Presseinvitation: Lancering af regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer
Den 13. oktober 2023 præsenterer minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer på Hotel- og Restaurantskolen i København. Handlingsplanen indeholder en række initiativer, som favner hele den plantebaserede værdikæde. Pressen er velkommen til at deltage.
I Aftale af grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021 blev det besluttet, at der skulle udarbejdes en handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Efter halvandet års arbejde er handlingsplanen nu færdig og klar til lancering.
Lanceringen vil finde sted fredag den 13. oktober 2023 fra kl. 09.30-11.00 på Hotel- og Restaurationsskolen i København, hvor en række repræsentanter fra følgegruppen og interessenter på området vil deltage. Direktør for Hotel- og Restaurantskolen vil holde et oplæg, og fødevareminister Jacob Jensen vil holde en tale cirka kl. 09.45. Desuden serveres der små plantebaserede snacks.
Journalister er velkomne til at deltage ved lanceringen, og efter talerne vil der være mulighed for at stille spørgsmål og foretage interviews med ministeren.
Journalister kan tilmelde sig lanceringen ved at kontakte presserådgiver i Fødevareministeriet Kathrine Lindorf Lund på katll@fvm.dk eller tlf. 2311 0712 senest fredag d. 13. oktober kl. 08.00.
Fakta:
Reception Lancering af handlingsplan for plantebaserede fødevarer
Dato og tid 13. oktober 2023 kl. 09:30-11:00
Sted Hotel- og Restaurantskolen. Vigerslev Allé 18, 2500 København
Deltagere
- Fødevareminister Jacob Jensen
- Direktør for Hotel- og Restaurantskolen Anne-Birgitte Agger
- Bestyrelsen for Plantefonden
- Repræsentanter fra følgegruppen
Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Minister glæder sig over resultaterne i ny undersøgelse om dyrs trivsel5.10.2024 07:40:17 CEST | Pressemeddelelse
Kontrol af dyrevelfærd handler om mere end de fysiske rammer, og nu har Fødevarestyrelsen undersøgt, hvilken rolle dyrs trivsel og sundhed har, når man taler dyrevelfærd. Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) glæder sig over resultaterne, der giver et godt grundlag for dialog og vejledning om dyrevelfærd.
Nu bliver det lettere at drive café, restaurant og dagligvarebutik1.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Butikker, restauranter og caféer kan se frem til færre kontrolbesøg. Lempelserne skal gøre det lettere at drive fødevarevirksomhed og give de erhvervsdrivende mere tid til at fokusere på deres forretning. Til gengæld målrettes kontrollen mod der, hvor risikoen vurderes at være størst.
Ny undersøgelse: Langt størstedelen af danskerne går op i madspild25.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ni ud af ti danskere siger, at det er vigtigt for dem at nedbringe deres madspild. Det er en stigning i forhold til i 2022, hvor otte ud af ti svarede det samme. Udviklingen glæder minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V), som i denne uge sætter fokus på madspild.
Ny særlig rådgiver ansat midlertidigt i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri23.9.2024 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Chris Borup Preuss er ansat midlertidigt som særlig rådgiver for minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).
Fødevareministeren i USA: Grøn Trepart viser vejen internationalt12.9.2024 09:02:00 CEST | Pressemeddelelse
I denne uge er fødevareminister Jacob Jensen (V) i USA, hvor han sammen med en erhvervsdelegation besøger Minnesota og Californien. Formålet med besøget er blandt andet at dele erfaringer om den grønne trepart, der allerede har tiltrukket international interesse, ikke mindst fra USA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum