Påskeæg er gift for hundemaver
Hunden kan komme i livsfare, hvis den spiser de voksnes dyre påskeæg med masser af kakaoindhold eller børnenes festligt indpakkede æg, harer og kyllinger, af mælkechokolade. - Så fjern chokoladeæg og indpakkede chokolader fra lave borde i stuer og børneværelser, tilråder Dyreværnsorganisationen Dyrefondet.
"Der er al mulig grund til at passe på", siger dyrlæge Knud Dahlgaard, medlem af Dyrefondets bestyrelse. "Hunde kan ikke tåle stoffet theobromin, som er i chokolade. Kogechokolade og fin mørk chokolade topper med ni gange så meget theobromin som i mælkechokoladen, mens den hvide chokolade er tæt på at være ufarlig. Særligt små hunde med meget lav kropsvægt skal ikke have rent mange stykker ren mørk chokolade, før de bliver meget syge. Symptomerne er rastløshed, opkast og kramper".
Det, der også gør børnenes mælkechokoladeæg farlige, er især indpakningen, som hundene spiser, hvis de snupper børnenes farvestrålende æg. Sølvpapiret omkring æggene kan ikke opløses nede i hundens mave.
"Hvis hunden kaster op efter nogle timer, kommer den sandsynligvis af med papiret, men der kan også ske det, at papirstykkerne bliver i maven og bliver æltet sammen til en lille kugle. Kuglen bliver tømt ud i tarmen, som den skal, men undervejs kan den sætte sig fast i tyndtarmen. Og så går maven i stå. Hunden mister appetitten, bliver dårlig og kaster op og vil ingenting, hverken spise eller drikke. Situationen er alvorlig, og det er om at komme af sted til dyrlægen i en fart", anbefaler Knud Dahlgaard.
Billeder

Information om Dyrefondet
Følg pressemeddelelser fra Dyrefondet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrefondet
Dyrefondet støtter forskning i smertebehandling af hunde12.8.2014 15:01:15 CEST | Pressemeddelelse
Dyrlægerne er dygtige til at behandle smerter, når det gælder akutte skader. Men når det gælder behandlingen af kroniske smerter, mangler der viden. Det skal et forskningsprojekt på Københavns Universitet nu rette op på. Og det sker med støtte fra Dyrefondet.
Dyrefondet protesterer mod udfaldet af dyremishandlingssag på Bornholm 19.1.2010 16:03:00 CET | Pressemeddelelse
81 hunde er aflivet! - og ejeren skal ikke have lov til at beholde de resterende 4 groft misrøgtede hunde i sundhedsfarlige omgivelser!
Tjek kattelemmen inden juleferien21.12.2009 15:32:00 CET | Pressemeddelelse
Kattelemmen kan fryse til, og særligt unge og gamle katte er stærkt udsatte i kulden, advarer Dyrefondet
Milde domme for dyremishandling bør ankes25.11.2009 12:51:30 CET | Pressemeddelelse
Dyrevelfærdsorganisationen Dyrefondet opfordrer på det kraftigste anklagemyndigheden til at anke de alt for milde domme, som seks unge nordjyder blev idømt for at have mishandlet og brændt et marsvin til døde.
Skærpet kontrol med pelsdyravlerne28.10.2009 13:55:41 CET | Pressemeddelelse
De forfærdelige forhold, som nogle mink og ræve lever under på danske pelsdyrfarme, bør føre til omgående stramninger og kontrolbesøg.