Energistyrelsen

12 projekter vil effektivisere energisektoren gennem digitalisering og sektorkobling

Del

Den 9. september 2022 lå fristen for at søge om støtte til innovative grønne løsninger via ELFORSK. 12 projekter har søgt om i alt 60,57 mio. kroner.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

ELFORSK har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger for at øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug. Puljen har særligt fokus på innovative løsninger, der fremmer effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger via databehandling, digitalisering og sektorkobling på tværs af eksempelvis el, fjernvarme og transport.

Til dette formål er der afsat i alt 24,25 mio. kr. i puljen. Der er med den ansøgte støtte på 60,57 mio. kr. således søgt om ca. 2,5 gange puljens størrelse.

I den kommende tid vil de 12 ansøgninger blive evalueret. Der vil i november være en partshøringsperiode, hvorefter endelig afgørelse om støtte bliver truffet i december 2022.

ELFORSK-puljen administreres i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark og har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger for at øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug.

Læs mere om puljen her.

Se også elforsk.dk for yderligere information om puljen og projektgalleri.

Kontakt

Fuldmægtig, Henrik Holm Friis, htaf@ens.dk, +45 33 92 77 99

Kontorchef, Energistyrelsen, Claus Meineche, clme@ens.dk, +45 33 92 77 93

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum