ATP

1,2 mio. forældre får brev om nye regler for børne- og ungeydelse – også kendt som børnepenge

Del
Folketinget har vedtaget en ændring i loven om børne- og ungeydelse, som berører de fleste børnefamilier i Danmark. Derfor modtager alle forældre med børn under 18 år i disse dage et orienteringsbrev fra Udbetaling Danmark i deres digitale postkasse. Lovændringen træder i kraft fra 1. januar 2022.

Lovændringen, der blev vedtaget af Folketinget i december 2020, betyder, at børne- og ungeydelse, også kendt som børnepenge eller børnecheck, fra 1. januar 2022 deles lige mellem forældre, der har fælles forældremyndighed over et barn. Delingen afhænger dog af, om forældrene bor sammen eller hver for sig, og hvornår de eventuelt er flyttet fra hinanden. Dermed erstattes de nuværende regler, hvor pengene udbetales til den ene forældre – typisk til barnets mor.

Ændring for forældre, der bor sammen
Hvis forældrene bor sammen og har fælles forældremyndighed, skal ydelsen deles. Forældrene får automatisk udbetalt en halvdel hver til deres egen NemKonto.

Ændring for forældre, der ikke bor sammen
19. oktober 2021 var en væsentlig dato for forældre, der bor hver for sig. Dette er skæringsdatoen, der afgør, hvorvidt ydelsen fra 1. januar 2022 automatisk skal deles mellem barnets forældre.

  • Boede forældrene hver for sig før 19. oktober 2021, sker der ingen ændringer. Børne- og ungeydelsen bliver fortsat udbetalt til den ene forælder.

  • Forældre, der flytter fra hinanden den 19. oktober eller senere, får automatisk en halvdel hver.


Hvis man har den fulde forældremyndighed, får man udbetalt hele børne- og ungeydelsen, uanset om man bor sammen eller hver for sig.

Nyt brev i januar 2022
I starten af januar 2022 sender Udbetaling Danmark et nyt brev til alle forældre, der får børne- og ungeydelse. Brevet vil indeholde oplysninger om, hvad lovændringen konkret betyder for modtageren, ligesom det præcise beløb, man får udbetalt, vil fremgå. Har man børn med forskellige personer, kan man opleve at få flere breve.

www.borger.dk/børne-og-ungeydelse kan man se eksempler på forskellige familiesituationer, og hvilken indvirkning det har for det udbetalte beløb. Desuden er det muligt at få mere information og uddybende svar om lovændringens betydning.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt: Seniorpresserådgiver i Udbetaling Danmark, Christian Rask, tlf.: 21690703 eller cra@atp.dk

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

ATP og PFA har fastlagt principper for deltagelse i fremtidige børsintroduktioner1.7.2024 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sideløbende med drøftelserne om et forlig af OW Bunker sagen har ATP og PFA ført en dialog med markedsdeltagere om gode børsnoteringsprocesser. ATP og PFA har i den forbindelse fastlagt følgende principper for deres deltagelse i fremtidige børsintroduktioner på det danske marked: En børskandidat bør så tidligt som muligt søge at agere som et børsnoteret selskab og bør i den forbindelse offentliggøre samme information om selskabet, som et børsnoteret selskab ville skulle offentliggøre. En børskandidat og dens rådgivere bør udarbejde et prospekt med det formål at levere, og sikre at prospektet faktisk indeholder, et passende og relevant niveau af information, så potentielle investorer kan træffe velinformerede investeringsbeslutninger. En børskandidat og dens rådgivere bør sikre en grundig due diligence-proces, der kan danne grundlag for udarbejdelse af et prospekt. En potentiel investors behov for information i forbindelse med en børsnotering svarer til en potentiel købers behov for inf

ATP og PFA sikrer forlig i OW Bunker-sagen1.7.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I gruppen af forbundne retssager om det konkursramte OW Bunker har de væsentlige professionelle parter, herunder kapitalfonden Altor, investeringsbankerne samt både de danske og de udenlandske institutionelle investorer, der købte aktier i forbindelse med og efter børsnoteringen af selskabet i foråret 2014, indgået forlig. OW Bunker gik konkurs i november 2014 efter betydelige tab på derivater og tab på et datterselskabs største kunde i Singapore. Konkursen i OW Bunker førte til massive tab både for selskabets kreditorer og de aktionærer, der havde investeret i selskabet ved børsnoteringen og efterfølgende. ATP, PFA og 22 andre danske institutionelle investorer anlagde i 2016 og 2017 to erstatningssager mod OW Bunker, dets tidligere ledelse og bestyrelse, Altor Fund II samt investeringsbankerne Carnegie og Morgan Stanley. De komplekse og omfattende retssager drejede sig om henholdsvis prospektansvar i forbindelse med børsnoteringen og ansvar for brud på oplysningsforpligtelserne i tide

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye