Danske Gymnasieelevers Sammenslutning-logo

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) er en national, uafhængig elevpolitisk organisation. DGS repræsenterer landets 89.000 STX- HF- IB- og EB-elever og deres holdninger og understøtter elever og elevråd i deres elevdemokratiske arbejde.

Studerende kæmper fortsat imod SU-reform!7.5.2024 20:18:23 CEST | Pressemeddelelse

I morgen vedtager Regeringen sammen med Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at fjerne det fleksible SU-år. I protest mod det vil der på en række uddannelsesinstitutioner (se listen nederst) på tværs af ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i morgen tidlig være protester. Eleverne og de studerende vil ligesom Regeringen skærer i SU’en. Men modsat Regeringen som skærer i grundlæggende kernevelfærd, så vil de studerende nøjes med at skære i kage. Men det fleksible SU-år er ikke krymlen på toppen. Det er muligt som medie at tage forbi disse protester og tale med de protesterende og unge og andre studerende. Eleverne og de studerende protesterer fordi, at denne her nedskæring på tværs af uddannelsessektoren til at ramme de studerende som ikke går den lige vej i uddannelsessystemet. ”Det er de studerende som har en funktionsnedsættelse. Dem der vælger om undervejs eller dumper en eksamen. Og dem som ikke har den økonomiske opbakning hjemmefra der bliver hårdest ramt.

Elever fortsætter kampen: Gymnasierne skal rustes bedre til seksualundervisning5.2.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Seksualundervisning har været obligatorisk på gymnasierne siden august, men gymnasierne er ikke klædt ordentligt på til opgaven. Der mangler efteruddannelse og faste rammer, hvis seksualundervisningen skal lykkes på alle landets gymnasier. Sådan lyder det fra eleverne på to-året for strejken for seksualundervisning, hvor tusindvis af elever nedlagde undervisningen for at få seksualundervisning på skemaet.

Elevrådsforpersoner i åbent brev: Regeringen svigter landdistrikterne12.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Regeringen foreslår i deres finanslov at udkantsgymnasierne skal miste 0,5 mio. kroner fra årsskiftet. Det vil betyde konkrete forringelser på udkantsgymnasierne, der ikke længere ville kunne tilbyde det samme som gymnasierne i de større byer. Det er uacceptabelt for en regering, der siger den vil styrke landdistrikterne. Sådan skriver 22 elevrådsforpersoner i et åbent brev til regeringen.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) er en national, uafhængig elevpolitisk organisation. DGS repræsenterer landets 89.000 STX- HF- IB- og EB-elever og deres holdninger og understøtter elever og elevråd i deres elevdemokratiske arbejde.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye