Haderslev Kommune

Haderslev Kommune får nyt tilbud til unge med angst og depression

Del
Haderslev Kommune er blevet udvalgt som pilotkommune i et projekt, der skal lære unge i alderen 15-25 år at tackle et liv med angst og/eller depression. Projektet starter i 2017.

Ud af et stort ansøgerfelt har Komiteen for Sundhedsoplysning valgt Haderslev Kommune som én ud af 10 pilotkommuner til at deltage i projektet LÆR AT TACKLE angst og depression for unge.

Med projektet ønsker Komiteen for Sundhedsoplysning at afprøve konceptet ”LÆR AT TACKLE angst og depression” blandt unge mellem 15 og 25 år, som har symptomer på angst eller depression. Formålet er at styrke de 15-25-åriges psykiske helbred, reducere symptomer på angst og depression og styrke deres motivation for uddannelse og arbejde, herunder forebygge frafald på ungdomsuddannelserne og styrke fastholdelse i arbejde.

Med deltagelse i projektet har Haderslev Kommune forpligtet sig til at afholde ét kursusforløb for 12-14 unge i 2017 og yderligere to i 2018.

Projektdeltagelsen forankres i afdelingen Sundhed og Forebyggelse, men gennemføres i et tæt og tværgående samarbejde med Jobcenter Haderslev, UU Haderslev og Netværkstedet ”Sporet.”

Preben Holmberg, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, ser frem til at følge projektet:

”Det er meget glædeligt, at Haderslev Kommune er blevet udvalgt som pilotkommune. Vi glæder os særligt over det tværfaglige samarbejde, som har gjort det muligt at indgå i projektet. Der er tale om samarbejdsparter, der hver især har stor viden om og kendskab til en sårbar gruppe borgere. Projektet giver os en unik mulighed for at samle og udnytte denne viden til gavn for de unge.”

Om LÆR AT TACKLE
Haderslev Kommune har siden 2010 tilbudt LÆR AT TACKLE-kurser til voksne borgere. LÆR AT TACKLE-kurserne er holdforløb med det fælles formål at give borgerne redskaber til at mestre problemer i hverdagen for derigennem at øge deres livskvalitet.

Konceptet er udviklet af Stanford University.

De øvrige pilotkommuner er Skanderborg, Allerød, Roskilde, Odense, Frederiksberg, Skive, Halsnæs, Køge og Frederikshavn.

Kontakter

Lene Borg Hansen,
Koordinator LÆR AT TACKLE
telefon 60 14 36 39

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye