Dansk konkurrenceevne viser tegn på opsving ifølge World Economic Forum
I rapporten forklares den danske udvikling med en stram finanspolitik og en vis forbedring af lånemuligheder. Et andet positivt træk er selve karakteren af vores konkurrenceevne.
Vi konkurrerer ikke på pris, men på unikke produkter og processer. Samtidig har vi et fleksibelt arbejdsmarked, med en stærk IKT infrastruktur, hvilket styrker vores position som avancerede underleverandører.
Teknologisk Institut er World Economic Forums danske partner, og Centerchef Hanne Shapiro, som står bag den danske del af rapporten, glæder sig over, at det nu synes at gå den rigtige vej, men mener samtidig, at fremskridtet er skrøbeligt - også set i lyset af de seneste økonomiske væksttal:
- Det er godt at se, at vores samlede innovationsevne er i top, at vi har en forbedret makroøkonomi, og at vi ligger pænt hvad angår virksomhedernes evne til at udnytte teknologi. Til gengæld kan vi gøre langt mere for at fremme teknologisk innovation gennem internationalt teknologisamarbejde og ikke mindst gennem offentlige-private samarbejder. Det vil også kunne øge mulighederne for at komme ind på nye markeder. Hvis den positive udvikling skal fastholdes, så er det afgørende, at vi får sat yderligere fokus på lånemuligheder for SMVerne, og at vi fortsat holder fokus på reformer.
Der er ikke én model for succes, men nogle af de forhold som går igen, i de lande der ligger i top, er adgang til risikovillig kapital, virksomhedernes investeringer i F&U, teknologisk innovationsevne samt en kultur der tiltrækker talent. Rapporten viser også, at høje skatter hæmmer konkurrenceevnen, men det forhold gør sig dog gældende for alle landene i top ti - og ikke bare for Danmark.
Schweiz topper ranglisten for sjette år i træk. Også Singapore beholder deres plads som nr. to. USA har forbedret sin konkurrenceevne for andet år i træk, hvilket bringer dem to pladser op til en tredjeplads. Finland og Tyskland falder begge en enkelt plads til henholdsvis nummer fire og fem.
Vores naboer i Sverige falder hele fire pladser ned til en tiendeplads - hvilket dog fortsat gør dem til en af de ti mest konkurrencedygtige økonomier i verden.
Teknologisk Institut har med data fra undersøgelsen lavet en interaktiv grafik, som du kan prøve nedenfor. vedhæftet er også en kort præsentation af rapportens hovedpunkter, samt et link til den fulde rapport.
Yderligere oplysninger: Centerchef Hanne Shapiro, mobil 7220 1415,
chefkonsulent Stig Yding Sørensen, mobil 7220 2704
Kommunikationsafdelingen kan også kontaktes på 72203007 eller 72202769.
I november 2014 afholder World Economic Forum Global Summit, hvor strategien for Davos 2015 fastlægges. Her medvirker Teknologisk Institut også!
Teknologisk Institut er et innovativt forsknings- og rådgivningsinstitut, der udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 2769 / 7220 3007 - eller kommunikation@teknologisk.dk
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Nyt initiativ baner vejen for mindre lattergasudledning i landbruget22.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
SmartField, et nyt 134-millioners innovationsinitiativ, åbner testfacilitet ved Hadsten 14. maj. SmartField skal sætte en ny global standard for mere præcise opgørelser af klimagassen lattergas ved at teste og dokumentere løsninger til at reducere landbrugets udledning. Målet er at nedbringe udledningen med op til 30 procent gennem omfattende målinger, innovative løsninger og nye opgørelsesmetoder.
21 millioner til elektrificering af cementproduktion skal reducere CO2-udledning4.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningsprojekt vil udvikle elektriske opvarmningsteknologier til cementindustrien, hvor målet er at reducere industriens CO2-udledning.
Dansk teknologi skal sikre vand til fremtidens industri3.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
19 millioner kroner skal i det ambitiøse fyrtårnsprojekt Vandternativet udvikle ny vandteknologi, der sikrer industrien brugbart vand uden at belaste grundvandsressourcerne.
Dansk elektronikbranche skal reducere ressourcespild gennem cirkulær produktion31.3.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske elektronikvirksomheder får nu hjælp til at arbejde mod at reducere ressourceforbrug og CO2-udledning med op til 30 procent gennem nye cirkulære løsninger. Målet er at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig elektronikproduktion.
Danskerne skal sikres bedre mod Legionella i brugsvandet28.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde skal dokumentere løsninger mod Legionella i danske brugsvandsinstallationer og samtidig sikre lavt energiforbrug. Nye EU-krav om energieffektivitet kan utilsigtet skabe bedre vækstbetingelser for legionellabakterier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum