
Kraftigere cyber-angreb rammer danske virksomheder

Danske virksomheder og offentlige institutioner er mål for DDoS-angreb, og i løbet af 2016 øgede de kriminelle styrken i deres cyber-angreb. Mens styrken i angrebene tog til, lå antallet af angreb på samme niveau som året forinden. Det er nogle af konklusionerne i den årlige trusselsrapport fra TDC Groups sikkerhedscenter, som har analyseret et tre-cifret antal angreb gennemført i 2016.
Rapporten har fokus på de såkaldte DDoS-angreb, der oversvømmer virksomheders bredbåndslinjer med så meget trafik, at de bliver utilgængelige på nettet.
- Den gode nyhed er, at vi ikke har set en stigning i antallet af angreb, men den dårlige nyhed er, at angrebene tager til i styrke. Det er simpelthen lykkedes de kriminelle at få et tungere arsenal, når de skal angribe, fortæller Lars Højberg, der er chef for TDC Security Operations Center.
Sikkerhedscenteret har analyseret angreb rettet mod TDC-kunder, der er beskyttet af TDC's løsning mod DDoS-angreb. Kunderne blev i snit udsat for 2,5 angreb i løbet af 2016, hvilket var på niveau med året før, men styrken i angrebene steg med 53 pct. til 4,5 Gbit/s.
Overvågningskameraer bag angreb
Når et oversvømmelsesangreb går i gang, sker det typisk fra mange inficerede enheder på en gang. Eksempelvis kan 10.000 pc'er være inficeret med ondsindet software, så de kan blive sat i gang med at sende datatrafik mod en virksomheds hjemmeside på samme tid. Det store pres vil dermed lægge bredbåndslinjen eller serveren ned.
- I dag ser vi dog stadig flere tilfælde, hvor angrebene kommer fra helt andre typer af enheder end pc'er. På nettet er der set angreb, hvor det var en armé af overvågningskameraer, som lagde hjemmesider ned, fortæller Lars Højberg.
Operationen kunne lade sig gøre, fordi overvågningskameraerne alle var koblet på nettet, og den eneste beskyttelse var et standard-brugernavn og -kodeord.
- Producenter af nye typer enheder på nettet tænker desværre ikke altid sikkerhed ind i produktet som det første, men når en enhed er tilstede på internettet, er den også i fare for at blive inficeret og misbrugt til angreb. I takt med at flere typer af enheder bliver tilsluttet internettet, vil vi også se mere af denne slags misbrug, siger Lars Højberg.
Det er ikke nødvendigt med teknisk indsigt for at igangsætte et DDoS-angreb. De er nemme at bestille, da tjenester på nettet lever af at sælge angreb. For et mindre beløb kan man bestille et angreb, som lægger en virksomheds internetforbindelse ned.
- Et DDoS-angreb kan potentielt betyde økonomiske tab for en virksomhed, der sælger sine ydelser på nettet. Kunderne vil eksempelvis ikke kunne tilgå hjemmesiden og gennemføre ordrer, mens virksomheden heller ikke kan kommunikere via mail, hvis bredbåndsforbindelsen er lammet af et angreb, fortæller Lars Højberg.
Du kan læse hele rapporten her: http://soc.tdc.dk/DDoS/TDC_DDoS_trusselsrapport_2016_FINAL.pdf
Fakta fra rapporten:
- Rapporten hedder TDC DDoS trusselsrapport for 2016.
- TDC Security Operations Center har gennemført analysen på baggrund af et tre-cifret antal DDoS-angreb rettet mod erhvervskunder, der er beskyttet af løsningen TDC DoS Protection. Det er både private og offentlige erhvervskunder.
- DDoS står for Distributed Denial-of-Service
- DDoS-angreb fungerer typisk ved, at bagmænd inficerer it-udstyr som servere, pc'er mm. for så at misbruge udstyret til at sende trafik mod et mål, eksempelvis en virksomheds hjemmeside. På denne måde kan bagmændene oversvømme virksomhedens bredbåndslinje, så almindelige brugere ikke kan komme igennem.
- TDC DoS Protection er en løsning, der kan filtrere ondsindet trafik fra i TDC's net, inden den når frem til kundens bredbåndslinje
- I 2016 blev erhvervskunder beskyttet med TDC DoS Protection i gennemsnit udsat for 2,5 angreb, mens tallet var 2,4 per kunde i 2015.
- Et DDoS-angreb varede 36 minutter i gennemsnit i 2016, mens de i snit stod på i 33 minutter året før. Kunderne angribes typisk af flere på hinanden følgende angreb med mindre pauser imellem, og samlet set kan angrebene stå på hen over flere timer eller måske dage.
- Styrken i DDoS-angrebene steg med 53 pct. til 4,5 Gbit/s i 2016 mod 2,9 Gbit/s i 2015.
- Det største angreb nogensinde rettet mod en IP-adresse i TDC Groups netværk blev registreret i 2016 med en styrke på 230 Gbit/s.
Yderligere oplysninger:
TDC Presse, tlf. 70 20 35 10
Nøgleord
Billeder

Information om TDC Group
TDC Group forbinder danskerne med hinanden og Danmark med verden, og har gjort det siden 1882. Vores datterselskaber Nuuday og TDC NET bidrager hver dag til fremtidens digitale Danmark.
TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G.
Nuuday leverer innovative digitale kundeoplevelser og underholdning gennem brands som YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Fullrate, Hiper, Blockbuster og Relatel.
Følg pressemeddelelser fra TDC Group
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra TDC Group
Nye bestyrelser udpeget for TDC NET og Nuuday som led i endelig opsplitning af TDC Group8.12.2021 09:04:19 CET | Pressemeddelelse
På en ekstraordinær generalforsamling afholdt i dag er de to fremtidige bestyrelser for TDC NET og Nuuday blevet godkendt. Det sker som led i den afsluttende fase i opsplitningen af TDC Group. Ejerne benyttede lejligheden til at takke Michael Parton for hans indsats som bestyrelsesformand for TDC A/S, og takkede også medarbejderne, ledelsen og bestyrelsen for deres betydelige bidrag siden opkøbet i 2018 med at separere de to selskaber og virkeliggøre visionen om fremtidens digitale Danmark. Ved udnævnelsen af de to nye bestyrelser har fokus været at skabe en stærk sammensætning af kompetencer og erfaring, der kan sætte den fremtidige retning for TDC NET og Nuuday som operationelt selvstændige, markedsledende selskaber indenfor hvert sit felt. De nye bestyrelser indtræder pr. dags dato, hvor koncernledelsen i TDC Group samtidig fratræder. Henrik Clausen fortsætter som bestyrelsesformand for TDC NET, mens Michael Parton bliver bestyrelsesformand for Nuuday. Henrik Clausen, formand for be
TDC Group leverer endnu et stabilt kvartal og gør klar til den endelige separation5.11.2021 09:01:01 CET | Pressemeddelelse
TDC Group fortsatte i tredje kvartal den positive udvikling fra de seneste kvartaler med en stabilisering af den kommercielle og finansielle udvikling, hvilket resulterede i et driftsresultat (EBITDA) på 1.658 mio. kr. svarende til en stigning på 0,9% i forhold til samme kvartal sidste år, og en stabil udvikling for årets første ni måneder sammenholdt med samme periode sidste år. De tidligere udmeldte forventninger til helåret fastholdes, og dermed er fundamentet fortsat stabilt for den endelige opsplitning af koncernen i to operationelt selvstændige selskaber fra den 1. januar 2022. TDC Groups omsætning blev i tredje kvartal på 4.004 mio. kr. svarende til en stigning på 0,3% i forhold til tredje kvartal sidste år. Bruttoresultatet blev i tredje kvartal på 2.778 mio. kr., hvilket er 2,9% lavere end samme periode sidste år men en fortsat betydelig forbedring i forhold til starten af året som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og bredbånd. Udviklingen er fo
TDC Group fortsætter den stabile udvikling fra tidligere kvartaler13.8.2021 09:01:09 CEST | Pressemeddelelse
TDC Group fortsatte i andet kvartal stabiliseringen af den kommercielle og finansielle udvikling på tværs af koncernen med et driftsresultat (EBITDA) på 1.622 mio. kr. svarende til en stigning på 0,8% i forhold til samme kvartal sidste år. TDC Group fastholder de tidligere udmeldte forventninger til helåret om et driftsresultat (EBITDA) lidt lavere eller på niveau med 2020. Omsætningen blev i andet kvartal på 3.965 mio. kr. svarende til en stigning på 1,3% i forhold til samme periode sidste år. Stigningen er drevet af mobil-telefoni samt salg af mobiltelefoner, som kun har begrænset effekt på bundlinjen. Bruttoresultatet blev i andet kvartal på 2.787 mio. kr., hvilket er 1,6% lavere end samme periode sidste år, men en betydelig forbedring fra -6,1% i første kvartal 2021 som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og TV. Udviklingen er fortsat drevet af et fald i efterspørgslen på traditionelle produkter som fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakke
Jon James udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday15.6.2021 08:01:42 CEST | Pressemeddelelse
Jon James er udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday fra 15. juni 2021. Han efterfølger Michael Moyell Juul, der har været administrerende direktør for Nuuday siden november 2019. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester, og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC har for nylig indledt den sidste fase af separationen. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, hvor Nuuday vil være et selvstændigt selskab. Jon James har mere end 20 års erfaring fra telco- og mediebranchen og er tidligere Executive Vice President og administrerende direktør for Tele2 Holland, og COO hos den svenske kabeloperatør Com Hem, hvor han førte virksomheden gennem en vellykket transformation. Før han kom til Com Hem, arbejdede Jon James for britiske Virgin Media, hvor han ledede virksomhedens bredbånds- og tv-forretning. ”Jeg ser meget frem til at blive en del af
TDC A/S afslutter opsplitningen af TDC Group per 1. januar 202210.6.2021 08:01:03 CEST | Pressemeddelelse
I juni 2019 opsplittede TDC A/S (TDC) sine forretninger ud i to juridisk og operationelt individuelle datterselskaber, TDC NET A/S (TDC NET) og Nuuday A/S (Nuuday), med det formål at etablere to markedsledende virksomheder inden for deres individuelle sektorer. TDC NET er Danmarks største mobilnetværks- og bredbåndsudbyder med fokus på at opbygge Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC indleder nu den afsluttende fase af separationsprocessen, der skal etablere TDC NET og Nuuday, som operationelt selvstændige selskaber. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, på hvilket tidspunkt medarbejdere i de fælles koncernfunktioner i TDC Group vil være overflyttet til enten TDC NET eller Nuuday, og den fremtidige sammensætning af TDC NET og Nuuday’s bestyrelser vil vær