Dyre kurser forhindrer efteruddannelse
Mange opgiver at begynde på efteruddannelse. Årsag: kurserne er for dyre. Det viser rundspørge, som Nyhedsmagasinet HK har foretaget blandt 300 læsere.
Mere end hver femte svarer ja til spørgsmålet, ”Har du måtte opgive at melde dig til efteruddannelse, du selv skulle betale, fordi det var for dyrt?”
Også arbejdsgiverne afviser at betale for efteruddannelse på grund af prisen, viser rundspørgen. I tre ud af fire tilfælde, hvor arbejdsgiverne har afvist at sende medarbejdere på efteruddannelse, har begrundelsen været, at kurserne er for dyre.
- Prisen på kurserne betyder, at alt for mange bliver forhindret i at efteruddanne sig. Uddannelse bør være gratis – uanset om man går den slagne vej eller, om man vælger at efteruddanne sig som voksen, siger HK’s formand Kim Simonsen, der vil have brugerbetalingen på efteruddannelse fjernet eller sænket drastisk.
- Netop nu, hvor ledigheden blandt HK’s medlemmer stiger, er det så vigtigt som nogensinde, at de får mulighed for at efteruddanne sig uden, at det koster dem eller deres arbejdsgiver en formue, siger han.
- Den offentlige støtte til voksenefteruddannelse var i starten af 90’erne på 80 procent. I dag er den faldet til bare 30 procent. Sikke et tilbageskridt i en tid, hvor vi råber på uddannet arbejdskraft. Det hænger ikke sammen, siger Kim Simonsen.
En typisk overbygning på HK-uddannelsen er den to-tre årige akademiuddannelse – den koster i omegnen af 20.-30.000 kroner. Ønsker en af HK’s laboranter at tage diplomuddannelsen, må hun punge op med 80.000 kroner af egen lomme.
Information om HK Danmark
Følg pressemeddelelser fra HK Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HK Danmark
Forberedt på fremtiden: HK holder speederen nede for stærke erhvervsuddannelser6.5.2025 20:59:01 CEST | Pressemeddelelse
HK Danmark er tilfreds med ny politisk aftale, som styrker erhvervsuddannelserne markant med op til 600 millioner kroner årligt frem mod 2030. "Det er en aftale, vi har ønsket os længe", siger Anja C. Jensen, formand for HK Danmark.
HK: Højesterets dom er en historisk sejr for alle, der arbejder hjemmefra2.5.2025 13:09:35 CEST | Pressemeddelelse
I dag har Højesteret afsagt dom i en principiel sag, der fastslår, at arbejdsskadesikringen også gælder, når arbejdet foregår i hjemmet. Afgørelsen er faldet i en sag, som HK Danmark har ført på vegne af et medlem, der kom til skade under hjemmearbejde.
Principiel sag i Højesteret i dag: Har du ret til arbejdsskadeerstatning, når du arbejder hjemmefra?23.4.2025 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Højesteret behandler i dag en principiel sag om hjemmearbejde og arbejdsskader, som har stor betydning for de mange lønmodtagere, der helt eller delvist arbejder hjemmefra.
Stress rammer skævt, og systemet svigter kvinder økonomisk14.4.2025 06:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Kvinder bliver ramt af stressrelaterede erhvervssygdomme over tre gange så ofte som mænd. Men kvinder har sværere ved at få økonomisk kompensation for deres arbejdsskader. Det er ikke bare en sundhedsudfordring, men en ligestillingsudfordring, mener HK.
Ny reform rammer dem, der i forvejen har mindst26.3.2025 12:55:49 CET | Pressemeddelelse
Besparelser i den nye uddannelsesreform betyder – trods aftalens styrker – dårligere efteruddannelsesmuligheder for den gruppe, der i forvejen har de korteste videregående uddannelser. Og det er ildevarslende for dansk erhvervsliv og Danmarks evne til at stå stærkt i en uforudsigelig verden, advarer HK-formand Anja C. Jensen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum