Furesø Kommune

107 borgere vaccineres på lokalt vaccinationscenter

Del

Furesø Kommune kunne onsdag den 17. februar uddele vaccination inden for kommunens egne grænser. På Skovgården i Værløse fik en særlig gruppe af hjemmeboende borgere over 65 det første stik af to med vaccination mod corona. Trygge rammer, kendt personale og en rolig atmosfære erstattede dermed lang transporttid, mange skift og ventetid.

Furesø er godt igennem vaccinationerne på kommunens plejehjem. Det betyder, at der nu også er skub i opgaven med at vaccinere udvalgte hjemmeboende borgere over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje, og som har behov for hjælp til transporten.

Da regionen gav mulighed for at etablere lokale pop-up vaccinationscentre til denne målgruppe, slog kommunen til. Det betød, at en furesøborgere onsdag kunne få første stik i egen kommune.

”Når vi kører borgere til de store vaccinationscentre skal flere køre sammen, og der er der ofte ventetid på selve vaccinationsstedet. På vaccinationsstedet vil borgerne ofte møde mange skift – de får stikket ét sted, men skal vente et andet sted. Det kan opleves stressende for denne gruppe borgere. Vi glædede os over at kunne give dem en god oplevelse i nogle trygge og i kendte rammer”, fortæller Merete Lindvig Harrig, centerleder på Aktivitetscentret Skovgården.

De fleste borgere blev hentet på deres hjemmeadresse og kørt til Skovgården. En sundhedsfaglig medarbejder fulgte med borgerne. Men de første gæster onsdag havde ikke langt – de 16 borgere kom nemlig fra Skovgårdens boliger.

Matilde Powers, formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv (A), ser også muligheden for at vaccinere lokalt som et stort plus:

”Det er vigtigt, at vi får givet vaccinen til de mest sårbare, hjemmeboende borgere på så omsorgsfuld en måde som muligt. Derfor er vi rigtig glade for, at regionen imødekom vores ønske om et pop-up-vaccinationscenter på Skovgården i Værløse. Her kunne borgerne sidde i samme stol i tyve minutter, og så kunne de komme hjem igen.”.

På Skovgården stod to praktiserende læger for vaccinationen, mens medarbejdere fra Hjemmeplejen hjalp borgerne tilrette.

Vaccinationscentret blev stablet på benene på kort tid. Foruden medarbejdere fra forvaltningen, Rehabiliteringscentret og Aktivitetscentret Skovgården deltog Furesø Hjemmepleje også i løsningen af opgaven.

Fakta

  • Pop-up vaccinationscentret var kun for borgere over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje, og som har behov for hjælp til transporten. I alt 136 borgere fik tilbuddet. En række havde allerede selv sørget for vaccine på anden vis – 107 fik derfor stikket på Skovgården.
  • Se status på vaccinationerne i Furesø: https://covid19.ssi.dk/overvagningsdata/vaccinationstilslutning
  • 20 kommuner har et pop-up vaccinationscenter i uge 7 (tirsdag til fredag) – 29 har fået tilbuddet.
  • Pop up-tilbuddet planlægges efter samme opgavefordeling, som vaccination på plejecentre. Det vil sige, at regionen leverer vacciner, farmakonomer, udstyr og værnemidler til vaccinatør mv. De praktiserende læger vaccinerer og registrerer. Kommunerne sørger for de praktiske rammer og transporten af borgere.
 

Kontakter

• Merete Harrig, 7216 4621, MLH@furesoe.dk i forhold til antal borgere, der skal vaccineres
• Matilde Powers, formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, map1@furesoe.dk, 7216 5646
• Christina Guldbrandt, chefkonsulent i Region H, presseenheden,
bodil.christina.guldbrandt.nielsen.01@regionh.dk, 2491 4241

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen4.3.2021 13:32:16 CETPressemeddelelse

Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum