Innovationsfonden-logo

Innovationsfonden

Innovationsfonden

Vi investerer i iværksættere, forskere og virksomheder, der skaber værdi for Danmark og nye løsninger på samfundets største udfordringer. 

  • Innovationsfonden
  • Europaplads 2, 4. sal
  • Europaplad Aarhus C

Intelligent monitorering af patienterne gøres smartere – og flyttes op til øret7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Innovationsfonden investerer knap 30 mio. kr. i et nyt privat-offentligt samarbejde, som skal sikre et trygt og effektivt forløb efter større operationer og under akut medicinsk sygdom. Løsningen er baseret på videreudviklinger af førende danske teknologier; dels af patientvenlig monitorering af vitale parametre fra øret og dels af et monitoreringssystem med intelligent fortolkning af vitale parametre.

VetInspector revolutionerer fjerkræinspektion for øget produktivitet og dyrevelfærd20.12.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Et nyt og banebrydende forsknings- og innovationsprojekt tager fat på at modernisere inspektionen af fjerkrækød med målet om at styrke dyrlægers indsats og præcisionsredskaber til sporing af dyresundhed og -velfærd. Projektet, der åbner op for præventive tiltag mod sygdom og forbedring af dyrevelfærden på landmandens niveau, modtager en investering på 9 millioner kroner fra Innovationsfonden

Nyt Internet of Things-projekt vil drage fordel af 3D-plasma-nanofremstilling2.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mere end 17 milliarder Internet of Things-enheder forventes at være forbundet inden 2030, og dette kræver betydelige ændringer inden for nanofremstilling for at opfylde behovene for meget høj volumen til en brøkdel af prisen for silicium-baserede enheder. Nyt projekt vil designe nyt nanofremstillingsudstyr og etablere forbedrede bearbejdningsmetoder, der kan aktivere et kæmpe markedspotentiale. Innovationsfonden har investeret 9,3 millioner kroner i projektet.

En af Europas største åbne kvantecomputere skal etableres på Niels Bohr Institutet24.10.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmark styrker sin infrastruktur i kvanteteknologiudvikling ved at etablere en kvantecomputer på Niels Bohr Institutet, hvor alle komponenter kan åbnes, undersøges og udvikles. Med sine 25 kvantebits bliver kvantecomputeren den hidtil største på dansk grund og en af få i samme størrelsesorden i Europa. Innovationsfonden har investeret 39,6 mio. kr. i projektet, der skal give dansk forskning og industri et forspring i forståelsen af teknologiens muligheder og begrænsninger.

’Kemisk fingeraftryk’ skal bidrage til at sikre fremtidens drikkevand20.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan lyde knastørt, men for at sikre fremtidens drikkevandsressource skal der standardisering til. Det er udgangspunktet for projektet AQUAPLEXUS, som skal udvikle et værktøj, der kan bidrage til at prioritere indsatser i forhold til at sikre kvaliteten af grund- og drikkevand. Værktøjet er baseret på en analysemetode, der kan finde stort set alle stoffer i en enkelt vandprøve.

Vi investerer i iværksættere, forskere og virksomheder, der skaber værdi for Danmark og nye løsninger på samfundets største udfordringer. 

  • Innovationsfonden
  • Europaplads 2, 4. sal
  • Europaplad Aarhus C
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye