100.000 har registreret deres behandlingsønsker på sundhed.dk
Det vakte stor debat i medierne, da det for nylig kom frem, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet ønsker at gennemføre en lovændring, som giver habile borgere, som er fyldt 60 år, mulighed for digitalt at fravælge genoplivningsforsøg – uanset om de er syge eller ej.
Men allerede i dag kan man som borger udfylde et digitalt behandlingstestamente på sundhed.dk, hvis man er i et sygdoms- og behandlingsforløb. I behandlingstestamentet kan man tage stilling til, om man ønsker, lægerne forsøger genoplivning, hvis man får et hjertestop.
Behandlingstestamentet træder kun i kraft, hvis man ikke længere selv er i stand til at tage stilling til ens behandling. Det er altid lægen, der vurderer, om en person er i en tilstand, hvor behandlingstestamentet skal træde i kraft.
Stor tilslutning
I årets tre første måneder er antallet af registrerede behandlingstestamenter vokset med 5281, så der nu er mere end 100.000 registreret hos Sundhedsdatastyrelsen, der står for at håndtere det elektroniske register.
”Når 5000 borgere i løbet af tre måneder har oprettet et behandlingstestamente, tyder det på, at der er en gruppe af danskere, der gerne selv vil være med til at bestemme over deres sidste tid. Derfor giver det god mening, at politikerne har valgt at udvide muligheden, så folk over 60 år også kan fravælge genoplivningsforsøg, selv om de ellers er raske,” siger sundhed.dk’s bestyrelsesformand Lars Gaardhøj.
Hvis lovændringen om fravalg af genoplivning bliver gennemført bliver det muligt at registrere sit ønske på sundhed.dk.
Fakta behandlingstestamente:
- Kan oprettes digitalt på sundhed.dk
- Antal registrerede behandlingstestamenter pr. 31. december 2022: 97.829
- Antal oprettede behandlingstestamenter i 2023 (fra januar-marts): 5281
- Man skal være fyldt 18 år for at oprette et behandlingstestamente
- Et behandlingstestamente kan altid tilbagekaldes.
Nøgleord
Kontakter
Hanne DegnbolKommunikationskonsulentKommunikation og Brugere
Tlf:31 71 99 74hde@sundhed.dkBilleder
Links
Information om sundhed.dk
Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.
Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk
Forny recepter og få overblik over din medicin i MinSundhed-appen7.11.2024 14:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når appen Medicinkortet om kort tid lukker, skal de mange brugere vænne sig til at finde deres medicinoplysninger andre steder. Det kan de allerede nu i sundhed.dk’s app MinSundhed, hvor de også har adgang til blandt andet prøvesvar, aftaler og journaler.
Tilliden til offentlige digitale løsninger som sundhed.dk vokser31.10.2024 14:04:52 CET | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at selv om Danmark i forvejen ligger i top som et af de mest digitaliserede lande, stiger danskernes tillid til offentlige digitale løsninger fortsat.
Medicin-oplysninger holder flyttedag1.10.2024 09:23:04 CEST | Pressemeddelelse
Medicinkort-appen lukker i 2025, men oplysningerne forsvinder ikke. I dag flytter de ind i Min Læge-appen og snart i MinSundhed-appen.
Digital hjælp til unge med psykiske vanskeligheder18.9.2024 14:45:35 CEST | Pressemeddelelse
Sundhed.dk kommer til at danne rammen for en digital platform, der skal være med til at løfte hjælpen til børn og unge med psykiske vanskeligheder, så den bliver koordineret bedre, og de unge selv og deres familier lettere kan finde rundt i systemet.
Journaler fra praktiserende læger kommer på sundhed.dk16.9.2024 10:44:14 CEST | Pressemeddelelse
Det er et stort skridt for borgerne, for deres pårørende og for læger i andre dele af sundhedsvæsenet, at der nu bliver åbnet for, at man kan se sin journal fra sin praktiserende læge på sundhed.dk.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum