Etisk Handel Danmark

Vi er en medlemsbaseret, landsdækkende organisation, der arbejder ud fra vores almennyttige formål om at fremme ansvarlig handel i de globale værdikæder.

Vores medlemmer består af virksomheder, erhverv- og brancheorganisationer, fagbevægelsen, civilsamfunds-organisationer og offentlige institutioner samt fonde.

Sidste års prisvinder: Vi har fået åbnet flere døre til leverandører med fokus på bæredygtighed30.10.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Verdens Bedste Indkøber-prisen gik sidste år til Sinatur Hotel og Konference for at inkorporere deres mål om ansvarlighed i samarbejdet med deres leverandører. Prisen har åbnet mange døre til leverandører, som ønsker at arbejde sammen med Sinatur om bæredygtighed. Frem til den 1. november kan man nå at indstille virksomheder eller organisationer – eller sig selv - til prisen Verdens Bedste Indkøber 2023.

Danske virksomheder går sammen om ansvarlig sojadyrkning i Brasilien12.9.2023 09:26:44 CEST | Pressemeddelelse

Det er nu lykkedes en række store danske virksomheder at gå sammen om fælles indkøb af ansvarlige sojakreditter i Brasilien. Med en fælles aftale vil virksomhederne støtte en ansvarlig produktion og beskytte den truede natur her og nu, samtidigt med i højere grad at gøre det muligt for virksomheder at købe certificeret soja. Det drejer sig om virksomhederne Arla, Rema 1000, Dagrofa, Coop, DLG og Danish Crown. Alle er medlem af ’Dansk Alliance for Ansvarlig Soja’ - en alliance faciliteret af Etisk Handel Danmark med støtte fra Udenrigsministeriet.

Alliance vil redde det blå spisekammer28.2.2023 05:50:00 CET | Pressemeddelelse

Den velsmagende tradition med nytårstorsk og den sprøde fiskefilet kan på sigt blive en mangelvare. Flere fisk i de danske farvande har det svært, og biodiversiteten under overfladen er presset. Derfor skal alliancen for bæredygtigt fiskeri og akvakultur hos Etisk Handel Danmark arbejde for at sikre mere bæredygtige bestande af havets dyr og planteliv – og ikke mindst sætte fokus på at få mere varieret "blå mad” på danskernes tallerkner, såsom tang og andre lokale fiskearter.

Etisk Handel Danmark vil hjælpe danske virksomheder i gang med due diligence4.1.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 10. januar lancerer Etisk Handel Danmark en version 2:0 af onlineguiden ’De 6 skridt’ om due diligence for menneskerettigheder, men fremover vil den også omfatte miljø og klima. En guide for danske virksomheder, der i stigende grad står overfor at skulle dokumentere deres samfundsansvar, og som navnet antyder, skal den hjælpe virksomheder til at komme i gang via seks skridt.

Tøj koster mere end penge15.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Vi danskere elsker at købe tøj. Faktisk køber vi i gennemsnittet tre gange mere tøj end resten af verden. Men vores forbrug har en pris, og vi skal undgå, at det er klimaet, miljøet og tekstilarbejderne, der betaler regningen. Derfor sætter Etisk Handel Danmark fokus på at fremme et mere ansvarligt forbrug og produktion af tøj. De fleste af os er godt klar over, at vi skal holde igen med oksekødet og undgå madspild, men der er et behov for, at vi får øjnene op for vores tøjforbrug. Vores globale forbrug af tøj er fordoblet fra år 2000 – 2014. Og antallet af gange, vi bruger tøjet, er ligeledes faldet i samme periode. Det er ikke en holdbar udvikling, og det er med til at sætte tekstilindustrien på EU's topscorer-liste over industrier med de største ressourceaftryk. Forbrugere mangler viden og hjælp til mere bæredygtigt tøjforbrug Hvis vi skærer ned på vores overforbrug af nyt tøj, kan der spares meget på egen pengepung, og i den grad også på mange af verdens knappe ressourcer. Det gæld

Vi er en medlemsbaseret, landsdækkende organisation, der arbejder ud fra vores almennyttige formål om at fremme ansvarlig handel i de globale værdikæder.

Vores medlemmer består af virksomheder, erhverv- og brancheorganisationer, fagbevægelsen, civilsamfunds-organisationer og offentlige institutioner samt fonde.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye