Energistyrelsen

11 projekter får tilsagn om tilskud til at øge viden om energifællesskaber og informere om vedvarende energiløsninger

Del

Den 14. oktober 2022 udløb fristen for at søge om tilskud fra puljen til lokale energifællesskaber m.v.. 17 projekter har søgt om i alt 8,8 mio. kroner.

Puljen til lokale energifællesskaber m.v. har til formål at støtte informationsprojekter, der kan udbrede information, der kan bidrage til udviklingen af vedvarende energiløsninger. Den har også til formål at støtte større projekter, der kan udvikle fælles løsninger til etablering, organisering, drift og finansiering af energifællesskaber lokalt, og som kan øge viden om energifællesskaberne.

Til disse formål var der afsat i alt 4 mio. kr. i puljen for finansåret 2022. Der er med den ansøgte støtte på 8,8 mio. kr. dermed ansøgt om ca. to gange puljens størrelse.

Vil evaluere på puljen til foråret

Der var afsat 1 mio. kr. til delpuljen for informationsprojekter, og der blev modtaget i alt fem ansøgninger til delpuljen. Disse projekter har fået tilsagn for i alt 584.000 kr. De resterende 416.000 kr. blev overført til delpuljen til større projekter.

Delpuljen til større projekter modtog i alt 12 ansøgninger, hvoraf seks ansøgninger var fyldestgørende. De blev indbyrdes rangeret i forhold til kriterierne og den objektive pointmodel fastsat for større projekter, hvorefter tilsagn for i alt 3.416.000 kr. er meddelt i den rækkefølge, pointgivningen havde fastlagt.

Fem ansøgninger til delpuljen til større projekter blev afvist som ufyldestgørende, da obligatoriske krav til ansøgningen ikke var opfyldt af ansøgerne.

Én ansøgning til delpuljen til større projekter har fået afslag, da projektorganisationen bag ansøgningen ikke opfyldte betingelserne for at søge delpuljen.

Energistyrelsen vil i foråret 2023 evaluere på puljen til lokale energifællesskaber m.v.. Puljen forventes herefter at åbne igen i andet halvår af 2023, hvis bevillingen til puljen videreføres på finansloven for 2023.

Læs mere om puljen og se, hvilke projekter der modtog tilsagn fra puljen i 2022 her

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Energistyrelsen udgiver ny drejebog for fossilfri spidslast for at fremme fossilfrie løsninger i fjernvarmesystemet20.1.2023 10:11:46 CET | Nyhed

Energistyrelsen har fået udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Drejebogen skal øge viden om fossilfri spidslast i små og mellemstore fjernvarmeselskaber for at fremme udrulningen af de fossilfrie løsninger. I drejebogen kan fjernvarmeselskaber, bestyrelser og kommuner finde inspiration til, hvordan de kan optimere deres spidslastforbrug og implementere fossilfrie spidslastteknologier i deres fjernvarmesystem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum