Danske Spil har haft spilkort i tre år og nedbragt antallet af højrisikospillere markant – nu skal branchen følge efter
Danske spil har i tre år haft krav om et personligt spil-id hos alle kunder, der ville spille væddemål – Oddset, Dantoto og Tips - i kiosker og fysiske butikker. Spilkortet forhindrer, at unge under 18 år spiller, det beskytter sårbare spillere, og har medvirket til en markant reduktion i antallet af højrisikospillere hos Danske Spil. 1. oktober bliver spilkortet et krav til hele spilbranchen.
Danske Spil er de seneste år lykkedes med at nedbringe antallet af højrisikospillere markant – og har altså nu langt færre af de kunder, som har størst risiko for, at spillet tager overhånd. Det skyldes blandt andet, at virksomheden for tre år siden indførte spilkortet, som gør, at Danske Spil kan monitorere spildata også på de kunder, der spiller i butikker, og tage hånd om dem, hvis de viser tegn på spilproblemer.
Fra 1. oktober bliver skal alle spiludbydere af væddemål solgt i fysiske forhandlere indføre registreret spil og krav om spilkort. Ligesom det kendes det fra onlinespil, vil man i alle fysiske butikker fremover ikke kunne spille på fx en fodboldkamp uden først at registrere sig og sætte en grænse for, hvor meget man vil spille.
”Vi har i Danske Spil haft krav om registreret spil i tre år, og kan konstatere, at vores konkurrenter desværre aldrig fulgte trop ad frivillighedens vej. Jeg er derfor rigtig glade for at se, at der fra politisk side fra 1. oktober indføres krav om registreret spil for hele branchen. Spilkortet vil uden tvivl være en game changer i kampen for at passe bedre på mindreårige og bekæmpe ludomani, hvidvask og matchfixing, og kravet om registreret spil er et af de mest markante ansvarlighedsskridt i mange år,” siger Karsten Fogh Holanng, adm. direktør i Danske Licens Spil, som står bag bl.a. Oddset og Tips.
Spilkort øger ansvarligheden markant
Spilkortet har siden 2020 givet Danske Spil mulighed for at registrere al spildata og AI-analysere spilmønstre for at kunne identificere eventuelle tegn på spilproblemer hos den enkelte kunde, som spiller væddemål i fysiske butikker. På baggrund af spildata ringer Danske Spil årligt til flere tusinde kunder for at tale med dem om deres spil – en indsats, der er skruet op for de seneste år, hvor antallet af såkaldte ”omsorgsopkald” er tredoblet. Målet er, at spillet forbliver underholdning og ikke tager overhånd for de danskere, der er kunder hos Danske Spil.
”Vi ønsker at have mange kunder, som underholder sig med vores produkter, og som samtidig har sunde spillevaner, og hvor spillet ikke tager overhånd. Derfor har vi en bred indsats, hvor vi med data fra vores AI-spilscanner kan se, om der er problematiske spilmønstre, og så tager vi fat i kunderne direkte, hvis vi ser tegn på udfordringer. Efter vi har indført spilkort, har vores spildata vist, at godt 50 pct. af højrisikospillerne også spiller hos fysiske forhandlere, og dem har vi nu haft mulighed for at hjælpe til sundere spillevaner via omsorgsopkald fra vores særlige ansvarligt spil-team. De kunder, der ikke vil tage dialogen om deres spillevaner, kan blive begrænset eller lukket. Vi er glade for, at vores mange indsatser indenfor ansvarlighed, herunder spilkortet, betyder, at vi har reduceret antallet af højrisikospillere markant. Samtidig giver den nye lovgivning os mulighed for også at se, om kunderne er registreret i ROFUS – noget, vi har efterspurgt længe,” siger Karsten Fogh Holanng.
Udover at indføre spilkort, monitorere data og ringe til de kunder, der viser tegn på spilproblemer, gør man hos Danske Spil en lang række ting for at sikre, at kunderne kan underholde sig med spil i et trygt miljø. Man har bl.a. sat lave indbetalingsgrænser, lavet aldersdifferentierede grænser, begrænset sin markedsføring, og støtter forskning på ludomaniområdet.
Danske Spil har kunnet mærke sin enegang
Indtil 1. oktober har man kunnet spille anonymt i butikkerne hos Danske Spils konkurrenter, og der har derfor kun hos Danske Spil været et værn mod anonymt spil. Og Danske Spils eget krav om spilkort har kunnet mærkes hos det statsejede spilselskab, hvor markedsandelen for væddemål i butikker er faldet siden oktober 2020, hvor man indførte spilkortet.
”Det var med åbne øjne, at vi indførte spilkort, og vi var helt klar over, at en stor del af markedet på væddemål i fysiske butikker ville vende om i døren og søge mod konkurrenter, hvor det var enklere at spille, og hvor kunderne fortsat kunne spille anonymt. Jeg er virkelig glad for, at man fra politisk hold har valgt at lukke det hul, da det vil have stor betydning for ansvarligheden i branchen, ligesom konkurrencesituationen på markedet for væddemål bliver mere lige,” siger Karsten Fogh Holanng.
Om spilkortet
- Forhindrer børn under 18 år i at spille væddemål i butikker.
- Muliggør bedre overvågning af den enkeltes spilmønstre, så man kan sætte ind med dialog og begrænsninger.
- Den enkelte spiller får bedre indblik i egne spillevaner, fx tids- og pengeforbrug.
- Bekæmper hvidvask og matchfixing via transparens på det fysiske marked.
- Gælder for væddemål i fysiske butikker, men ikke lotterier som fx Lotto og Quick.
Danske Spil indførte spilkortet som krav i oktober 2020. Danske Spils kunder, der allerede har spilkort, skal opdatere kortet og oprette en pinkode for fortsat at have adgang til spillene. Læs mere om spilkortet hos Spillemyndigheden.
Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S
750.000.000 i puljen: Strømmer til Trianglen for at gå i den seneste vinders fodspor19.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er 750.000.000 kroner i førstepræmiepuljen i Eurojackpot i aften – og det skaber travlhed i 7-eleven på Trianglen i København, hvor en tilsvarende gevinst blev vundet i sommer. ”Meget godt gang i den!” lyder det fra ejeren af kiosken.
Lotto gør fire danskere til millionærer17.11.2024 08:45:00 CET | Pressemeddelelse
Lørdagens Lotto trækning blev en uforglemmelig aften for fire heldige danskere, der alle nu kan se frem til at tilføje titlen som millionær til CV'et. To deler hovedgevinsten på 8 millioner kroner, mens to andre hver især løber med 1 million kroner via Millionærchancen. Se her, hvor heldet har ramt.
Danske Spil forudser Vild med dans-drama lige inden målstregen16.11.2024 08:55:00 CET | Pressemeddelelse
Aftenens Vild med dans-semifinale lægger op til et episk slag om overlevelse mellem to par. Til gengæld er den samlede vinder af konkurrencen næsten givet på forhånd.
Så meget udbetaler Danske Spil, hvis Mike Tyson vinder15.11.2024 11:50:00 CET | Pressemeddelelse
En sejr til ”Iron” Mike Tyson i fredagens boksekamp kan sikre danskerne en halv million kroner fra Danske Spil. Legenden er oppe mod den meget yngre Jake Paul, som Danske Spil spår som vinder – danskerne tror dog på legenden Tyson.
Utrolige 750 millioner i puljen hos Danske Spil: Tidligere dansk vinder ville ud at rejse15.11.2024 08:45:00 CET | Pressemeddelelse
”Mon ikke vi tager en tur ud i verden med børnene”, sagde vinderen af førstepræmien i Eurojackpot, da vedkommende vandt. Og netop det ønsker de allerfleste vindere sig, fortæller Danske Spil.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum