Fødevarebanken

100.000 måltider til Danmarks mest udsatte

Del

På trods af smitterisikoen arbejder frivillige i de danske hjælpeorganisationer ufortrødent videre for at hjælpe de mest udsatte i Danmark. Det arbejde bakker Danish Crown nu op om ved at donere 100.000 måltider til fire sociale organisationer.

Danish Crown fylder FødevareBankens biler op med 100.000 måltider til socialt udsatte.
Danish Crown fylder FødevareBankens biler op med 100.000 måltider til socialt udsatte.

I en tid, hvor der mere end nogensinde før er brug for sammenhold, er der endnu mere brug for hjælp til de mest udsatte grupper i det danske samfund. Derfor donerer Danish Crown nu i alt 100.000 måltider til Blå Kors, Kirkens Korshær, Frelsens Hær og KFUM’s Sociale Arbejde, som distribueres med hjælp fra FødevareBanken.

- Vi er meget taknemmelige. Det er en virkelig flot donation, som helt bestemt kan mærkes både på bundlinjen og hos de udsatte, som får direkte gavn af gaven. Det har stor betydning, hver gang private virksomheder er med til at tage et socialt ansvar, som Danish Crown gør her. Når vi skal bruge færre penge på mad, kan vi bruge flere penge på andre indsatser, siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

- En meget stor del af vores sociale arbejde for de mest udsatte mennesker i Danmark kredser om mad og måltider. Også i denne tid, hvor vi blandt andet kører ud med ugepakker og måltidskasser til udsatte og fattige børnefamilier. Vi har også take away-varmestue i mange byer, hvor vi giver madpakker og omsorg til mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug, ensomhed og psykisk sygdom. Vi er glade for og stolte af, at Danish Crown støtter vores indsats, siger chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Selv om Danmark på mange måder er et lille land, så er det er en kæmpe opgave at håndtere og fordele 100.000 måltider til varmestuer og organisationernes lokale afdelinger over hele landet. Den opgave har Fødevarebanken påtaget sig, da de i forvejen indsamler og distribuerer fødevarer til de fire sociale organisationer.

- For os i FødevareBanken er det en stor glæde, at Danish Crown stiller op med hjælp til socialt udsatte i Danmark. 100.000 måltider er meget, så det vil række langt ude på væresteder, sociale cafeer og nødherberger over hele landet, hvor vores frivillige leverer mad. Vi har kapacitet til at håndtere fødevarer i store mængder og med kort varsel, og derfor hilser vi det velkomment, når fødevareproducenter henvender sig til os med ekstra hjælp i disse uger, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.

- Alle i Danish Crown er engagerede i at bidrage til at sikre, at den igangværende sundhedskrise ikke udvikler sig til en fødevarekrise. Det gælder lige fra landmanden og slagteriarbejderen til medarbejderne på vores fabrikker og kontorer, og med de fire hjælpeorganisationer og Fødevarebankens indsats, er det muligt for os at gøre noget for nogle af mest udsatte borgere i Danmark. Der er tale om samfundsgrupper, som i forvejen har det svært, og som i Corona-krisen møder yderligere vanskeligheder på livets vej. Dem vil vi gerne hjælpe med 100.000 måltider, siger Mike Sauerberg, der er landedirektør i Danish Crown Foods, som bl.a. står bag Tulip, GØL, Steff Houlberg, MOU og Den Grønne Slagter.

Mike Sauerberg er meget imponeret over hjælpeorganisationernes sammenhold og de kræfter, som deres medarbejdere og ikke mindst tusindvis af frivillige ligger i at hjælpe dem, der har mest brug for det. Det bliver op til hjælpeorganisationerne selv at vælge de produkter og færdigretter, de vil bruge i deres arbejde, da det er den bedste vej til at sikre en effektiv hjælp. Det kan eksempelvis være Steff Houlberg-pølser, MOU-supper og færdigretter som boller i karry og gule ærter.

- I Frelsens Hær er vi utroligt taknemmelige for den flotte donation af måltider fra Danish Crown. Det er en svær tid for Danmarks udsatte, og vi har måttet tilpasse vores hjælp til situationen. Med denne donation håber vi at kunne hjælpe både hjemløse samt udsatte familier endnu mere. Den hjemløse kan jo ikke gå hjem, men har stadig brug for mad. Men udsatte familier er også sat i en meget vanskelig situation, og vi ønsker at bruge en del af donationen til akuthjælpspakker med mad til disse familier. Her vil donationen fra Danish Crown gøre en uvurderlig forskel for de udsatte i Danmark, siger Lars Lydholm, der er informations- og forvaltningschef i Frelsens Hær.

- Måltiderne fra Danish Crown vil gøre en markant og mærkbar forskel for sårbare mennesker der har svært ved at få en hverdag til at hænge sammen med mad og fornødenheder. Ikke alene kan hjemløse, psykisk sårbare, ensomme og andre udsatte mennesker få et solidt og nærende måltid mad. Måltiderne vil også skabe samtale og nærvær – om end det er vanskeligt under coronakrisen. Men selv et smil, en kort ordveksling eller en walk-and-talk i forbindelse med måltidet gør livet lettere i en svær tid, siger Morten Skov Mogensen, generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde.

Ud over de 100.000 måltider donerer Danish Crowns webshop, DYRBAR.dk, yderligere et måltid til hver af de fire hjælpeorganisationer for hver ordre, der tikker ind i april måned.

Yderligere oplysninger:

KFUM’s Sociale Arbejde: Morten Skov Mogensen 29 24 10 68 www.kfumsoc.dk

Frelsens Hær: Lars Lydholm 28 14 94 72 www.frelsenshær.dk

Blå Kors: Thomas Røddik Korneliussen 26 20 20 46 www.blaakors.dk

Kirkens Korshær: Jeanette Ellen Bauer 52 88 18 00 www.kirkenskorshaer.dk

FødevareBanken: Karen-Inger Thorsen 23 40 89 51 www.foedevarebanken.dk

Danish Crown: Jens Hansen 51 60 07 20 www.danishcrown.dk

Kontakter

Billeder

Danish Crown fylder FødevareBankens biler op med 100.000 måltider til socialt udsatte.
Danish Crown fylder FødevareBankens biler op med 100.000 måltider til socialt udsatte.
Download

Information om Fødevarebanken

Fødevarebanken
Fødevarebanken
Birkedommervej 31, 2. sal
2400 Købehavn NV

https://foedevarebanken.dk/

FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark. 

FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.

Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum