DI - Dansk Industri

12.500 virksomheder får hjælp til at øge klimaindsatsen

Del

12.500 danske produktionsvirksomheder vil inden 2025 få hjælp til at opgøre deres CO2-regnskab. Det er et stort skridt på vejen mod at skabe verdens første klimaneutrale produktionsindustri. Dansk Industri og Industriens Fond står i spidsen for projektet.

Projektet Klimaklar Produktionsvirksomheder et tilbud til alle produktionsvirksomheder i landet om, at de inden tre år får skabt et detaljeret overblik over deres CO2-aftryk. Overblikket er et første afgørende skridt, inden virksomheden lægger en plan for, hvordan den producerer klimaneutralt.

- Vi skaber helt konkret grøn omstilling i virksomhederne. Der er mange store udfordringer for virksomhederne, men her får de assistance til at gennemføre en grøn omstilling af produktionen samtidig med, at de bevarer deres konkurrencekraft. Det er afgørende for klimaet, for virksomhederne og for vores fremtidige velstand, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Projektet bygger videre på erfaringerne fra Klimaklar SMV. Her har 50 små og mellemstore produktionsvirksomheder gennemgået et forløb, hvor de har fået hjælp til at lave et baseline-klimaregnskab og en CO2-reduktionsplan baseret på deres planer og forventninger frem til 2030. De har også fået rådgivning og sparring om grøn markedsføring og kommunikation.

Med afsæt i de positive erfaringer fra Klimaklar SMV og det store uforløste potentiale, der er for at gøre danske virksomheder mere bæredygtige og dermed mere konkurrencedygtige, har Industriens Fond valgt at støtte Klimaklar Produktionsvirksomhed med 40. millioner kroner og udvide projektet til at omfatte alle produktionsvirksomheder i Danmark.

- Den grønne omstilling er afgørende, hvis produktionsvirksomhederne skal bevare deres konkurrencekraft. Den omstilling skal først og fremmest komme fra virksomhederne selv, men med det nye projekt får samtlige danske produktionsvirksomheder nu en stor hjælpende hånd til at komme i gang med processen, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Udover Dansk Industri og Industriens Fond indgår klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder også i projektet. I marts 2020 annoncerede klimapartnerskabet ambitionen om at skabe verdens første klimaneutrale produktionsindustri. Det nye redskab for virksomheder bliver lanceret for understøtte denne ambition.

Effekten af at få kortlagt CO2-aftrykket er markant. Virksomhederne får overblik over, hvor de får den største reduktionseffekt af nye investeringer og tiltag og bliver i stand til at sætte mål for deres klimaambitioner.

De bliver i stand til at gå i dialog med deres underleverandører om at begrænse CO2-udledningen i forbindelse med indkøb. Endelig bliver det klart for virksomhederne, hvordan de bedst kommunikerer arbejdet med den grønne omstilling til kunder, medarbejdere, investorer og andre interessenter.

Projektet vil styrke virksomhedernes konkurrenceevne at spare på energien og overgå til vedvarende energikilder. Det vil føre til en styrket konkurrenceevne for danske produktionsvirksomheder internationalt og dermed øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse i Danmark.

Klimaklar Produktionsvirksomhed er et samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond. Projektet gennemføres desuden i samarbejde med klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder og Global Compact Network Denmark.

Projektet bliver lanceret ved den afsluttende konference på Klimaklar SMV, der kan følges live fra Industriens Hus onsdag 26. januar

Fakta    

Link til kampagnesiden for projektet Klimaklar Produktionsvirksomh - grøn produktion - Dansk Industri

Link til den afsluttende konference Klimaklar SMV - Industriens Hus

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum