Psykiatrifonden

Psykiatrifonden

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

Ny, opdateret samling af tal og fakta om psykisk sygdom i Danmark11.4.2024 07:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Som noget nyt er der et kapitel om ældres psykiske sygdomme, men også nye tal for forekomst, børn og unge, behandling og livet med psykisk sygdom, i Psykiatrifondens nye og opdaterede samling af tal og fakta om psykisk sygdom i Danmark. Rapporten, som også er tilgængelig digitalt, er en kilde til viden for alle, der arbejder med eller ønsker viden om psykisk sygdom. De mange tal og fakta understreger uligheden i behandlingsstandarden for psykiatriske og somatiske patienter og at psykiatrien trænger til politisk og økonomisk prioritering.

Rådgivning på chat vinder frem: Om natten handler det om angst, depression og selvmordstanker8.2.2024 07:05:00 CET | Pressemeddelelse

Når livet er svært, vælger flere og flere at tale med Psykiatrifondens rådgivning. De senere år er det særligt rådgivning på chat, der er gået frem. I 2023 steg antallet af samtaler med 79 procent, og det er især nætterne, der er svære. Da fylder angst og depression. Hver sjette samtale handler om selvmordstanker, og andelen er endnu højere blandt unge under 30 år.

Børns mistrivsel koster familier og samfund dyrt: Psykiatrifonden vil styrke børns ret og adgang til behandling23.1.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børns psykiske mistrivsel har store negative konsekvenser både for børnene, forældrene og samfundet, viser en undersøgelse fra Psykiatrifonden. Konsekvenser som skilsmisse, problemer med at passe et arbejde, økonomiske vanskeligheder og skolefravær præger otte ud af ti familier med et barn med en psykiatrisk diagnose. Nu udgiver Psykiatrifonden den samlede undersøgelsesrapport og kommer med to nye anbefalinger, som skal styrke børnenes ret og adgang til behandling.

Jaxstyle gør det igen – streamer i julen og samler ind til Psykiatrifonden20.12.2023 08:45:00 CET | Pressemeddelelse

Streameren Jaxstyle streamer for andet år i træk døgnet rundt fra den 26. til den 30. december, hvor han samler ind til Psykiatrifonden. Sidste år var resultatet vildt og uventet: 1,2 million kroner. Hvor meget det bliver i år er mindre vigtigt – det er opmærksomheden og samtalerne om psykiske udfordringer og sårbarhed, der er vigtige, siger Jacob 'Jaxstyle' Krull. Han har selv haft et hårdt år.

Nyt mistrivselstilbud: Reel tilgængelighed, høj kvalitet og kort ventetid er afgørende29.11.2023 11:44:58 CET | Pressemeddelelse

”Vi betragter det nye tilbud med kritisk og konstruktiv optimisme,” siger direktør i Psykiatrifonden Marianne Skjold i en kommentar til, at Sundhedsstyrelsen netop har offentliggjort de faglige rammer for det behandlingstilbud til børn og unge i psykisk mistrivsel, der skal bygges op i alle kommuner. ”At det reelt bliver let tilgængeligt, kvaliteten høj og ventetiden kort er afgørende,” siger hun.

Psykiatrifonden: Bekymring for om psykiatriudspil løser psykiatriens reelle udfordringer24.11.2023 10:18:32 CET | Pressemeddelelse

Ros til regeringen for at sikre faste midler til psykiatrien. Men trods sympatiske træk i dagens udspil fra regeringen om den videre udmøntning af tiårsplanen for psykiatrien, så vækker udspillet også bekymring hos Psykiatrifonden. ”Det er godt at se det helt nødvendige fokus på børne- og ungdomspsykiatrien, men hvor er de langsigtede investeringer og de visioner, der får os til at tro på et reelt løft af kapacitet og kvalitet?”, spørger direktør Marianne Skjold.

Rapport afslører store regionale forskelle på, om børn får hjælp, når forældre har en psykisk sygdom13.10.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er behov for en ny, ensartet og systematisk praksis omkring børn, som har forældre med psykisk sygdom. Det fastslår Psykiatrifonden, Børns Vilkår og Ole Kirk’s Fond i en rapport, som afdækker store regionale forskelle på, om og hvordan børnene får hjælp. Børnene har langt større risiko for mistrivsel og dårligere opvækstvilkår end andre børn, og derfor er en ny tilgang afgørende, mener de tre organisationer.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Sidste
  • >>

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye