HK-håndtryk
- Skal en politiker i HK i fremtiden kunne regne med et gyldent håndtryk, ja, så skal han eller hun tabe et kampvalg.
Så enkelt stiller HK's nye forbundsformand tingene op. Hans første arbejdsdage som ny forbundsformand har i høj grad handlet om at forklare medlemmer og medierne om baggrunden for den fratrædelsesordning, som betyder, at hans forgænger - John Dahl - kunne forlade posten med en fratrædelsessum på 615.000 kr. Og dét til trods for, at han frivilligt havde forladt formandsstolen til fordel for et job i forsikringsselskabet Alka.
- Moralsk og etisk kan jeg sagtens forstå, at mange medlemmer har svært ved at se det rimelige i, at HK yder en fratrædelsessum til en afgående forbundsformand, der har fået nyt arbejde uden for HK. Men det baserer sig på gamle aftaler. Og i HK respekterer og overholder vi de aftaler, vi indgår, siger Kim Simonsen og fortsætter:
- Det er ikke det samme som, at det er en fornuftig politik. Heller ikke selv om vi i HK gerne ville sige pænt farvel og tak til en forbundsformand, der gennem de sidste 14 år har arbejdet 60 timer om ugen 52 uger om året for at skabe resultater til gavn for medlemmerne.
- Jeg vil gerne stå ved, at den måde vi har behandlet folk på i HK de seneste 30-40 år, kan man ikke bare lave om med et fingerknips. Men hvis noget har været kutyme og ikke været vedtaget nogen steder, så vil jeg sikre, at den måde, som vi administrerer det fremover, er ved konkrete beslutninger truffet i kompetente organer, siger Kim Simonsen.
Så sent som i efteråret satte HK's forretningsudvalg gang i en proces, der skal føre frem til en ny lønpolitik for forbundets valgte politikere.
- Men allerede nu lægger vi op til, at HK's forretningsudvalg tager beslutning om at stoppe fratrædelsesordninger til politikere, der frivilligt forlader HK.
- Hvordan en ny lønpolitik for forbundets politikere skal se ud, vil HK's forretningsudvalg og hovedbestyrelse tage stilling til i løbet af foråret, siger Kim Simonsen.
- HK er sat i verden for at tage vare på medlemmernes interesser. Det kræver stærke faglige ledere, der kan forhandle nye overenskomsterne på plads og skabe resultater til gavn for medlemmerne. De skal have gode forhold og en fornuftig løn. Og mister de deres post efter en afstemning på en generalforsamling eller kongres, skal de naturligvis have en vis økonomisk sikkerhed for at kunne komme videre i livet. Men de skal ikke kompenseres, hvis de selv forlader posten. Det har aldrig været tanken med fratrædelsesordningerne, slutter Kim Simonsen.
---
Yderligere information: Forbundssekretær Erik Kristiansen på telefon 3330 4861
Yderligere kommentarer: Forbundsformand Kim Simonsen på telefon 3330 4343
Information om HK Danmark
Følg pressemeddelelser fra HK Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HK Danmark
Forberedt på fremtiden: HK holder speederen nede for stærke erhvervsuddannelser6.5.2025 20:59:01 CEST | Pressemeddelelse
HK Danmark er tilfreds med ny politisk aftale, som styrker erhvervsuddannelserne markant med op til 600 millioner kroner årligt frem mod 2030. "Det er en aftale, vi har ønsket os længe", siger Anja C. Jensen, formand for HK Danmark.
HK: Højesterets dom er en historisk sejr for alle, der arbejder hjemmefra2.5.2025 13:09:35 CEST | Pressemeddelelse
I dag har Højesteret afsagt dom i en principiel sag, der fastslår, at arbejdsskadesikringen også gælder, når arbejdet foregår i hjemmet. Afgørelsen er faldet i en sag, som HK Danmark har ført på vegne af et medlem, der kom til skade under hjemmearbejde.
Principiel sag i Højesteret i dag: Har du ret til arbejdsskadeerstatning, når du arbejder hjemmefra?23.4.2025 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Højesteret behandler i dag en principiel sag om hjemmearbejde og arbejdsskader, som har stor betydning for de mange lønmodtagere, der helt eller delvist arbejder hjemmefra.
Stress rammer skævt, og systemet svigter kvinder økonomisk14.4.2025 06:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Kvinder bliver ramt af stressrelaterede erhvervssygdomme over tre gange så ofte som mænd. Men kvinder har sværere ved at få økonomisk kompensation for deres arbejdsskader. Det er ikke bare en sundhedsudfordring, men en ligestillingsudfordring, mener HK.
Ny reform rammer dem, der i forvejen har mindst26.3.2025 12:55:49 CET | Pressemeddelelse
Besparelser i den nye uddannelsesreform betyder – trods aftalens styrker – dårligere efteruddannelsesmuligheder for den gruppe, der i forvejen har de korteste videregående uddannelser. Og det er ildevarslende for dansk erhvervsliv og Danmarks evne til at stå stærkt i en uforudsigelig verden, advarer HK-formand Anja C. Jensen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum