
Flere vil have økologisk kaninkød på menuen

Danskerne importerer ca. 30 tons kaninkød om året, og begejstringen for kanin ser ud til at vokse både hos restaurationer og privatpersoner.
Derfor har Landbrug & Fødevarer siden 2016 arbejdet på at genopleve den danske kaninproduktion.
- Der er en række landmænd, der kommer til at udvide deres besætninger til næste år, og hvis afsætningen er på plads, så kan vi formentligt komme op og slagte ca. 3000 økologiske kaniner. De fleste danske kaninproduktioner er stadig i opstarten, men vi håber, at produktionen vil bide sig fast og vokse, siger Lars Holdensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.
- Den stigende interesse og efterspørgsel kan skyldes, at der på sin vis er tale om et nyt og bæredygtigt produkt til forbrugerne. Herhjemme har vi indtil nu mest set produktet på restauranter, men det har også et klart potentiale hjemme hos de danske forbrugere, fortsætter han.
Danmark har tidligere haft tradition for at have kaninproduktion, men den har været lukket ned i mange år.
Kanin i madlavningen
L&F afholder derfor en frokostevent i samarbejde med restauranten Bastards i dag, der skal udbrede kendskabet til økologisk dansk kanin i madlavningen.
De økologiske kaninavlere Mette og Claus Munksgaard fra Midtfyn har leveret i alt 12 økologiske kaniner, der skal tilberedes på forskellige måder. De har startet deres produktion op i år og oplever allerede stor interesse.
- Tiden har ændret sig, og folk er blevet mere miljøbevidste og bevidste om, hvad de putter i munden i dag. Vi oplever stor efterspørgsel fra privatpersoner, så hvem ved – måske bliver det en ny trend at spise kaninkød, fortæller Mette Munksgaard.
På restauranten Bastards i midten af København er økologi, bæredygtighed og kvalitet er nøgleordene. Her er man særligt glad for de økologiske kaniner, da det er muligt at bruge alt fra dyret i madlavningen.
- Der er nok nogle, der har et lidt anstrengt forhold til at skulle spise kanin, fordi de har haft en kælekanin på et tidspunkt, men det er synd og skam, for kaninen kan smage helt himmelsk, siger Nicklas Rasmussen, der ejer restauranten Bastards.
På voresmad.dk kan du finde fakta om produktionen, bedrifter der sælger kaniner og lækre opskrifter med kaninkød.
For yderligere kontakt:
Lars Holdensen, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 21788633 eller lho@lf.dk
Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20 76 17 90, cagf@lf.dk
Nøgleord
Billeder
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.