Dansk Kulturinstitut-logo

Dansk Kulturinstitut

Dansk Kulturinstitut har siden 1940 arbejdet internationalt med udvikling af kunst-, kultur- og samfundsrelaterede projekter. Via kunst og kultur ønsker vi at fremme interkulturel dialog og forståelse på tværs af landegrænser. Det er vores vision at vise, at udveksling af kunst, kultur og viden kan bidrage til håndteringen af globale udfordringer og være med til at styrke FN’s Verdensmål. Vi har hovedkontor på Vartov i København og afdelinger og indsatser i de østlige nabolande, i Østersøregionen og de baltiske lande, Tyrkiet, Indien, Kina og Brasilien.

Dansk Kulturinstitut og Grundtvigsk Forum indgår samarbejde om at udbrede Grundtvigs tanker globalt30.5.2024 15:17:18 CEST | Pressemeddelelse

Man kan godt have dybe kulturelle rødder samtidig med, at man har udsyn og nysgerrighed på verden. Det er grundtanken i et nyt samarbejde mellem Dansk Kulturinstitut og Grundtvigsk Forum. Sammen har de planer om at udbrede Grundtvigs filosofiske tankesæt internationalt gennem workshops, undervisningsmateriale og foredrag. Første stop er Tyrkiet, hvor fokus er på børn og unge.

Internationalt gaming- og animationsprojekt engagerer unge fra det globale nord og syd i klimakampen27.5.2024 14:43:43 CEST | Pressemeddelelse

”Animated Engagement” er navnet på et nyt samarbejde mellem The Animation Workshop i Viborg og Dansk Kulturinstitut i Brasilien. Sammen har de udviklet et undervisnings- og udvekslingsforløb for danske og brasilianske studerende. Formålet er at engagere de unge i klimakampen gennem gaming, egenproducerede animationsfilm og brug af animation i undervisningssammenhænge. Projektet er støttet af GLOBUS – Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde med 1,2 millioner kr.

Dansk Kulturinstitut og Sisters Hope starter verdensturné i Kina24.4.2024 07:33:18 CEST | Pressemeddelelse

En af Danmarks mest anerkendte performancegrupper skal i tæt samarbejde med Dansk Kulturinstitut på en verdensturné. Scenen bliver dog hverken teatre, koncerthaller eller gallerier, men det åbne, offentlige rum. Her skal Sisters Hope udforske og udfolde deres samfundsvision om en mere sanselige og poetisk verden for øjnene af lokale beskuere. Første stop er Kina, hvor de gennemfører en 12 timer lang performativ vandring i området Aranya dér, hvor den kinesiske mur møder havet.

Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus i Kyiv fejrer 1-års jubilæum: ”Unge får julelys i øjnene over at kunne være et sted, hvor de kan tænke på noget andet end krigen”16.2.2024 12:47:10 CET | Pressemeddelelse

Den 18. februar fejrer ungdomshuset 1-års jubilæum. Med over 5000 besøgende er huset blevet en platform for demokratisk deltagelse, hvorfra forandringer skabes i samarbejde med de unge, fortæller ungdomshusets leder Julie Arnfred Bojesen, som er i gang med at udvide med endnu et ukrainsk-dansk ungdomshus i havnebyen Mykolaiv.

Dansk Kulturinstitut er nu til stede i Georgien: ”Vi viser, at vi vil dem”6.2.2024 10:14:14 CET | Pressemeddelelse

EU-kandidaterne Moldova, Ukraine og Georgien kæmper netop nu en eksistentiel kamp for retten til at bevare eller definere deres egen unikke kultur og identitet. I Georgien har kulturen været i rivende udvikling siden Sovjetunionens fald – og i dag støtter over 80 pct. af civilbefolkningen optagelse i EU. Nu styrker Dansk Kulturinstitut sin fysiske tilstedeværelse i hovedstaden.

Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus: Dansk Kulturinstitut og DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd udvider med ny ungeindsats i Mykolaiv12.12.2023 07:06:48 CET | Pressemeddelelse

Med en bevilling på fem millioner fra Udenrigsministeriet udvider Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus med et nyt mødested for unge og ungdomsorganisationer i Mykolaiv – den ukrainske by, som Danmark har forpligtiget sig særligt til at hjælpe med at genopbygge. Her skal ungdomsstedet og en række målrettede aktiviteter være en platform for unge, som ønsker at styrke det lokale civilsamfund og kulturliv. Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus’ indsats i Mykolaiv starter i januar 2024. Indsatsen skal drives af lokale ansatte i tæt samarbejde med Dansk Kulturinstitut og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Mere kultur og kreativitet i den grønne omstilling: Dansk Kulturinstitut skal stå i spidsen for nyt stort EU-program om bæredygtige byer2.11.2023 08:26:58 CET | Pressemeddelelse

Overgangen fra lineær til cirkulær økonomi går for langsomt. Det skal en ny stor indsats omkring Østersøen gøre noget ved. Med programmet ”Creative Circular Cities” skal Dansk Kulturinstitut sammen med 14 partnere være med til at fremme cirkulær økonomi og cirkulær livsstil i seks udvalgte byer i Danmark, Estland, Finland, Letland, Polen og Tyskland. Creative Circular Cities er støttet af EU’s Baltic Sea Interreg Program med fire millioner euro.

Dansk Kulturinstituts direktør skal stå i spidsen for verdensomspændende netværk af europæiske kulturinstitutter3.7.2023 15:25:01 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Kulturinstituts adm. direktør, Camilla Mordhorst er valgt som ny præsident for European Union National Institutes for Culture – også kaldet EUNIC. Det skete til generalforsamlingen i København 30. juni. EUNIC er et verdensomspændende europæisk netværk af kulturinstitutter- og organisationer, der siden 2006 har arbejdet for at styrke internationale relationer gennem kunst og kultur. Camilla Mordhorst bliver som præsident leder af netværkets øverste organ, der repræsenterer 39 kulturinstitutioner, som tilsammen har 136 afdelinger i over 100 lande.

Ny regional chef: Lizaveta Dubinka-Hushcha skal lede Dansk Kulturinstituts indsatser i de baltiske lande og omkring Østersøen1.5.2023 12:40:50 CEST | Pressemeddelelse

Fra 1. juni skal Lizaveta Dubinka-Hushcha stå i spidsen for Dansk Kulturinstitut i de baltiske lande og den øvrige Østersøregion. Lizaveta Dubinka-Hushcha kommer fra en stilling som lektor hos hhv. European Humanities University i Vilnius og Copenhagen Business School. Herudover er hun fungerende forkvinde for den dansk-belarusiske non-profit kulturorganisation Beladania.

Ungdomshus i en krigstid: Nu slår Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus dørene op i hjertet af Kyiv20.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

I ugen op til årsdagens for Ruslands fuldskala invasion af Ukraine åbnede Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus i Kyivs bymidte. Her skal huset tjene som et safe space og lyspunkt for Ukraines hårdtprøvede ungdom, der på mange måder skal tegne deres nations fremtid. Huset skal være samlingspunkt og mødested for alle de unge kræfter, som krigen for alvor har sat skub i. Her kan de koordinere deres frivillige indsats i genopbygningen af Ukraine, få støtte til deres projekter og øve sig i demokratiske praksisser.

Dansk Kulturinstitut genstarter aktiviteter i Indien og ansætter ny landechef4.1.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter en periode på lavt blus i kølvandet på pandemien vender Dansk Kulturinstitut nu tilbage til Indien. Den erfarne Indien-kender Bente Wolff er ansat til at stå i spidsen for afdelingen. Instituttets indsats i Indien har til formål at sikre stærke partnerskaber mellem den danske og indiske kultursektor samt bidrage til en nuanceret viden og samtale om det store sydasiatiske land.

Navnenyt: Camilla Mordhorst er ny vicepræsident for EUNIC Global29.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Kulturinstituts adm. direktør, Camilla Mordhorst, er udnævnt til vicepræsident for European Union National Institutes for Culture – også kaldet EUNIC Global. EUNIC er et europæisk netværk af kulturinstitutter- og organisationer, der siden 2006 har arbejdet for at styrke internationale relationer gennem kunst og kultur. Som vicepræsident indtræder Camilla Mordhorst i netværkets øverste organ, der repræsenterer 133 klynger i over 100 lande.

Ukrainske og danske kunstnere og kulturfolk går sammen for at støtte Ukraine6.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I påsken 2022 danner LiteraturHaus på Nørrebro rammen for festivalen ”Ukrainian Days”. I tre dage vil huset være fyldt med musik, teater, workshops, talks og ikke mindst et kunstmarked med unikke værker fra Danmark og Ukraine. Alle aktiviteter har til formål at indsamle penge til Ukraine og samtidig give gæsterne en mulighed for at fejre og udforske ukrainsk kultur. Bag festivalen er Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus, Poesiens Hus, LiteraturHaus og World Wide Words samt en række organisationer, virksomheder og enkeltpersoner, der på frivillig basis har arbejdet for at få festivalen op at stå.

Dansk Kulturinstitut har siden 1940 arbejdet internationalt med udvikling af kunst-, kultur- og samfundsrelaterede projekter. Via kunst og kultur ønsker vi at fremme interkulturel dialog og forståelse på tværs af landegrænser. Det er vores vision at vise, at udveksling af kunst, kultur og viden kan bidrage til håndteringen af globale udfordringer og være med til at styrke FN’s Verdensmål. Vi har hovedkontor på Vartov i København og afdelinger og indsatser i de østlige nabolande, i Østersøregionen og de baltiske lande, Tyrkiet, Indien, Kina og Brasilien.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye