WFP - FN’s World Food Programme

Syv år senere og Syrien lider stadig

Del

KØBENHAVN/DAMASKUS- Syv års krig i Syrien har medført utålelig lidelser for millioner af mennesker. Mange steder i landet har volden nået uudholdelig niveauer og der er stadig ingen politisk løsning i syne. Hver dag oplever familier under bombardementer og beskydninger et mareridt uden tilsyneladende ende, og flere uskyldige liv går tabt.

WFP/ Hussar Al Saleh
WFP/ Hussar Al Saleh

Mere end en tredjedel af Syriens befolkning er internt fordrevet, da syrere desperat forsøger at finde sikkerhed. Med den forsatte fordrivelse kommer alarmerende høje niveauer af sult og behov. Omkring 6,5 millioner mennesker i Syrien er fødevareusikre, og yderligere fire millioner mennesker - dobbelt så mange som for et år siden - risikerer at blive det.

”For hver dag der går uden en løsning på denne krise er et svigt i forhold til det syriske folk” siger Jakob Kern, WFP-repræsentant og landechef i Syrien. "Den højeste prioritet må være at gøre en ende på denne konflikt. Historien vil holde os ansvarlige".

Mens der er et glimt af håb og mange historier om menneskelige modstandskraft, fortsætter kampene med uformindsket styrke på flere fronter: i det Østlige Ghouta i Rural Damaskus, i det sydlige gouvernerat Dara'a og mod nord i Idlib og Afrin. Civile betaler den største pris.

“Vi er mennesker. Vi er civile. Vi fortjener ikke dette. Mine børn er sultne og har ingen mad,” fortæller en beboer i det østlige Ghouta til FN’s Fødevareprogram under en sjælden levering af nødhjælp i februar - sjældent fordi kampene sjældent ophører tilpas lang tid til at lade humanitære konvojer nå den belejrede enklave.

Siden konflikten startede er fødevarepriserne steget i en grad, så fødevarer er blevet utilgængelige for mange. Brød er nu otte gange dyrere sammenlignet med før krisen. I dag lever så mange som syv ud af ti syrere i ekstrem fattigdom. 

WFP tilslutter sig opfordringen om fred og henstiller til alle parter i konflikten om at tillade sikker, uhindret og ubetinget humanitær adgang i forbindelse med levering af mad og anden livreddende hjælp til dem, der så desperat har brug for det.

Nøgleord

Kontakter

Anne Poulsen, WFP/København, Mob. +45 4050 3993, Email: anne.poulsen@wfp.org
Marwa Awad, WFP/Damascus, Mob. +963 958 882 900, E-mail: marwa.awad@wfp.org
Dina El-Kassaby, WFP/Cairo, Tel. +2010 15218882, E-mail: dina.elkassaby@wfp.org
Abeer Etefa, WFP/Cairo, Tel. +2010 66634352, E-mail: abeer.etefa@wfp.org

Billeder

WFP/ Hussar Al Saleh
WFP/ Hussar Al Saleh
Download

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeWFP er verdens største humanitære organisation, der bekæmper sult på verdensplan, leverer fødevarehjælp under katastrofer og arbejder med lokalsamfund for at forbedre ernæring og opbygge modstandskraft. Hvert år hjælper WFP omkring 80 millioner mennesker i 80 lande.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af kernebidrag. Kernebidrag giver WFP fleksibilitet og gør det muligt at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den. 

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Stigende fødevarepriser i lande med konflikt burde forårsage "chok og forargelse"16.10.2018 07:02pressemeddelelse

KØBENHAVN – Ny forskning fra FN’s World Food Programme (WFP), lanceret på FN’s Internationale Fødevaredag (World Food Day), viser, at fødevarer i stigende grad bliver økonomisk utilgændelige i lande med konflikt eller som er udsat for politisk ustabilitet. I snesevis flere lande sætter vedvarende høje fødevarepriser håbet om et nærende måltid uden for rækkevidde for millioner af mennesker.

Eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme deltager i konference om støtte til Syrien og regionen23.4.2018 16:03aktuelt

Bruxelles – Eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme (WFP), David Beasley, vil være blandt de globale ledere på konferencen Supporting the Future of Syria and the Region, som bliver afholdt den 24. og 25. april i Bruxelles. Konferencen er arrangeret af De Forenede Nationer (FN) og Den Europæiske Union (EU) og konferencen har til formål at rejse midler til mennesker ramt af krigen i Syrien og styrke fredsprocessen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum