Næstved Kommune

1000 flere ledige skal ud i virksomhederne i Næstved

Del

Næstved Erhvervsforening og Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget har 3. februar holdt et fælles dialogmøde, hvor de afstemte, hvad der skal til, for at flere arbejdssøgende kan få varigt fodfæste på arbejdsmarkedet. Der var enighed om, at mere samarbejde er vigtigt for at lykkes.

Næstved Erhvervsforening og Beskæftigelsesudvalget
Næstved Erhvervsforening og Beskæftigelsesudvalget

Det var oprindeligt Næstved Erhvervsforening, der havde inviteret sig selv på kaffe og en god snak om, hvordan de kan være med til at løfte Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalgets nye mål om, at mange flere skal gøres parat til arbejdsmarked på en virkelighedsnær måde i rigtige virksomheder

Helt præcist kan man i måltallene for beskæftigelsesplanen læse, at 1000 flere skal i virksomhedsrettet aktivering. Det svarer til 55% af Center for Arbejdsmarkeds samtlige aktiveringer. Målet er vigtigt, for i budgettet for 2020 skal kommunen spare mere end 25 millioner kroner. Det kan kun lykkes, hvis virksomhederne vil hjælpe flere ledige i beskæftigelse, og i den forbindelse er den enkelte lediges møde med virkeligheden centralt.

Det er helt afgørende, at flere arbejdssøgende hurtigere kommer ud og møder virkeligheden i virksomhedernegerne gennem nogle af de mange ordninger, kommunen kan tilbyde. Det gælder især de arbejdssøgende, som er et stykke væk fra et rigtigt job. Derfor er det vigtigt, at vi skruer op for en endnu tættere dialog med virksomhederne i kommunen. Heldigvis er rigtig mange lokale virksomheder virkelig gode til at åbne døren for mennesker, som skal have lidt ekstra eller anderledes hjælp. For eksempel kunne vi jo se, at der var mere end 200 deltagere, da vi uddelte vores sociale pris, fortæller formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget Anette Brix.

På samme side af mødebordet sidder formand for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen, han er ligesom Anette glad for en tættere dialog.

- Mange af vores medlemmer har brug for arbejdskraft, og vi vil gerne være med til at løfte det samfundsansvar at hjælpe flere til at blive selvforsørgende. Men det er klart, at det kræver, at Næstved Kommune også styrker deres virksomhedsrettede indsats. Skal vi have flere i forskellige former for praktikker kræver det, at Jobcentrets konsulenter kender virksomhederne, så de kan matche krav og behov med mennesker, der har en mulighed for at få succes. Jobcentret skal også hurtigt kunne træde til, hvis der opstår problemer, der skal løses for den enkelte ledige, afslutter Torben Johansen.

Mødet mellem Næstved Erhvervsforening og Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget var så vigtigt for begge parter, at man skiltes og gav hånd på at mødes igen for at følge op.Flere initiativer kom på bordet, og dem vil der nu blive arbejdet videre med at konkretisere i fællesskab - blandt andet rekrutteringslister og virksomhedsbesøg.

Kontakter

Anette Brix, formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, tlf. 2097 4407
Torben Johansen, Formand for Næstved Erhvervsforening, tlf. 3122 9180

Billeder

Næstved Erhvervsforening og Beskæftigelsesudvalget
Næstved Erhvervsforening og Beskæftigelsesudvalget
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

3. årgang på Susåskolen afd. Herlufmagle maler Dronningens fødselsdagsgave18.2.2020 12:46:27 CETPressemeddelelse

Hjemmelavede gaver er nu engang de bedste – derfor får Dronning Margrethe også en særlig en af slagsen, når hun her i foråret runder de 80. Landets kommuner er gået sammen om et kunstværk, som består af 98 malerier, kreeret af børn fra 3. klasse. I Næstved er børnene fra 3. årgang på Susåskolen afd. Herlufmagle udvalgt til det både ærefulde og kreative hverv. Det glæder de sig meget til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum