Haderslev Kommune

Økonomiudvalg indstiller, at direktør stopper i Haderslev Kommune23.4.2024 20:07:28 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har i dag besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med direktør for Børn og Kultur, Charlotte Veilskov, skal ophøre. Begrundelsen er, at økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktør Charlotte Veilskov kan lykkes med opgaven. Det er kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning i sagen. Charlotte Veilskov er fritaget for tjeneste, indtil kommunalbestyrelsen træffer beslutning på kommunalbestyrelsesmødet. Det er hensigten, at dette kan ske den 30. april 2024, idet en fratrædelsesaftale på det tidspunkt forhåbentlig er på plads. I perioden fra direktør Charlotte Veilskovs fritagelse for tjeneste og frem til, at kommunalbestyrelsen træffer beslutning i sagen, varetager kommunaldirektøren funktionen som direktør for Børn og Kultur.

Spildevandsledninger i Bevtoft undersøges for regnvand8.2.2024 09:29:52 CET | Pressemeddelelse

Lige nu er Provas i gang med at undersøge de offentlige spildevandsledninger i Bevtoft. Det sker med tv-inspektion, hvor man kigger efter utætte ledninger og dræn- og regnvandstilslutninger, der ikke er tilladte. Det sker, fordi Provas og Haderslev Kommune har konstateret ekstraordinært meget grund- og regnvand i de offentlige spildevandsledninger, som betyder, at der i perioder udledes spildevand fortyndet med regnvand via veje og grønne arealer videre ud i Gels Å.

Pressemeddelelse: Snublesten5.9.2023 11:09:01 CEST | Pressemeddelelse

I efteråret 2023 afholder Historie Haderslev tre arrangementer, hvor omdrejningspunktet er snublesten. Snublesten er oprindeligt et tysk kunstprojekt, der mindes ofrene for Holocaust. Projektet har siden bredt sig til flere steder i Europa herunder også Danmark. I dag mindes ofrene for nazismens forbrydelser med dette projekt. Snublestensprojektet er et meget konkret og bynært projekt idet en forgyldt brosten – snublesten – nedsættes i fortovet foran den sidst kendte adresse for offeret. På denne snublesten er udover personens navn også fødsels- og hvis dette vides - dødsdato indgraveret. Dermed bliver nazismens ofre tydeliggjort i bybilledet og forhåbentlig kan disse snublesten hjælpe med til at nazismens forbrydelser ikke bliver glemt og vække stof til eftertanke hos de forbipasserende.

H4CK D1N FORT1D – med AI21.8.2023 09:03:14 CEST | Pressemeddelelse

Til årets festuge i Trekantområdet sætter 5 kulturhistoriske institutioner sammen med digital kunstner og koder Andreas Refsgaard fokus på brugen af AI i formidlingen af fortiden. Det sker gennem 5 borgerinddragende workshop i Middelfart, Kolding, Fredericia, Haderslev og Vejle, hvor deltagerne får mulighed for at afprøve brugen af kunstig intelligens sammen med de lokale historiske fotosamlinger. På workshoppen skabes der nye imaginære billeder af fortiden, som indgår i fællesværket: ”Kunstige Øjeblikke”, der løbende vokser gennem hele festugen – og fredag den 1. september kan det samlede værk ses i alle 5 byer. I Haderslev kan udstillingen ses i von Oberbergs Hus i Slotsgade 22 fra d. 26. august – 3. september i museets åbningstider.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sidste
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye