Kontrolbesøg
De Samvirkende Købmænd finder det er glædeligt, at familie- og forbrugerminister Carina Christensen nu sammen med Folketinget har fundet flere ressourcer til Fødevarestyrelsen.
Man skal dog passe på ikke kun at fokusere på antallet af kontrolbesøg. Der skal også være tid til det bagvedliggende arbejde, som er fundamentet for, at virk-somhederne har mulighed for at overholde reglerne, og de tilsynsførende kan udføre et godt stykke arbejde.
- Det er meget vigtigt, at de tilsynsførende ikke kun har tid til at gå på tilsynsbe-søg, men også til at følge med i de mange nye regler og i øvrigt at opdatere deres kompetencer, siger Kirsten Jacobsen, fødevarechef i DSK.
Derudover er det vigtigt, at også Fødevarestyrelsens kontorer i Mørkhøj har de fornødne ressourcer. Medarbejderne her har en meget vigtig funktion, som også har stor betydning. Fødevarestyrelsen skal besidde den største kompetence på området, og mange spørgsmål fra både virksomheder, fødevareregioner og bran-cheforeninger lander på et skrivebord i Mørkhøj. DSK har de sidste år oplevet, at medarbejderne ikke har den fornødne tid at behandle klagesager og spørgsmål vedrørende lovgivningen og håber derfor, at nogle af de nye ressourcer kommer Fødevarestyrelsens hovedkontor til gode.
Yderligere oplysninger kan fås hos fødevarechef Kirsten Jacobsen, tlf. 39 62 16 16, mobil 20 43 56 25.
DSK repræsenterer 1.300 købmandsejede supermarkeder, nærbutikker, minimarkeder og convenience-butikker i kæder som f.eks. Spar, SuperBest, Aktiv Super, Merko, Focus, Rema 1000, 7-Eleven, Løvbjerg, Alta, ABC Lavpris og Dagrofa S-Engros. Læs mere på www.dsk.dk.
Information om DSK - De Samvirkende Købmænd
Vi passer godt på de danske købmænd.
Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.
Medlemskredsen omfatter ca. 1.500 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og REMA Distribution.
I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.
Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd
Bureaukrati koster dagligvarebutikker over 1,3 milliarder kroner årligt16.7.2025 06:32:08 CEST | Pressemeddelelse
En ny analyse viser, at dagligvarehandlen i Danmark hvert år bruger mere end 1,3 milliarder kroner på bureaukrati. Nogle af de penge kunne være brugt på udvikling, bedre kundeoplevelser og lavere priser.
Kun fire ud af ti danskere har et nødlager – trods myndighedernes opfordring15.7.2025 07:54:03 CEST | Pressemeddelelse
For over et år siden udsendte myndighederne en klar opfordring til alle danskere: Hav et nødberedskab, så du og din husstand kan klare jer i tre døgn uden strøm, vand eller internet. Alligevel viser en ny undersøgelse fra Norstat, foretaget for De Samvirkende Købmænd (DSK), at kun 40 pct. af befolkningen rent faktisk har taget anbefalingen til sig.
Aftale om Dankort er et vigtigt skridt for billige betalinger i Danmark26.6.2025 14:20:09 CEST | Pressemeddelelse
De Samvirkende Købmænd (DSK) glæder sig over den politiske aftale om Dankortets fremtid, som netop er blevet indgået mellem regeringen og en bred kreds af Folketingets partier.
Milliardhandel over grænsen dræner dansk økonomi20.6.2025 12:40:52 CEST | Pressemeddelelse
Danskernes grænsehandel med dagligvarer når nye højder. Ifølge De Samvirkende Købmænds (DSK) seneste analyser beløb grænsehandlen med dagligvarer sig i 2024 til mere end 9 mia. kroner. Det svarer til et omfattende økonomisk tab for Danmark – både i mistede skatteindtægter og tabte arbejdspladser.
Grænsehandlen buldrer frem: Danskernes indkøb i udlandet vokser markant11.6.2025 07:23:31 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Norstat viser, at næsten to ud af tre danskere (64 pct.) har købt dagligvarer i Tyskland det seneste år, mens mere end hver tredje (36 pct.) har lagt vejen forbi Sverige for at fylde bagagerummet. Det er en markant stigning i forhold til 2024 – og det lægger pres på både danske butikker og statens skatteindtægter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum