
Kostbare danske fødevarer hitter i udlandet
Grisekød, minkskind og smør.
Det er nogle af de højværdivarer, som udlandet er vilde med at købe fra Danmark.
I 2016 eksporterede fødevareklyngen for 156,4 mia. kr., og heraf stod eksporten af højværdivarer for hele 40 pct.
Det viser Landbrug & Fødevarers årlige publikation ”Fakta om Erhvervet 2017”, der netop er blevet offentliggjort.
- Forbrugerne er villige til at betale en merpris for de danske varer, fordi vi ude i verden er kendt for vores høje fødevaresikkerhed, gode kvalitet, sporbarhed og dyrevelfærd, siger Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.
Højværdivarer er varer, der opnår en merpris på 20 pct. eller mere i forhold til gennemsnitsprisen for en tilsvarende vare fra EU.
Fødevareklyngen har stor værdi
Danmark er inden for fødevareområdet blandt de lande, der har den største andel af højværdivarer i EU.
- Når vi sammenligner os med andre store fødevareproducerende lande i EU, er det kun Storbritannien, Østrig og Italien, der har en større andel af højværdivarer end Danmark. Næsten alle vores minkskind og halvdelen af vores mejeriprodukter er højværdieksport, forklarer Frank Øland.
Fødevareklyngen sikrede beskæftigelse til 186.000 personer i 2016. Heraf blev ca. 134.000 arbejdspladser skabt af fødevareklyngens eksport.
Der arbejder 60.000 personer i selve landbruget, mens forarbejdningsvirksomhederne beskæftiger 49.000 personer. Resten er beskæftiget i fiskeriet, engros- forsynings og servicevirksomheder.
I år fokuserer ”Fakta om Erhvervet 2017” på fremtidens fødevareproduktion, hvor det forventes, at vi kommer til at se en større brug af droner, selvkørende traktorer og præcisionslandbrug.
Læs hele publikationen ”Fakta om Erhvervet 2017” her.
For yderligere kontakt:
Frank Øland, cheføkonom, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20123789, frha@lf.dk
Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20761790, cagf@lf.dk
Nøgleord
Billeder
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.