Vejdirektoratet

12 km sekssporet motorvej med kørekomforten i top klar på Fyn

Del

Sort klimavenlig asfalt og nye hvide long dot striber står i skarp kontrast på Fynske Motorvej mellem Odense V og Gribsvad. Strækningen er klar med seks spor og ny belægning til både pendlere og andre trafikanter, der tager turen over Fyn.

Asfaltbisser har siden midten af maj arbejdet på højtryk, og lastbiler med dampende varm asfalt har kørt i pendulfart for at få strækningen mellem Odense V og Gribsvad færdig til sommerens mange trafikanter. Fredag den 9. juli vil trafikanterne møde seks spor og en tilladt hastighed på 110 km/t.

”Vi er stort set i mål – vi kan i hvert fald aflevere 12 km motorvej, hvor der er god plads og kørekomforten er god. Asfalten, som vi har lagt på motorvejen, er klimavenlig, så den er med til at reducere CO2 udledningen fra trafikken. Striberne er en ny type, der ses bedre i mørke og vådt føre. Så vi er stolte af at kunne aflevere projektet, inden mange danskere drager afsted på sommerferie,” siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Udbygningen af denne del af Fynske Motorvej gik i gang i foråret 2019, og siden december 2020 har selve udbygningen stået færdig dog uden det sidste slidlag.

På Fynske Motorvej er der en årsdøgnstrafik på omkring 75.000 biler dagligt, dog med et lille fald under corona pandemien, og trafikken er ofte tæt specielt i myldretiden om morgen og eftermiddagen.

”Det ekstra spor i hver retning skal sikre, at det bliver nemmere og mere sikkert at komme frem på den Fynske Motorvej,” siger Robin Højen Madsen.

Ikke helt i mål

Der udestår fortsat lidt restarbejder udenfor selve motorvejen bl.a. ny asfalt på samkørselspladsen ved Søndersøvej.

I 2022 skal der sættes støjskærme op flere steder på strækningen, så støjgenerne for borgerne tættest på motorvejen reduceres.

Udbygningen fra fire til seks spor pågår fortsat på etapen mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Når denne udbygning er færdig, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Faktaboks
Læs mere om projektet.

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum