
Fru Larsen vinder ‘Årets ret med gris 2017’
Med sin unikke ret af haler fra frilandsgris, solsikker, løgbouillon & hasselnødder, vandt Tommy Friis fra Hotel & Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg ved Langå ‘Årets ret med gris 2017’.
Det var en tydeligt overrasket og lettere rørt køkkenchef, der under store klapsalver fra salen og konkurrenterne, trådte op på podiet med sit hold og modtog førstepræmien og vinderchecken på 30.000 kr. fra direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen.
For selvom kokken er stolt af sin ret, havde han slet ikke forventet at vinde:
“Det er helt vildt, det her! Faktisk troede jeg, at det var løgn, da de råbte os op. Vi har været maksimalt presset hele dagen igennem og lige op til aflevering, så jeg er ekstremt glad lige nu,” siger Tommy Friis.
I vinderretten forsøger han at vende nogle af grisens egenskaber til noget nyt, og derved få andre smage og teksturer frem:
“Man kan lave mange spændende retter med gris – også nogle hvor smagen ikke altid er lige i skabet. Hjemme har vi et ret traditionelt publikum, så der er ingen tvivl om, at vores retter for det første skal smage godt. Først derefter tænker vi på, at vi også gerne skal lave en smuk ret, for det visuelle betyder virkelig meget, når du er ude at spise. Med retten i dag har vi forsøgt at kombinere gourmet med god, gammeldags husmandskost. Og det er vist lykkes ganske godt,” siger han.
Den rigtige ret vandt
Repræsentant for dommerpanelet, Svend Rasmussen, var ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige vinder af ‘Årets ret med gris’, der er fundet:
“Fru Larsens ret var uden tvivl den flotteste ret, vi er blevet præsenteret for i dag. De har leveret en smuk ret med solsikker – både i blomst og i afblomstret form. Der er én bærende idé med retten, og her er det halen, der så at sige binde retten sammen. Man siger, at ’less is more’, og I har med retten bevist, at det enkle i dag var ’more than enough’ til at vinde det hele,” siger Svend Rasmussen.
På en flot andenplads kom Restaurant Basalt fra København, der med en ret af krogmodnet bryst af gris glaseret over bål med fermenteret langpeber og en puré på brændte, søde løg, vandt 15.000 kr.
Tredjepladsen og præmien på 5.000 kr. gik til Formel B., ligeledes fra København, der havde kreeret en ret med modnet, økologisk bryst af gris med dehydrerede rødbeder, tørrede, sorte oliven, danske brombær, puré på fermenteret hvidløg og sauce på rødbedereduktion tilsmagt med lakridsrod.
‘Årets ret med gris’ afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond. Det er fjerde gang, konkurrencen finder sted i Landbrug & Fødevarer-regi.
Yderligere information og kontakt til dommere og de deltagende restauranter via:
Pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Linda Gjaldbæk Hansen, tlf.: 26 84 28 80 og mail: lgjh@lf.dk
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.