Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

1.043 forslag til en ny klimalov

Del

På blot 26 dage har flere end tusind danskere indsendt konkrete forslag til, hvad en ny klimalov bør indeholde. I efteråret skal de mange forslag indgå i arbejdet med at udvikle en ny klimalov.

De mange forslag til en ny klimalov er indsamlet via hjemmesiden givklimaetlov.dk og på to borgermøder i henholdsvis Vordingborg og Viborg. Forslagene samles nu i en rapport, der offentliggøres og som skal indgå i den store folkehøring, der afholdes til efteråret. På den baggrund vil regeringen fremsætte forslag til en ny klimalov i næste folketingssamling.

”Det er fantastisk, at vi på få dage har modtaget 1.043 forskellige forslag til indholdet af en ny klimalov. Det viser, at danskernes engagement i klimaet er meget mere end blot et enkelt klik på en afstemning. Danskerne har meget på hjerte og mange gode ideer. Dem vil vi nu se nærmere på og bruge i arbejdet med at lave en ny og mere ambitiøs klimalov,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Klimavenlig adfærd optager danskerne

Danskernes engagement i klimaudfordringen handler ikke kun om en ny klimalov, men også om, hvordan vi som forbrugere selv kan leve mere klimavenligt. Det er et arbejde, der allerede er blevet igangsat med en bred dialog med relevante aktører om at understøtte forbrugerens valg af klimavenlig kost. Derudover har Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet udviklet et undervisningsmateriale til 6.-7. klasse om den grønne omstilling. Det skal alt sammen give en større viden om klimaudfordringen, og hvordan vi i fællesskab kan løse den.

Vi har modtaget flere forslag, der på forskellig vis handler om, hvordan vi kan blive bedre til at gøre det let at træffe det klimavenlige valg. Det er et arbejde vi allerede har påbegyndt, da vi som en del af Klima- og luftudspillet netop har afsat 24 mio. kr., der skal gøre det lettere at træffe det klimavenlige valg,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Fakta:

  • 1.043 borgere har indsendt et forslag til fremtidens klimapolitik og klimalov gennem hjemmesiden givklimaetlov.dk og ved to borgermøder
  • Forslagene bliver opsamlet i en rapport, der offentliggøres før sommerferien
  • Til efteråret afholdes en større folkehøring, der sammen med de mange bidrag skal danne grundlag for fremsættelsen af et forslag til en ny klimalov

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 22:37:04 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør klimamålet på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 21:48:45 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør det ambitiøse klimamål på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum