YouGov Denmark

Hvad prioriterer vi ved en kæreste?

Del

Humor, intelligens, penge og udseende. Hvad er vores vigtigste prioritet ved en kæreste, og er der forskel på mænd og kvinder? Det har YouGov undersøgt.

De fleste peger på den gode personlighed, når de skal prioritere deres personlige præferencer ved en kæreste. Der er dog også forskelle på mænd og kvinders prioriteringer.

Personlighed versus udseende

Andelen som prioriterer personlighed over udseende er markant større hos kvinder end mænd. 93% af de danske kvinder prioriterer personlighed over udseende mod 77% af mændene.

Danske kvinders ranking

En appellerende personlighed er topprioritet for 69% af de danske kvinder. Derudover er en sans for humor den næstvigtigste præference ved en kæreste - 14% af kvinderne har dette som deres førsteprioritet og 45% som andenprioritet. Intelligens kommer ind på tredjepladsen. 7% har dette som førsteprioritet og 19% som andenprioritet.

Danske mænds ranking

De danske mænd prioriterer også personlighed højt. 68% af mændene har en personlighed, de kan lide som førsteprioritet. Humor er som hos kvinderne den næstvigtigste præference, men de vægter det ikke helt så højt som kvinderne - 8% har det som førsteprioritet og 37% som andenprioritet.

Danske mænd lægger i højere grad vægt på udseendet ved en kæreste i forhold danske kvinder. 11% har det som deres førsteprioritet mod 5% af kvinderne, og 16% tildeler udseendet andenpladsen mod 6% af kvinderne.

At en kæreste har/tjener temmelig mange penge er nederst på prioriteringslisten hos både mænd og kvinder. Flere mænd end kvinder har dog givet det en bundplacering. 81% mod 72% af kvinderne.   

Se også YouGov global partner preferences

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er baseret på 1007 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 21. – 24. juli 2017.

Photo: GettyImages

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
Klosterstræde 9
1157 København K

What the world thinks

YouGov er en international data- og markedsanalysekoncern. Vores kerneydelse er meningsmålinger, som kommer fra vores meget engagerede panel på 5 millioner mennesker over hele verden. Vi kombinerer denne kontinuerlige datastrøm med vores ekspertise inden for dybdegående research og indgående kendskab til branchen i en systematisk research- og marketingkontekst.

Vores udvalg af syndikerede, egenudviklede dataprodukter omfatter YouGov BrandIndex, den daglige brandtracker, og YouGov Profiles, som er vores segmenterings- og profileringsværktøj. Den markedsledende YouGov Omnibus giver hurtigt og omkostningseffektivt svar på research-spørgsmål fra hele befolkningen eller udvalgte målgrupper. Vi tilbyder også en bred vifte af kvantitative og kvalitative services, som skræddersyes af vores specialistteams med henblik på at opfylde vores kunders specifikke behov.

Med 30 kontorer i 20 lande og panelmedlemmer i 38 lande er YouGovs internationale markedsanalysenetværk et af de ti største i verden.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum