Mange skader på bygninger kan undgås med korrekt skybrudssikring
Det er vigtigt, at en ejendomsejer får anvist den rigtige løsning fra rådgivere og håndværkere til at sikre deres bygninger mod skybrud. To nye vejledninger fra Teknologisk Institut giver nu anvisninger til forskellige mulige løsninger til at sikre ejendomme mod indtrængende vand - både fra monsterregn og fra forurenet vand, som ved skybrud strømmer ind i for eksempel kældre fra overbelastede kloakker.
- Ved vores gennemgang af ejendomme har vi set en række tilfælde, hvor ejendomsejere har skybrudssikret uhensigtsmæssigt - nærmest i panik. Meget af det, der er udført som klimasikring af bygninger, virker ikke og er ofte heller ikke lovligt. Der bliver heller ikke altid valgt den mest enkle og billige løsning til at sikre bygninger mod monsterregn, siger seniorkonsulent Inge Faldager fra Teknologisk Institut.
I det sidste år har hun gennemgået knapt 30 beboelsesejendomme og kommunale bygninger i København som forarbejde til to nye vejledninger.
Som eksempler på uhensigtsmæssige forsøg på skybrudssikring nævner Inge Faldager blandt andet for høje kanter ved lyskasser og kældernedgange samt kanter/volde foran indgangsdøre. Kanterne kan bl.a. gøre adgangen vanskelig for gangbesværede. I forhold til at sikre mod indløb af kloakvand fra overbelastede kloakker nævner hun, at bygningsejere af etageejendomme for eksempel har forsøgt at sikre mod at få kloakvand ind i kælderen ved at sætte en højtvandslukker på stikledningen ind til ejendommen. Men det er ulovligt og kan resultere i oversvømmelse med ejendommens eget spildevand.
- Ejerne har selvfølgelig ikke gjort det af ond vilje, men af uvidenhed. De to nye anvisninger til håndværkere og rådgivere indeholder en bred vifte af løsninger og er forsynet med billeder og praktiske beskrivelser af korrekte former for klimasikring. Vi håber, de kan forhindre at folk spilder penge på ulovlige eller dårlige løsninger, siger Inge Faldager.
Anvisningerne - Skybrudssikring af bygninger og Kælderoversvømmelser, Sikring mod opstigende kloakvand - offentliggøres i forbindelse med en konference om skybrudssikring af bygninger den 11. september på Teknologisk Institut. Materialet kan downloades her.
http://www.teknologisk.dk/skybrudssikring-af-bygninger/32536?cms.query=skybrudssikring
Projektet er støttet af Realdania, Forsikring og Pension samt en række boligselskaber, herunder KAB, Boligforeningen 3B, Gentofte Ejendomme, Teknik og Miljø, Ejendomscenteret Gladsaxe Kommune og Københavns Kommune Center for Byggeri.
Yderligere oplysninger:
For at se dette indhold fra tout-user-store.s3.amazonaws.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.Seniorkonsulent Inge Faldager, Teknologisk Institut, if@teknologisk.dk tlf: 7220 2296
For at se dette indhold fra tout-user-store.s3.amazonaws.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.eller centerchef Ulrik Hindsberger, uhi@teknologisk.dk , tlf: 7220 2285
Teknologisk Institut er et innovativt forsknings- og rådgivningsinstitut, der udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Nyt initiativ baner vejen for mindre lattergasudledning i landbruget22.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
SmartField, et nyt 134-millioners innovationsinitiativ, åbner testfacilitet ved Hadsten 14. maj. SmartField skal sætte en ny global standard for mere præcise opgørelser af klimagassen lattergas ved at teste og dokumentere løsninger til at reducere landbrugets udledning. Målet er at nedbringe udledningen med op til 30 procent gennem omfattende målinger, innovative løsninger og nye opgørelsesmetoder.
21 millioner til elektrificering af cementproduktion skal reducere CO2-udledning4.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningsprojekt vil udvikle elektriske opvarmningsteknologier til cementindustrien, hvor målet er at reducere industriens CO2-udledning.
Dansk teknologi skal sikre vand til fremtidens industri3.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
19 millioner kroner skal i det ambitiøse fyrtårnsprojekt Vandternativet udvikle ny vandteknologi, der sikrer industrien brugbart vand uden at belaste grundvandsressourcerne.
Dansk elektronikbranche skal reducere ressourcespild gennem cirkulær produktion31.3.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske elektronikvirksomheder får nu hjælp til at arbejde mod at reducere ressourceforbrug og CO2-udledning med op til 30 procent gennem nye cirkulære løsninger. Målet er at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig elektronikproduktion.
Danskerne skal sikres bedre mod Legionella i brugsvandet28.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde skal dokumentere løsninger mod Legionella i danske brugsvandsinstallationer og samtidig sikre lavt energiforbrug. Nye EU-krav om energieffektivitet kan utilsigtet skabe bedre vækstbetingelser for legionellabakterier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum