
Kødkvægets Dag
En række af landets mest stolte og dygtige kødkvægsproducenter åbent hus lørdag den 9. maj.
Her kan du og din familie besøge de omkring 50 kødkvægsproducenter, hvis dyr græsser rundt og naturplejer det åbne landskab.
Forbrugerne viser i disse år stigende interesse for kødprodukter af høj kvalitet, og det har betydet en opblomstring af den danske produktion af de specielle kødkvægsracer, der er fremavlet med det ene formål at give det bedste kød.
15 forskellige racer
Der findes i Danmark ikke mindre end 15 forskellige kødkvægsracer med hver deres karakteristiske smag og struktur i kødet – fra det fedtfattigste Piemontese og Blonde d’Aquitaine over mellemformerne som f.eks. Charolais og Simmental til de rigtige mandebøffer Angus og Hereford.
Ved de forskellige åbent hus arrangementer får man et indblik i, hvordan dyrene lever, før de bliver til lækkert oksekød. Landmanden fortæller om årets gang i besætningen, og der vil være mulighed for at komme tæt på både køerne og de kalve, som græsser sammen med moderdyrene hele sommeren. Både racen og dyrenes adgang til græs på marker og naturarealer betyder noget for smagsoplevelsen af dansk kødkvæg.
Verdensmestre i naturpleje
Udover, at det danske kødkvæg pynter i landskabet og leverer fremragende kød, så udfører dyrene en uvurderlig indsats for naturplejen i Danmark. Kødkvæget går ofte og græsser på naturfølsomme arealer og sørger for, at de ikke gror til i krat og buske. Det har stor betydning for sjældne plantearter og dyreliv. Der findes ingen bedre til at sikre det åbne land og en stor artsrigdom end kødkvæget.
Besøg en landmand med kødkvæg lørdag den 9. maj kl. 9-16
På www.danskkoedkvaeg.dk findes en oversigt over alle åbent hus besætninger i hele landet.
Information om Dansk Kvæg
Følg pressemeddelelser fra Dansk Kvæg
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.