Hedensted Kommune
Hedensted Kommune

Hedensted Kommune ligger i hjertet af Danmark - midt i det jyske vækstbånd. Herfra kan du nå 700.000 arbejdspladser på under en time eller nemt finde arbejdskraft til din virksomhed. For vi har adgang til noget af Danmarks bedste infrastruktur med motorveje, togforbindelser, havne og lufthavne i området. Vi er blandt Danmarks stærkeste erhvervskommuner og hjemsted for en lang række spændende, innovative virksomheder. Vi vægter liv og udvikling i hele kommunen højt og byder derfor på 31 levende lokalsamfund samt et væld af oplevelser ved Gudenåen, fjordene og Juelsmindehalvøens rene sandstrande. 

Efter tilsagn om millioninvesteringer: Butiksvinduerne fyldes med rekordfart i Juelsminde17.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere og flere butikker og restauranter åbner i øjeblikket i den lille østjyske havneby Juelsminde, der oplever stor interesse fra både erhvervsdrivende, gæster og investorer. Den forestående sommersæson og spændende udviklingsperspektiver i havne- og midtbyområdet lokker nu betydelige investeringer og gæster til byen, som er kendt for sine sandstrande og maritime miljø.

Mikkel Lindskov Petersen er ny direktør for Vækst, Teknik & Fællesskab i Hedensted Kommune20.3.2024 18:40:37 CET | Pressemeddelelse

Mikkel Lindskov Petersen, der oprindeligt er uddannet arkitekt, har som først planchef og siden konstitueret direktør spillet en vigtig rolle i at realisere Hedensted Kommunes vækstambitioner de senere år. Fra 1. april 2024 overtager han posten som direktør for Vækst, Teknik & Fællesskab og får dermed hovedansvaret for at drive en stor del af Hedensted Kommunes vækstdagsorden.

Flyttedag: Dit kulturelle forsamlingshus flytter ind på Juelsminde Rådhus7.3.2024 12:57:14 CET | Pressemeddelelse

Biblioteket i Juelsminde rykker i nye rammer. I løbet af de kommende måneder flytter Juelsminde Bibliotek sine aktiviteter fra Wedelsgade til Juelsminde Rådhus, hvor biblioteket får ny base i de kommende år. Det giver en række spændende muligheder for både bibliotek og borgere, og er samtidig med til at slanke kommunens bygningsmasse. Den nuværende biblioteksbygning bliver 1. maj overtaget af en lokal ejendomsudvikler, som ser et stort potentiale i Juelsminde.

Første gang i Danmark: Hedensted Kommune godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet4.3.2024 11:54:51 CET | Pressemeddelelse

Som de første landsbyer i Danmark har Hjortsvang og Rårup i Hedensted Kommune nu fået godkendt fjernvarmeløsninger i nystiftede andelsselskaber baseret på termonet efter bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Det betyder, at de to landsbyers nye andelsselskaber nu kan igangsætte processen med at søge billig finansiering til anlæggene, som muliggør udfasning af opvarmning med fossile brændstoffer i landsbyer, hvor traditionel fjernvarme ikke er en mulighed.

Hedensted Kommune og lokale virksomheder går forrest med grøn jordhåndtering21.12.2023 15:03:29 CET | Pressemeddelelse

Hedensted Kommune har indgået en aftale med et konsortium bestående af Kloster A/S, HM Entreprenør A/S og RGS Nordic A/S om lokal håndtering af ren jord fra de mange bygge- og udviklingsprojekter i Sydøstjylland. Aftalen rummer en række lovende perspektiver. Virksomhederne mindsker transportomkostninger og klimabelastning, men Hedensted Kommune får etableret et nyt kuperet landskab, som på sigt bliver til et rekreativt skovområde.

Kystsikring på vej: Mens højvande truer får Juelsminde kæmpe millionbeløb til at sikre kysten i fremtiden21.12.2023 07:08:32 CET | Pressemeddelelse

Statens pulje til kystsikring er netop blevet uddelt, og Juelsminde i Hedensted Kommune er årets helt store vinder. Næsten 38 mio. kr. er på vej til kyst- og højvandssikring i byen, der nu er kommet et afgørende skridt nærmere realisering. Ca. 1400 borgeres boliger og virksomheder vil blive sikret mod en såkaldt 100 års hændelse i 2073. Det svarer til, at der skal kunne håndteres en vandstand i kote 2,25 m. Projektet forventes færdigt i 2028.

Stor millioninvestering skal forløse potentialet i en af Danmarks mest populære turistbyer14.11.2023 14:12:24 CET | Pressemeddelelse

En ambitiøs udviklingsplan for Juelsminde by og havn, der hvert år tiltrækker mange tusinde sejlere og turister, kan nu realiseres. Det står klart efter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har bevilget 30 mio. kr. til planen, der omfatter sammenbinding mellem by og havn, havnetorv og strandpark ved Storstranden. Tiltagene skal gøre Juelsminde mere attraktiv for turister, tilflyttere og eksisterende borgere og bane vejen for flere private investeringer.

Innovativ jordhåndtering baner vejen for unik folkeskov og rent drikkevand10.11.2023 06:52:06 CET | Pressemeddelelse

Hedensted Kommune vokser. Det betyder, at der er behov for at kunne håndtere store mængder ren jord i de kommende år. Samtidig skal der plantes mere skov og drikkevandet skal beskyttes. Nu bliver de tre dele tænkt sammen i en samlet plan, der om få år skal resultere i en stor kuperet folkeskov vest for Hedensted by. Første skridt på vejen er et udbud af et ca. 200.000 m2 areal som kan lejes til bæredygtig jordhåndtering.

Opråb fra jyske vækstkommuner: Skævt udligningssystem koster os store millionbeløb og forringer borgernes velfærd7.11.2023 16:04:14 CET | Pressemeddelelse

Der er noget grundlæggende galt med udligningssystemet. Det mener borgmestrene i Favrskov, Hedensted, Holstebro og Rebild. Fire driftige, jyske vækstkommuner, som i dag har fremlagt deres sag for Folketingets Indenrigsudvalg. Borgmestrene vil have udligningssystemet, der hvert år omfordeler et stort milliardbeløb blandt danske kommuner, taget op til revision. Systemet skal være mere transparent, og fordelingen af midlerne skal rettes til.

Hedensted Kommune ligger i hjertet af Danmark - midt i det jyske vækstbånd. Herfra kan du nå 700.000 arbejdspladser på under en time eller nemt finde arbejdskraft til din virksomhed. For vi har adgang til noget af Danmarks bedste infrastruktur med motorveje, togforbindelser, havne og lufthavne i området. Vi er blandt Danmarks stærkeste erhvervskommuner og hjemsted for en lang række spændende, innovative virksomheder. Vi vægter liv og udvikling i hele kommunen højt og byder derfor på 31 levende lokalsamfund samt et væld af oplevelser ved Gudenåen, fjordene og Juelsmindehalvøens rene sandstrande. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye