Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab-logo

Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab

  • Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab
  • Rolighedsvej 26
  • 1958 Frederiksberg C
  • https://food.ku.dk/
Meddelelsestype
Vis

Udbredt gigtsygdom kan forebygges gennem tarmen3.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De proteiner, der forsager urinsyregigt, kan for nogle mennesker udrenses ved at tilføre specifikke mælkesyrebakterier til tarmen – såkaldt medical nutrition. Efter at have modtaget et EIC Pathfinder Grant på 3,8 mil. euro skal det nye forskningsprojekt, Bugs4Urate, nu klargøre denne behandlingsform til klinisk brug ved at kortlægge for hvem det virker og hvorfor samt udvikle en algoritme til brug i fremtiden.

Der er store klimabesparelser at hente ved at forebygge fødevaretab og madaffald i Europa6.11.2023 06:31:57 CET | Pressemeddelelse

Nye beregninger viser, at de europæiske lande har et stort potentiale for at mindske trækket på de globale fødevareressourcer og dertil hørende drivhusgasudledninger. Forskere har estimeret besparelsen på udledningen af klimagasser, som kan opnås, hvis vi frem mod 2030 lykkedes med at halvere fødevaretab og madaffald fra de fødevarekæder, som forsyner fødevareforbruget i Europa.
  • Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab
  • Rolighedsvej 26
  • 1958 Frederiksberg C
  • https://food.ku.dk/
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye