 2. juni lanceres et stærkt og nyskabende samarbejde mellem fonde, kommuner, en nationalpark og staten, der i fællesskab vil skabe Danmarks største sammenhængende naturområde
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum